Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος.

Δίκη στο Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Αθώοι κηρύχθηκαν οι Νικος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος από το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρης οποίος ήταν παρών στο εδώλιο υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ισχυρισμό που προέβαλλε και ο Νικος Μιχαλολιάκος.

«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δε συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».

Λίγα λεπτά αργότερα η πρόεδρος ανακοίνωσε την αθωωτική απόφαση.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή  σε δηλώσεις της είπε  ότι έχει γίνει προσφυγή και από το κόμμα Κασιδιάρη κατά του κόμματος Έλληνες γιατί χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας και ερωτωμενη  απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα Κανελλόπουλου και του Νικολόπουλου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου