Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου λόγω ονόματος και εμβλήματος.Δείτε την απάντηση Μπογδάνου μετά το “κόψιμο” του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο.

Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα του Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου.


Εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου- Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έπειτα από προσφυγή για το όνομα και το σήμα που κατατέθηκε σε βάρος του από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα, ενώ κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του. Νωρίς το πρωί, το κόμμα «Πατριωτική Ένωση «ΕΛ.ΛΑ.Σ» κατέθεσε προσφυγή κατά του κόμματος «Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» για «ονοματοκλοπή του βασικού προσδιοριστικού στοιχείου, του περιγραφικού πυρήνα και την κεντρική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» και την παράνομη ιδιοποίηση-σφετερισμό του Εθνικού Συμβόλου, του εμβλήματος του «Ήλιου της Βεργίνας».

newsbomb.gr

Δείτε την απάντηση Μπογδάνου μετά το “κόψιμο” του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο.

«Ο διωγμός μας δυναμώνει - Θα μας βρουν μπροστά τους στις δεύτερες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για πολιτικό διωγμό έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει εκτός εκλογικής μάχης το κόμμα του «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία.

«Ο διωγμός μας δυναμώνει και θα μας βρουν μπροστά τους στις δεύτερες εκλογές», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Ο ίδιος δίνει μάλιστα ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου θα επιχειρήσει ακόμα μία φορά την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

«Η ιστορία είναι τελειωμένη» απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική για το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου να επανέλθει με νέο όνομα και έμβλημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και προσθέτει ότι: «Εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του ”Ήλιου της Βεργίνας” να το αποσύρουμε. Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13 αλλά εξετάστηκε πρώτος. Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση; Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μας φοβούνται και γι’ αυτό μας έκοψαν τον δρόμο προς την κάλπη».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν το κόμμα θα επιχειρήσει να ενσωματωθεί σε έναν από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή το «’Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπογδάνος απάντησε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως θα επιχειρήσουν με τον κ. Εμφιετζόγλου να κατέβουν αυτόνομα στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

el.gr

1 σχόλιο: