Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ο Τάκερ Κάρλσον απολύθηκε ανεπιφύλακτα από το Fox News καθώς κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι σχεδίαζε να αποκαλύψει την αλήθεια για το δίκτυο.

Ο δεξιός παρουσιαστής της primetime Tucker Carlson αποχωρεί αμέσως από το Fox News, ανακοίνωσε το καλωδιακό δίκτυο τη Δευτέρα.Τον Αύγουστο του 2020 κάναμε ένα άρθρο για τον Τάκερ Κάρλσον όπου τον αποκαλούσαμε τον «τελευταίο αφηγητή της αλήθειας» στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης των δεινοσαύρων και σε αυτό θέσαμε το ερώτημα πόσο μπορεί να αντέξει ο Τάκερ πριν απολυθεί; Όπως αποδεικνύεται, σήμερα. Κατά τη διάρκεια του ζωντανού μας Podcast σήμερα το απόγευμα, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι ο Tucker Carlson απολύθηκε αμέσως, χωρίς καν να του επιτραπεί μια τελευταία εκπομπή ή καν ένα αντίο. Γιατί; Ξέρουμε γιατί. Το Fox News είναι fake news και η αλήθεια δεν επιτρέπεται εκεί.

«Και θα γνωρίσετε  την  αλήθεια , και  η  αλήθεια θα σας ελευθερώσει». Ιωάννης 8:32 (KJB)

Την περασμένη εβδομάδα , το Fox News έχασε μια μεγάλη δικαστική μάχη εναντίον της εταιρείας μηχανών ψηφοφορίας Dominion ύψους 787 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μήνυση αφορούσε το γεγονός ότι το δίκτυο επαναλάμβανε ατελείωτα αβάσιμους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις κλεμμένες εκλογές. Όταν πιέστηκε στο δικαστήριο, ο Φοξ έκανε πάσο γιατί δεν είχαν αποδείξεις για να υποστηρίξουν οτιδήποτε είχαν πει. Ο Τάκερ Κάρλσον ήταν ο τελευταίος λόγος που παρακολούθησα οτιδήποτε έβγαινε από το Fox News. Όλα ολοκληρώθηκαν με το Fox News τώρα, ώρα να αλλάξετε κανάλι.

Ο Τάκερ Κάρλσον αποχωρεί από το Fox News μετά τον διακανονισμό δυσφήμισης του Dominion

ΑΠΟ CNBC: Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες αφότου η μητρική εταιρεία του Fox News διευθέτησε την αγωγή της Dominion Voting Systems για συκοφαντική δυσφήμιση έναντι 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι οικοδεσπότες της εταιρείας δεν ήταν υποχρεωμένοι να μιλήσουν για τη μήνυση ή να ζητήσουν συγγνώμη για αυτήν, ως μέρος του διακανονισμού, ανέφερε προηγουμένως το CNBC.

«Το FOX News Media και ο Tucker Carlson συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα. «Τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία του στο δίκτυο ως οικοδεσπότης και προηγουμένως ως συντελεστής».

Δεν θα υπάρξει αποβολή για τον Carlson , καθώς το τελευταίο του πρόγραμμα προβλήθηκε την Παρασκευή. Ο Carlson είχε υπογράψει την Παρασκευή δηλώνοντας ότι θα επέστρεφε τη Δευτέρα. Η εταιρεία δεν θα σχολιάσει πέρα ​​από την κυκλοφορία, ή σχετικά με το εάν ο Carlson αποσύρθηκε από τον αέρα ως απάντηση στην υπόθεση δυσφήμισης του Dominion. Οι μετοχές της Fox Corp. κατηγορίας Α υποχώρησαν περίπου 4% τη Δευτέρα.

Ο Tucker Carlson , 53, ήταν μεταξύ των οικοδεσποτών και των στελεχών που ανακρίθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής Dominion. Αρκετά από τα email και τα κείμενά του ήταν επίσης μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που κυκλοφόρησαν πριν από τον διακανονισμό. Επιπλέον, οι δικηγόροι του Dominion είχαν απαριθμήσει περίπου 20 επεισόδια που εμφανίστηκαν στα δίκτυα της Fox ως αποδεικτικά στοιχεία συκοφαντικής δυσφήμισης, μεταξύ αυτών και του Carlson.

Άλλοι οικοδεσπότες που καθαιρέθηκαν και μέρος των αποδεικτικών στοιχείων ήταν οι Maria Bartiromo, Jeanine Pirro, Sean Hannity και Laura Ingraham, καθώς και ο πρώην οικοδεσπότης Lou Dobbs.

Η Dominion μήνυσε τη Fox και τα δίκτυά της, υποστηρίζοντας ότι τα δίκτυα κατηγόρησαν τη Dominion για την απώλεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2020 από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι μηχανές της εταιρείας νόθευσαν τις εκλογές.

Ο Carlson ήταν μεταξύ των κορυφαίων παρουσιαστών που εξέφρασαν δυσπιστία και σκεπτικισμό στα παρασκήνια σχετικά με σχόλια που έγιναν στον αέρα, ιδιαίτερα από καλεσμένους όπως ο δικηγόρος υπέρ του Τραμπ, Sidney Powell.

«Είναι απίστευτα προσβλητικό για μένα. Οι θεατές μας είναι καλοί άνθρωποι και το πιστεύουν», είπε ο Carlson σε ένα γραπτό μήνυμα τις εβδομάδες μετά τις εκλογές, όπως δείχνουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Dominion επεσήμανε τη μείωση του κοινού του Fox μετά το βράδυ των εκλογών, όταν το δίκτυο κάλεσε την Αριζόνα για τον Μπάιντεν. Πίσω από τις σκηνές, ο Carlson και οι φίλοι του οικοδεσπότες εξέφρασαν «την απειλή για αυτούς προσωπικά». Σε ένα μήνυμα προς τον παραγωγό του στις 5 Νοεμβρίου, ο Carlson είπε: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτιάξουμε αυτό που έχουμε. Αυτά τα κρούσματα καταστρέφουν την αξιοπιστία μας. Με εξοργίζει.”


ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου