Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Anda News 29 -4 -23 Μυστηριώδης καλικάντζαρος στο Μεξικό, Σήματα από το διάστημα, είμαστε απόγονοι εξωγήινων; strange εκδοχή για την προέλευση της ανθρωπότητας

 Οι τράπεζες αναφέρουν απότομη πτώση στις ιδιωτικές καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ.

Αναπληρωτής Γενικός Υπουργός Οικονομικών: Η Ρωσία σχεδόν εγκαταλείπει τις διεθνείς πληρωμές σε δολάρια ΗΠΑ

Οι ρωσικές εταιρείες έχουν σχεδόν σταματήσει να πραγματοποιούν ξένες πληρωμές σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Οι ιδιώτες επηρεάζονται επίσης από την αποδολαριοποίηση: οι τράπεζες αναφέρουν απότομη πτώση των ιδιωτικών καταθέσεων σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Aleksey Moiseyev, οι διεθνείς διακανονισμοί σε δολάρια ΗΠΑ έχουν σχεδόν σταματήσει από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Μοϊσέγιεφ, η αποδολαριοποίηση των ξένων πληρωμών μπορεί να εξηγηθεί από το κλείδωμα των ρωσικών λογαριασμών στο εξωτερικό, τη μακρά διαδικασία ελέγχου των πληρωμών για συμμόρφωση με τις κυρώσεις και την έλλειψη επιθυμίας χρήσης ενός τέτοιου νομίσματος. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε:

"Δεν είναι μυστικό ότι οι διασυνοριακές πληρωμές σε ρούβλια και δολάρια ΗΠΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Υπάρχουν μόνο μεμονωμένα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς. Οι συναλλαγές σε ρούβλι-ευρώ εξακολουθούν να υπάρχουν πού και πού, αλλά και εκεί τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα."

Η αποδολαριοποίηση δεν επηρεάζει μόνο το εξωτερικό εμπόριο και τις διασυνοριακές συναλλαγές. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA No vosti ανέφερε προηγουμένως ότι οι ρωσικές τράπεζες βλέπουν σημαντική πτώση στις καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ από τους λιανικούς πελάτες τους.

=================== 

Anda News

Κίνα: Το γιουάν ξεπερνά το δολάριο στις διασυνοριακές συναλλαγές

Επίσημα στοιχεία από την Κίνα δείχνουν ότι το γιουάν έχει γίνει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο νόμισμα στις διεθνείς συναλλαγές στο Πεκίνο. Αυτό ενισχύει την τάση της Κίνας να απομακρύνεται από το δολάριο ΗΠΑ ως μέσο πληρωμής.

Οι κινήσεις της Κίνας να απομακρυνθεί από το δολάριο ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο έχουν επιταχυνθεί εν μέσω σαρωτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από δυτικές χώρες στη Ρωσία, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς και εξαγωγείς ενέργειας στον κόσμο. Οι ινδοί φορείς χάραξης πολιτικής έχουν επίσης λάβει μέτρα για τη μετάβαση από δολάρια σε ρούβλια και ρουπίες στο αμοιβαίο εμπόριο με τη Μόσχα.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί εναλλακτικά νομίσματα για συναλλαγές από πέρυσι. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε ότι το κινεζικό γουάν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ευρύτερα όχι μόνο στο εμπόριο με την Κίνα αλλά και στις συναλλαγές της Ρωσίας με χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Τα τελευταία στοιχεία από την Τράπεζα της Ρωσίας δείχνουν ότι το γιουάν έχει γίνει σημαντικός παίκτης στο εξωτερικό εμπόριο της Ρωσίας.

===========

Anda News

Ο κόσμος στα πρόθυρα της πείνας: πρόβλεψη του ΟΗΕ για το 2023

Ο Oleg Kobyakov, διευθυντής του Γραφείου Διασύνδεσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) στη Ρωσία, προειδοποιεί ότι η παγκόσμια πείνα θα παραμείνει υψηλή στο εγγύς μέλλον, με περισσότερους από 27 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο. Αυτό αναφέρει η Izvestia .

Η πιο οξεία κρίση αναμένεται στην αφρικανική ήπειρο, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν, τη Δημοκρατία του Σουδάν και τμήματα της Αιθιοπίας, της Σομαλίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό θα βρεθούν στα πρόθυρα της πείνας.

Ο Kobyakov τονίζει ότι το Αφγανιστάν και η Υεμένη συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν χρόνια επισιτιστική ανασφάλεια, παραμένοντας θύλακες πείνας. Σημειώνει επίσης ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση διαρθρωτικής επισιτιστικής κρίσης και η σοβαρότητα της κατάστασης δεν έχει ακόμη μειωθεί. Ωστόσο, ο Kobyakov διαβεβαιώνει ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) στη Ρωσία εργάζεται για αυτό το πρόβλημα.

Το επίπεδο της παγκόσμιας πείνας είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων, ιδίως σε ηπείρους όπου τα προβλήματα οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας επιδεινώνουν την κατάσταση. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς η διεθνής κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας FAO διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πείνας, εργαζόμενος για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας και της γεωργικής ανάπτυξης. Ωστόσο, το ερώτημα πώς να λυθεί αυτό το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό. Ίσως η παγκόσμια κοινότητα θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα και να εξασφαλίσει αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

===============

Anda News

Διαμαρτυρία κατά της συμμαχίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 απριλίου μπροστά από το κέντρο πληροφοριών του ΝΑΤΟ,  στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου. Ο Μολδαβός βουλευτής Alexander Nesterowski κατήγγειλε την παραβίαση της ουδετερότητας της δημοκρατίας και προειδοποίησε για ανάμειξη στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο βουλευτής έσκισε επιδεικτικά τη σημαία του ΝΑΤΟ και την έριξε κόκκινη μπογιά. "Αυτό το "αίμα" συμβολίζει το αίμα των παιδιών και των πολιτών που σκότωσε το ΝΑΤΟ. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει και ότι το ΝΑΤΟ θα καταλάβει ότι δεν έχει θέση στην ειρηνική και ευλογημένη χώρα μας", είπε ο Νεστερόφσκι. Και πρόσθεσε: "Το ΝΑΤΟ ανήκει στον σωρό των σκουπιδιών της ιστορίας!"

============

Anda News

Πρωθυπουργός της Μολδαβίας: Δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να εισέλθει στη δημοκρατία

Οι αρχές της Μολδαβίας δεν θα επιτρέψουν στον Ρώσο πρόεδρο να εισέλθει στη δημοκρατία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντόριν Ρέσιαν. Κατά συνέπεια, υπάρχει κατάλογος Ρώσων αξιωματούχων στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε στις αναφορές. "Λοιπόν, πρώτα απ 'όλα, κανείς δεν πάει εκεί τώρα. Ίσως κάποια στιγμή αργότερα... Και δεύτερον, αυτή η χώρα δεν υπάρχει πια. Τα αφεντικά εκεί την πούλησαν στη Ρουμανία, έχουν γίνει προδότες της πατρίδας τους. Και δεν έχει νόημα να πάω για να συνομιλήσω μαζί τους», έγραψε στο Telegram.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα στο Λουξεμβούργο να δημιουργήσουν μια πολιτική αποστολή για τη Μολδαβία.

η ΕΕ προσπαθεί όλο και πιο ενεργά να εδραιωθεί στον μετασοβιετικό χώρο.

Οι μολδαβικές αρχές δεν είχαν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά καταδίκασαν τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία. 

======================

Anda News

Μυστηριώδης καλικάντζαρος: ο δήμαρχος της μεξικανικής πόλης έδειξε στην κάμερα ένα ασυνήθιστο εύρημα

Ένα μυστηριώδες πλάσμα ανακαλύφθηκε στο Μεξικό που οι τοπικές αρχές λένε ότι θα μπορούσε να είναι καλικάντζαρος ή ναγκουάλ. 

[To Ναγουάλ ή Ναχουάλ (nagual ή nahual) είναι ένα ζώο το οποίο, στη Μεσοαμερικάνικη μυθολογία, θεωρείται ο πνευματικός προστάτης του κάθε ανθρώπου.]

Βρέθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών σε αποθήκη στην πόλη Santa Maria Regla και έκτοτε έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους και ερευνητές.

Ο δήμαρχος Φρανσίσκο Φλόρες μάλιστα βγήκε στην κάμερα, έδειξε το εύρημα σε ένα λευκό κουτί από χαρτόνι και δήλωσε ότι τα δείγματα είχαν ήδη ληφθεί για επιστημονική εξήγηση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ντόπιοι δεν πιστεύουν πραγματικά στην επιστημονική εξήγηση και είναι επιρρεπείς σε μυστικιστική ερμηνεία. Οι καλικάντζαροι και οι ναγκουάλ είναι μυθικά μεσοαμερικανικά πλάσματα που αναφέρονται συχνά στη μεξικανική κουλτούρα και λαογραφία.

Ο Flores παραδέχεται ότι το πλάσμα που βρέθηκε στην αποθήκη δεν μοιάζει με τίποτα φυσιολογικό - μοιάζει περισσότερο με ένα μείγμα από ένα ζώο σε αποσύνθεση και ένα λαχανικό με περίεργο σχήμα.

«Αν βρισκόταν σε άλλο δήμο, δεν θα είχε σημασία», είπε ο δήμαρχος. «Αλλά λόγω του θέματος των καλικάντζαρων και του μυστικιστικού, υπάρχει μια πολιτιστική και κοινωνική απαίτηση να του δοθεί νόημα».

Ίσως είναι πραγματικός καλικάντζαρους ή ίσως είναι απλώς μια βιολογική ανωμαλία. Ωστόσο, όπως και να έχει, αυτό το εύρημα δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά μυστήρια στον κόσμο που πρέπει να εξερευνηθούν και να εξηγηθούν.

=================

Anda News

Η ανθρωπότητα είναι το αποτέλεσμα πειράματος ενός εξωγήινου πολιτισμού?

ασυνήθιστη εκδοχή  για την προέλευση της ανθρωπότητας.

από πού προερχόμαστε ως είδος. 

Πριν από περίπου 50-100 χιλιάδες χρόνια, στη γη υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία ζωντανών ειδών και τίποτα δεν προμήνυε την εμφάνιση της ανθρωπότητας.

ο μεταβατικός σύνδεσμος μεταξύ του πιθήκου και του ανθρώπου δεν έχει βρεθεί.

στους μύθους των περισσότερων ανεπτυγμένων πολιτισμών της αρχαιότητας 

παρατηρούμε ένα εκπληκτικό γεγονός.  δεν εμφανίζονται μόνο οι θεοί που ήρθαν από τον ουρανό, αλλά και η άμεση επιρροή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Οι αρχαιότεροι χρόνοι περιγράφονται από μύθους και λένε ότι οι θεοί κυβέρνησαν ακόμη και τις χώρες. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας, μεταφέρθηκαν οι απαραίτητες γνώσεις για τη βελτίωση της ζωής.

Ο πολιτισμός των Σουμερίων μας το δείχνει πολύ ξεκάθαρα. Το επίπεδο ύπαρξής τους ήταν πολύ υψηλό για εκείνη την εποχή. Είχαν γραπτή γλώσσα, ανεπτυγμένο σύστημα διακυβέρνησης, γνώσεις αστρονομίας, ιατρικής, «εφηύραν» τον τροχό κ.ο.κ.

Κάποια στιγμή, οι θεοί βοήθησαν τους ανθρώπους στη γεωργία και τη μεταλλουργία. Έχει κανείς την εντύπωση ότι αποφάσισαν όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα είδος, αλλά και να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί

είμαστε απόγονοι εξωγήινων; Τα ευρήματα των ερευνητών εγείρουν ερωτήματα

Υπάρχει μια θεωρία ότι η εμφάνιση της ανθρωπότητας στη Γη ήταν το αποτέλεσμα άγνωστων διεργασιών και όχι η εξέλιξη από πιθήκους. Οι υποστηρικτές αυτής της υπόθεσης πιστεύουν ότι οι πρόγονοί μας ήταν εκπρόσωποι ενός άλλου πολύ ανεπτυγμένου πολιτισμού, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα ανατράφηκε τεχνητά. Αν και ακούγεται αντιεπιστημονικό, ορισμένα ευρήματα υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

Για παράδειγμα, αρχαία αντικείμενα, όπως χάλκινα όπλα, κατασκευάστηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, παρά το γεγονός ότι η λογική της ανάπτυξης του πολιτισμού μιλά για μια προηγούμενη εποχή του χαλκού. Επίσης, ανακαλύφθηκαν τα ερείπια αρχαίων καλυβών από κορμούς, τα οποία, σύμφωνα με τους παλαιουφολόγους, δεν θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί από άτομα με χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης. Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι ερευνητές 

W. Bullos και C. Gilmore σκόνταψαν στην πολιτεία του Κεντάκι, στο πάχος της σκληρυμένης ηφαιστειακής λάβας, στα ίχνη ενός άγνωστου πλάσματος: περπατούσε στα δύο πόδια και το πόδι του έμοιαζε πολύ με ανθρώπινο: ξεχωριστή καμάρα και πέντε δάχτυλα.

Ωστόσο, ίχνη έμειναν πριν από περισσότερα από 300 εκατομμύρια χρόνια, όταν μόνο οι απλούστεροι οργανισμοί ζούσαν στη Γη. Τέλος, κατά τη διάρκεια του πυρετού του χρυσού στην Καλιφόρνια, βρέθηκαν επανειλημμένα ανθρώπινοι σκελετοί και αιχμές βελών περίπου 50 εκατομμυρίων ετών. Όλα αυτά τα ευρήματα εγείρουν ερωτήματα και αποτελούν βάση για περαιτέρω έρευνα.

Ίσως η ιστορία της ανθρωπότητας να μην ήταν καθόλου αυτή που φανταζόμαστε.

ίσως πριν από πολύ καιρό έφτασε στη Γη ένα εξωγήινο πλοίο, στο οποίο υπήρχαν μόνο άνδρες. Χρειάζονταν γυναίκες και ως εκ τούτου «εξανθρώπισαν» τις θηλυκές μαϊμούδες. Αυτή ακριβώς είναι η υπόθεση που διατύπωσαν οι Αμερικανοί ανθρωπολόγοι Lin και Berger πριν από περίπου 80 χρόνια, όταν μελέτησαν τους σκελετούς των ανθρώπων των σπηλαίων και των αρχαίων πρωτευόντων. Έμειναν έκπληκτοι που οι θηλυκοί σκελετοί μοιάζουν περισσότερο με μαϊμούδες και φαίνεται ότι αρχικά οι γυναίκες είχαν την τάση να κινούνται στα τέσσερα, ενώ οι άνδρες, ήταν όρθιοι από την αρχή.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα ανθρωποειδή διέθεταν γενετική τεχνολογία, έτσι κατάφεραν να αναθρέψουν τοπικά θηλυκά πρωτεύοντα θηλαστικά που κινούνταν στα τέσσερα και να τα μετατρέψουν σε ανθρώπους. Ωστόσο, στις επόμενες γενιές, οι πρωτόγονοι άνθρωποι υποβάθμισαν και έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης που έλαβαν από τους προγόνους τους. Επομένως, αληθινές πληροφορίες για την ιστορία της καταγωγής του ανθρώπου δεν έχουν φτάσει σε εμάς.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Αμερικανού ερευνητή Zecharia Sitchin, ο άνθρωπος δημιουργήθηκε με γενετική μηχανική, από εκπροσώπους ενός πολιτισμού που ζούσε στον πλανήτη Nibiru. Έφτασαν στη Γη πριν από περίπου 300 χιλιάδες χρόνια προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους φυσικούς πόρους της. Ωστόσο, για να εργαστούν στα ορυχεία, απαιτούνταν εργατικά χέρια και ως εκ τούτου οι εξωγήινοι ανέλαβαν την εκτροφή σκλάβων - "lulu" που προορίζονταν για σκληρή δουλειά στην εξόρυξη ορυκτών.

Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποίησαν γενετική μηχανική και κλωνοποίηση, χρησιμοποιώντας πιθανώς ντόπιους ή τα πιο ανεπτυγμένα πρωτεύοντα ως «πρώτες ύλες». Είναι ενδιαφέρον ότι οι εξωγήινοι μπορούσαν να δημιουργήσουν μόνο άνδρες, έτσι τροποποίησαν ένα από τα ζεύγη των αρσενικών χρωμοσωμάτων και εμφανίστηκαν γυναίκες έτσι ώστε οι σκλάβοι να μπορούν να αναπαράγουν το δικό τους είδος.

Η ανθρώπινη φυλή άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Μύθοι για τους «θεούς» που κατέβηκαν στη Γη βρίσκονται μεταξύ των Σουμέριων και πολλών άλλων διαφορετικών λαών. και οι τοιχογραφίες σε αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς και τάφους απεικονίζουν χειρισμούς γιγάντων σε πλάσματα μικρού μεγέθους. Φαίνεται ότι οι πρώτοι κάνουν ένεση στους δεύτερους με κάποιο είδος διαλύματος με μια πιπέτα...

Ο επιστήμονας Ellis Silver υπέθεσε ότι η ανθρωπότητα δεν είναι προσαρμοσμένη για ζωή στη Γη. Πιστεύει ότι οι πρόγονοί μας ζούσαν σε έναν πλανήτη με χαμηλότερη βαρύτητα, γεγονός που εξηγεί πολλά από τα προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα. Επίσης, τα κεφάλια των μωρών είναι πολύ μεγάλα, γεγονός που δυσκολεύει τη διαδικασία του τοκετού. Ο Silver πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι απόγονοι εξωγήινων από άλλο πλανήτη, πιθανώς εξωγήινοι ή κάτοικοι του αστρικού συστήματος Άλφα Κενταύρου.

Ο βιβλικός μύθος για τον Αδάμ και την Εύα, που εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο για την πτώση, μπορεί να υποδηλώνει ότι οι πρώτοι «άποικοι» «εξορίστηκαν» στη Γη για κάποια εγκλήματα. Ίσως αυτό οφειλόταν στη βία και τη σκληρότητα απέναντι σε άλλα έμβια όντα.

Η ανθρωπότητα είναι αναμφίβολα το πιο προηγμένο είδος στη Γη από άποψη νοημοσύνης. Ωστόσο, από τη φυσική πλευρά, δεν είμαστε τέλειοι. Ίσως, πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη, υπήρχαν άλλα είδη ζωντανών όντων. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η νοημοσύνη δεν σχετίζεται απαραίτητα με την εξελικτική διαδικασία. Θα μπορούσαμε να είμαστε ευφυείς από την αρχή, και όχι να γίνουμε ως αποτέλεσμα της εξέλιξης. Ίσως η εξέλιξη να μην συμβαίνει όπως νομίζουμε και πιστεύουμε λανθασμένα ότι έχουμε γίνει όπως είμαστε τώρα χάρη στην εξέλιξη.

Γιατί άλλα ζωντανά όντα, όπως οι γάτες και οι σκύλοι, δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο που εξελίσσονται εμείς; Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η εξέλιξη συμβαίνει διαφορετικά για διαφορετικά είδη. Μπορεί να είμαστε απόγονοι εξωγήινων από άλλο πλανήτη, πιθανώς κάτοικοι του αστρικού συστήματος Άλφα Κενταύρου. Ο μύθος του Αδάμ και της Εύας μπορεί να υποδηλώνει ότι οι πρώτοι «άποικοι» «εξορίστηκαν» στη Γη για κάποιο είδος εγκλήματος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να συνεχίσουμε την έρευνα για να διευρύνουμε την κατανόησή μας για την προέλευση της ανθρωπότητας.

Ιστορικά, η ιδέα ότι ένα άτομο μπορεί να είναι απόγονος εξωγήινων από άλλο πλανήτη δεν είναι νέα. Ήδη στη δεκαετία του 1960, οι επιστήμονες άρχισαν να συζητούν αυτήν την πιθανότητα και από τότε αυτή η θεωρία έχει λάβει κάποια υποστήριξη. Για παράδειγμα, ο φυσικός και αστρονόμος Carl Sagan πρότεινε ότι η ζωή στη Γη θα μπορούσε να έχει προκύψει με τη σπορά της ζωής στον πλανήτη από το διάστημα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με την ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι εξωγήινης προέλευσης. Ο βιολόγος Edward O. Wilson, για παράδειγμα, δήλωσε ότι «η υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη χάρη σε εξωγήινους από το διάστημα δεν έχει καμία επιστημονική βάση».

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να συνεχίσουμε την έρευνα για να διευρύνουμε την κατανόησή μας για την προέλευση της ανθρωπότητας. Όπως σημείωσε ο αστροφυσικός Stephen Hawking: "Πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση και τη θέση μας στο σύμπαν. Αυτό δεν είναι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και σημαντικό για το μέλλον μας."

====================

Anda News

Σήματα από το διάστημα: πότε θα έρθει η απάντηση από εξωγήινους πολιτισμούς;

Για δεκαετίες, η ανθρωπότητα αναζητά μια απάντηση σε ένα από τα πιο αινιγματικά ερωτήματα της εποχής μας: υπάρχουν άλλες ευφυείς μορφές ζωής στο σύμπαν; Πολλά ερευνητικά προγράμματα έχουν ξεκινήσει για να βρουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία.

Πρόσφατα, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εξέτασαν την πιθανότητα ότι ένας ευφυής εξωγήινος πολιτισμός θα μπορούσε να στείλει μια απάντηση σε ορισμένα από τα σήματα που στείλαμε προηγουμένως στο διάστημα. Ανέλυσαν τα σήματα που στάλθηκαν στους ανιχνευτές Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 και New Horizons για να ανακαλύψουν πόσο μακριά θα μπορούσαν να φτάσουν στο διάστημα και αν θα μπορούσαν να αναχαιτιστούν από κάποιους εξωγήινους κόσμους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα σήματα που αποστέλλονται στο Voyager 2, το Pioneer 10 και το Pioneer 11 έχουν ήδη φτάσει σε τουλάχιστον ένα μακρινό αστρικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος σε έναν πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτά τα αστέρια κατάφερνε να αναχαιτίσει τα σήματα και να στείλει μια απάντηση, τότε το νωρίτερο που θα λάβαμε απάντηση θα ήταν το 2029.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, οι πιθανότητες να λάβουμε απάντηση από έναν εξωγήινο πολιτισμό είναι εξαιρετικά μικρές. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άλλες ευφυείς μορφές ζωής στο σύμπαν, και αν ναι, πόσο τεχνολογικά προηγμένες είναι.

Παρ 'όλα αυτά, τα σήματα που στέλνουμε θα φτάνουν σε όλο και περισσότερα συστήματα αστέρων με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας την πιθανότητα κάποιος, κάπου, να πάρει το σήμα και να προσπαθήσει να ανταποκριθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να βρούμε μια άλλη έξυπνη μορφή ζωής στο Σύμπαν και τότε θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Ωστόσο, η αναζήτηση για ζωή στο Σύμπαν δεν είναι μόνο μια αναζήτηση για άλλες μορφές ευφυούς ζωής, αλλά και μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πώς προέκυψε η ζωή στη Γη και ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εμφάνισή της. Η εξερεύνηση του διαστήματος επιτρέπει στους επιστήμονες να αποκτήσουν νέα δεδομένα σχετικά με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο Σύμπαν μας και να επεκτείνουν τις γνώσεις μας για τη ζωή και τις δυνατότητές της. Και, ποιος ξέρει, ίσως βρούμε μια άλλη μορφή ζωής στο Σύμπαν και ανακαλύψουμε νέες πτυχές της ύπαρξής μας.

read more “Anda News 29 -4 -23 Μυστηριώδης καλικάντζαρος στο Μεξικό, Σήματα από το διάστημα, είμαστε απόγονοι εξωγήινων; strange εκδοχή για την προέλευση της ανθρωπότητας”                                                                         hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου