Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Επ. Λάρνακα: Ζημιές σε κατοικίες, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων ΑΗΚ./Ανεμοστρόβιλος άφησε χωρίς στέγη οικία στην Παρεκκλησία… Μετρούν τις ζημιές οι ιδιοκτήτες (pics)./ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεισαν δρόμοι λόγω κατολισθήσεων και αποκοπών δένδρων… Οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

 Ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ, ήταν το αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας.Σύμφωνα με την Αστυνομία 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα λήφθηκαν πληροφορίες για καταστροφές στη περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, παρά το ξενοδοχείο E-Hotel, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν εντός του δρόμου κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Επίσης η νότια πλευρά του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε υποστεί αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν παραθυρόπορτες διαμερισμάτων, αφαιρέθηκε μέρος του τοίχου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος ενώ στο υπόγειο του κτιρίου  θρυμματίστηκαν τζάμια και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Ακόμα σε κατοικίες στη γύρω περιοχή θρυμματίστηκαν οι γυάλινες παραθυρόπορτες ενώ υπέστησαν και άλλες υλικές ζημιές.

Επίσης από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκαν δύο ηλεκτρικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ και φωτιστικά πάρκου ενώ μεγάλη διακοσμητική ψαρόβαρκα, περιουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που βρίσκεται εντός του πάρκου, παρασύρθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της ΑΗΚ και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που ανέλαβαν την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μετακίνηση των δέντρων και άλλων εμποδίων από το δρόμο.

Ακόμα προς βοήθεια μετέβησαν στη περιοχή μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, του ΟΠΕ και άλλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου, σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ Κοφίνου και την ΑΗΚ, ανταποκρίθηκαν σε αρκετά περιστατικά που παρατηρήθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Κοφίνου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα σε ταβέρνα στη Σκαρίνου αποκόπηκαν τέσσερα κυπαρίσσια τα οποία έπεσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ωστόσο να αποκοπούν καλώδια της ΑΗΚ.  Τα κυπαρίσσια απομακρύνθηκαν από το δρόμο από μέλη της ΕΜΑΚ.

Ακόμα λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λάρνακας παρά το Αλεθρικό, ένα μεγάλο κομμάτι από τσίγκους, πιθανόν από στέγη παράγκας, έκλεισε το δρόμο. Το κομμάτι τσίγκων μετακινήθηκε από το δρόμο από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και πολίτες.  

Επίσης λήφθηκε πληροφορία από υπάλληλο της ΑΗΚ ότι από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκε ένα κυπαρίσσι, το οποίο απέκοψε καλώδια της Αρχής πίσω από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Κοφίνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Το κυπαρίσσι απομακρύνθηκε από το δρόμο ενώ συνεργεία της ΑΗΚ παρέμειναν στη περιοχή για αποκατάσταση της βλάβης στα καλώδια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

sigmalive.com

Ανεμοστρόβιλος άφησε χωρίς στέγη οικία στην Παρεκκλησία… Μετρούν τις ζημιές οι ιδιοκτήτες (pics).

Ανεμοστρόβιλος «θέρισε» οικία στην Παρεκκλησία – Αμέτρητες οι ζημιές που προκάλεσε – Αποκολλήθηκε η στέγη από το σπίτι ζεύγους- Δείτε εικόνες από το σημείο.

Tο χθεσινό βράδυ άφησε πίσω του αμέτρητες ζημιές από διάφορες περιοχές της Κύπρου, λόγω της κακοκαιρίας που σημειώθηκε με καταιγίδες, σφοδρούς ανέμους, κεραυνούς και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μεταξύ αυτών, στην περιοχή Παρεκκλησίας, πολίτες υποστηρίζουν ότι χθες το βράδυ την «εμφάνισή» του έκανε και ένας ανεμοστρόβιλος ο οποίος ήταν αρκετός για να επιφέρει μεγάλες ζημιές σε ορισμένους κατοίκους της περιοχής.

Σε μία εκ των περιπτώσεων είναι και το σπίτι ενός ζεύγους- μεγάλης ηλικίας- των οποίων η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Cyprus Times, η κόρη του εν λόγω ζεύγους ανέφερε ότι «η οικία των γονιών μου έχει καταστραφεί ολοσχερώς».

«Το μόνο που έμεινε από το σπίτι είναι μερικοί τοίχοι και οι πόρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντάς μας ότι οι ζημιές, μέχρι αυτή την ώρα, παραμένουν αμέτρητες.

Όπως μας ανέφερε, στην περιοχή λόγω του ανεμοστρόβιλου αλλά και των υπόλοιπων ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σχεδόν ολόκληρο το βράδυ, έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές τόσο σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή με αποκοπές δέντρων.

cyprustimes.com

ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεισαν δρόμοι λόγω κατολισθήσεων και αποκοπών δένδρων… Οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ενημέρωση Αστυνομία για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μετά την κακοκαιρία – Κατολισθήσεις και αποκοπές δένδρων έκλεισαν δρόμους – Αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε – Έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση χθες βράδυ – Δείτε μερικά από τα βίντεο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους), καθώς και ο δρόμος Πλατρών – Τροοδίτισσας, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα λόγω κατολισθήσεων πετρών και όγκων χώματος.

Στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών παρά το γεφύρι της Άλασσας, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, η μία λωρίδα είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Επίσης, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, έχουν παρατηρηθεί στους πιο κάτω δρόμους:

Ορκόντα – Πύργου
Ορκόντα – Κάμπου
Κάμπου – Κύκκου
Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας
Κύκκου – Πεδουλά
Πεδουλά – Ορκόντα

Να σημειωθεί, ότι και σε αρκετούς άλλους δρόμους του ορεινού οδικού δικτύου, υπάρχουν πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις.

«Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα», αναφέρει η πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί εκτακτη κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική χθες βράδυ….

Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες αργά το βράδυ η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, εξέδωσε έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση η οποία αφορούσε τις 10 και μισή χθες βράδυ μέχρι και τις 2 και μισή τα ξημερώματα σήμερα.

Σύμφωνα με αυτήν, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες «έπληξαν» όλες τις περιοχές του νησιού.

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας…

Κακοκαιρία με σφοδρούς άνεμους, έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες επικρατούσαν χθες βράδυ σε ολόκληρη την Κύπρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν αποκοπές δέντρων, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Αποτέλεσμα όλων των πιο πάνω ήταν αρκετές περιοχές να «βυθιστούν» στο σκοτάδι από ζημιές που έχουν υποστεί δίκτυα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφουν δεκάδες πολίτες οι οποίοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν την κακοκαιρία που επικρατεί αυτή την ώρα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Video Player
00:00
00:26

Δείτε μερικά από τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» στο Facebook:

EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Περιοχή Κλήρου:

Περιοχή Πωμός:

Πάφος:

Λεμεσός:

Πόλη Χρυσοχούς:

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου