Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Το «τερμάτισε» ο Θάνος Τζήμερος: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του ΚΚΕ.

Ο Θάνος Τζήμερος αποφάσισε να τα «βάλει» με το ΚΚΕ σήμερα, καταθέτοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο για να εμποδίσει την κάθοδό του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.


Ο επικεφαλής του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» θέλει να μπλοκαριστεί το ΚΚΕ από τις εκλογές επειδή όπως υποστηρίζει «δεν πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος».

«Η οργάνωση και η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει στο Twitter ο γνωστός για τις ακροδεξιές και «ψεκασμένες» απόψεις του πολιτικός.

Να σημειωθεί πως μοιάζει αρκετά σίγουρος ότι η προσφυγή του θα «δικαιωθεί», αφού χαρακτηριστικά σημειώνει πως «περιμένουμε την απόφαση».

Τι λέει το «επίμαχο» άρθρο

«Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»

Το παραπάνω σημείο του άρθρου 29 για τα πολιτικά κόμματα είναι αυτό που, σύμφωνα με τον Θάνο Τζήμερο, γνωστό αντικομμουνιστή και «πολέμιο» της Αριστεράς σε κάθε της έκφανση, «δεν πληροί» το ΚΚΕ.

thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου