Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ! Ο David Hasselhoff πούλησε τον θρυλικό ΚITT.

 κιτ

Ο θρυλικός ΚITT ανήκει πια στις προθήκες των συλλεκτών αστρονομικά ακριβών ενθυμίων των τεσσάρων τροχών, Ο ΚΙΤΤ, δηλαδή η μαύρη Pontiac Firebird Trans-Am που άνηκε στον ίδιο τον David Hasselhoff και βάσει αυτής, δημιουργήθηκε μια σειρά από πιστές ρεπλίκες, που εμφανίστηκαν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, από το 1982 ως το 1986, πωλήθηκε έναντι 300.000 δολαρίων. Με αφορμή αυτό το «τέλος εποχής», αποκαλύπτουμε τα μυστικά του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στη θρυλική τηλεοπτική σειρά με τον David Hasselhoff.

To τέλος της αθωότητας.

Ένα αυτοκίνητο που συνομιλούσε με τον οδηγό του. Συγκεκριμένα, ένα super αυτοκίνητο που συνομιλούσε με τον οδηγό του σαν ένας ρομποτικός συνεργάτης σε παράτολμες αποστολές κι όχι σαν μια πρωτόγονη εκδοχή της Alexa, αυτό ήταν ο KΙΤΤ, για τη γενιά των σημερινών 45-50άρηδων, που προσπαθούσε να αφουγκραστεί το μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας μέσα από τηλεοράσεις – «μπαούλα».

Το τηλεοπτικό κοινό στη θέα ενός αυτοκινήτου που «μιλούσε» με robotnic φωνή και προειδοποιούσε τον οδηγό του «Michael, διαισθάνομαι μια εχθρική παρουσία» και εκείνος του απαντούσε «μείνε σε επιφυλακή, KITT» και κατέληγε να οδηγεί χωρίς εκείνον πίσω από το τιμόνι (!), κοιτούσε αποσβολωμένο. Σε μια πλήρη απομυθοποίηση αυτής της αναλογικής τηλεοπτικής πραγματικότητας, ο Hasselhoff πούλησε τον original ΚΙΤΤ, ένα πολυτελές vintage όχημα 165 ίππων με γιγαντιαίο 5λιτρο κινητήρα και μηχανή V8, πλήρως λειτουργικό, σε τιμή περισσότερο ευθυγραμμισμένη με τη συλλεκτική του αξία, παρά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ένα αυτοκίνητο όχι και τόσο προηγμένης τεχνολογίας.

Είναι απορίας άξιο, πως σε έναν κόσμο που η κορυφαία τεχνολογία στηριζόταν σε 8-bit γραφικά και πολύπλοκες MS-DOS μανούβρες, ο KITT όχι μόνο εκτινασσόταν, μίλαγε και είχε ραντάρ ακριβείας, αλλά φαινόταν να κινείται χωρίς οδηγό. Στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται και από το παρακάτω post, ο KITT είχε πάντα έναν stuntman-οδηγό, ο οποίος κρυβόταν σε μια αυτοσχέδια κατασκευή καθίσματος οδηγού, που ήταν πάντα σε αμβλεία γωνιά και εντός ενός μίνι κουβουκλίου.

Ο οδηγός είχε πρόσβαση στα πετάλια του αυτοκινήτου και με το δικό του ενσωματωμένο τιμόνι, οδηγούσε σε συνθήκες ενός «χαλαρού» kart, την ίδια στιγμή που ο σκηνοθέτης της σειράς επιχειρούσε να αποδώσει αυτή τη συνθήκη σε μια αυθεντική περιπέτεια καταδίωξης.

Από τις παραπάνω φωτογραφίες, μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο Hasselhoff καθόταν κυριολεκτικά πάνω στον stuntman, ο οποίος έβλεπε τον δρόμο, πάνω από το κεφάλι του πρωταγωνιστή.

Μέσα από αυτό το «πολυθεσίτικο» μπέρδεμα όμως, γράφτηκε τηλεοπτική ιστορία.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου