Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Ισραήλ: Ο πόλεμος που έρχεται θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους.

 Η εβραϊκή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια νέα εποχή ασφάλειας, υποδεικνύοντας ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με το τέλος της εποχής των περιορισμένων συγκρούσεων και την αρχή μιας νέας εποχής ασφάλειας που αντιπροσωπεύεται από την πραγματική απειλή πολέμου σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι το ισραηλινό κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι διαφορετικός από τους προκατόχους του.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε στο περιστατικό του βομβαρδισμού στο Megiddo και ο βομβιστής σκοτώθηκε πριν επιστρέψει στον Λίβανο, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ αποφεύγει να κατηγορήσει ευθέως τη Χεζμπολάχ, παρά την πεποίθησή του από την πρώτη στιγμή ότι ήταν η κύρια υπεύθυνη γι αυτό και ότι στρατολόγησε έναν Παλαιστίνιο γι αυτό, προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από την επίθεση και επέλεξε έναν στόχο κοντά στην Τζενίν, όχι την Ναχαρίγια ή τον Σαφέντ και ήθελε να πραγματοποιήσει την επίθεση χωρίς «υπογραφή», αλλά δεν τα κατάφερε.

Ανέφερε ότι το τρέχον καθήκον του ισραηλινού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας είναι να αντλήσουν μαθήματα που θα αποτρέψουν μια παρόμοια επίθεση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι πολύ ενοχλημένο από την ιρανική παρέμβαση στον Λίβανο, αναφερόμενη σε στοιχεία που παρείχαν οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας σχετικά με τη μεταφορά 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τεχεράνη στη Χεζμπολάχ και 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, τα οποία προηγουμένως πήγαιναν στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι αυτή η δραματική αλλαγή έρχεται ως εδραίωση της σχέσης μεταξύ του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, και της επιθυμίας όλων των μερών να πραγματοποιήσουν επικίνδυνες επιθέσεις και να εργαστούν για να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τη Χαμάς στη Γάζα και το παρακλάδι της στον Λίβανο.

Χθες, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε ότι το Ιράν αισθάνεται αυξανόμενη αυτοπεποίθηση, υπό το πρίσμα της έλλειψης αποτροπής της Δύσης, η οποία έχει αυξήσει την οικονομική και στρατιωτική του ισχύ, ζητώντας προετοιμασίες για πόλεμο σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου