Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τον Μάιο-Ιούνιο, οι κάτοικοι των μεσαίων γεωγραφικών πλάτη μπορεί να χτυπηθούν από μια νέα θαυματουργή ασθένεια.

 

manchestereveningnews.co.uk:  Οι ειδικοί προτρέπουν τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς αυτή την άνοιξη καθώς σπάνιες ασθένειες αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Lyme. 

Η νόσος του Lyme είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από το σπειροειδές βακτήριο Borrelia burgdorferi. Η μόλυνση μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του δαγκώματος ενός μολυσμένου κρότωνα.

Μερικές φορές τα τσιμπούρια μπορούν να μεταδώσουν πολλαπλές λοιμώξεις μέσω ενός μόνο δαγκώματος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά συμπτώματα. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι υπάρχουν μεταξύ 3.000 και 4.000 περιπτώσεις νόσου του Lyme στην Αγγλία και την Ουαλία κάθε χρόνο. Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι οι πραγματικοί αριθμοί θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότεροι.

Τα τσιμπούρια έχουν βρεθεί σε κάθε κομητεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται κυρίως σε χλοώδεις εκτάσεις και δασικές εκτάσεις, αλλά έχουν βρεθεί και σε πάρκα και κήπους της πόλης. Υπολογίζεται ότι περίπου το 10% των κροτώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρουν νόσο του Lyme.

Τα τσιμπούρια ζουν σε περιοχές με γρασίδι και περιμένουν σε μια λεπίδα γρασιδιού μέχρι να περάσει ένα άτομο ή ζώο από δίπλα τους, να προχωρήσουν στον ξενιστή και μετά σέρνονται για να βρουν ένα ζεστό σημείο για να αποκτήσουν βάση. Κάνουν ένεση με τοπικό αναισθητικό, που σημαίνει ότι το δάγκωμα τους είναι ανώδυνο και συχνά προσκολλώνται στη γραμμή των μαλλιών, στις μασχάλες ή στις βουβωνικές περιοχές του σώματος, έτσι πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν δαγκωθεί.

Το NHS αναφέρει ότι ένα στρογγυλό ή ωοειδές εξάνθημα γύρω από ένα δάγκωμα τσιμπουριού μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Lyme.

Το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί εντός 3 μηνών από το τσίμπημα από μολυσμένο τσιμπούρι, αλλά συνήθως εμφανίζεται μέσα σε 1 έως 4 εβδομάδες. Το εξάνθημα διαρκεί για αρκετές εβδομάδες.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό ή αίσθημα καύσωνα και ρίγη, πονοκέφαλο, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις και κόπωση και απώλεια ενέργειας.

Μερικά άτομα με νόσο του Lyme αναπτύσσουν πιο σοβαρά συμπτώματα μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια και αυτό είναι πιο πιθανό εάν καθυστερήσει η θεραπεία. Αυτά τα πιο σοβαρά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις, προβλήματα νεύρων, προβλήματα μνήμης και καρδιακά προβλήματα.

Καθώς πλησιάζει ο Μήνας Ευαισθητοποίησης του Lyme, η νόσος του Lyme UK προτρέπει τους ανθρώπους να είναι σε επαγρύπνηση.

Σχόλιο από τους συντάκτες του The Big The One: Η 25η Απριλίου στο ιστολόγιο συνωμοσίας είναι απλώς ένα είδος ιατρικής ημέρας, αναφορές για τις οποίες ακούγονται νέες και πρωτόγνωρες ασθένειες από όλα τα σίδερα και διαφέρουν από εφημερίδα σε εφημερίδα. Ωστόσο? ορισμένα πράγματα, όπως η πιθανή διαρροή του Έμπολα στο Σουδάν, πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και αυτή η νόσος του Lyme ορίζεται επίσης. 

Όλοι γνωρίζουν ότι τώρα είναι καλύτερα να μην βγαίνεις στη φύση ακόμη και χωρίς εφημερίδες, ωστόσο, καθώς γράφουν ήδη για κακά τσιμπούρια σε βαριά μέσα ενημέρωσης, αυτό σαφώς δεν είναι μόνο έτσι. 

Η νόσος του Lyme είναι μια πολύ σπάνια νοσολογική μονάδα στο είδος της, η οποία χαρακτηρίζεται από «την παρουσία της νόσου και την απουσία της». Δηλαδή, ένα άτομο μπορεί να πάσχει από «νόσος του Lyme» παρά το γεγονός ότι δεν τον έχουν τσιμπήσει κανένα τσιμπούρι και δεν υπάρχουν ιοί ή βακτήρια στο αίμα του. 

Η νόσος του Lyme ανακαλύφθηκε μόλις το 1975 στην πόλη Old Lyme, που ιδρύθηκε από τους πρώτους αποίκους στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι το 1975, τα παιδιά με αρθρίτιδα διαγνώστηκαν με νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα και μετά το 1975, όταν κάποιος έκανε μια διατριβή για μια νέα ασθένεια, άρχισαν να διαγιγνώσκουν τη νόσο του Lyme. Επομένως, είναι περίεργο που μερικές φορές ένα άτομο έχει μια ασθένεια, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος. 

Και αυτή η υπέροχη στιγμή ανοίγει την πύλη για κάθε είδους χειρισμούς με τον εγκέφαλο. Έτσι, οι άνθρωποι μπορεί με κάποιο τρόπο να αρχίσουν να υποφέρουν μαζικά από συμπτώματα που μοιάζουν με τη νόσο του Lyme, αλλά δεν θα βρεθεί Borrelia burgdorferi στους ιστούς τους. Και ο κόσμος θα ρωτήσει: πώς γίνεται που δεν έχουμε βακτήρια, αλλά υπάρχει ασθένεια!; Και οι άνθρωποι θα απαντηθούν: έχετε μια χρόνια παραλλαγή. 

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι ο βρετανικός Τύπος προειδοποιεί, είναι απαραίτητο να ληφθεί προσεκτικά η προειδοποίηση. Είναι πιθανό τον Μάιο-Ιούνιο να χυθεί κάτι νέο στο κεφάλι και μετά να πέσουν όλοι κάτω από εξάνθημα και αρθρίτιδα, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου