Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Αλβανία: Σερβιτόρος τραβάει βίντεο την στιγμή που φτύνει πιάτο που έχει παραγγείλει υπουργός./Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για την ανοικοδόμηση σχολείου στα Τίρανα./Κατεστράφη το αρδευτικό στο Βούρκο.

 Βίντεο που ενός σερβιτόρου εστιατορίου στην Αλβανία ο οποίος φτύνει στο πιάτο ενός πελάτη κάνει τον γύρο του διαδυκτίου. Στο βίντεο, ο σερβιτόρος εμφανίζεται κρατώντας το έτοιμο πιάτο και λέγοντας "Το καρπάτσο σολομού που θα φάει ένας υπουργό που βρίσκεται στο εστιατόριο" και αρχίζει να τον φτύνει. Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι θα κάνει το ίδιο με όλους τους πολιτικούς που θα πάνε στο εστιατόριο.

«Αυτό είναι το καρπάτσιο σολομού για δείπνο που θα πάω τώρα στο τραπέζι του πελάτη. Αυτό θα σου κάνω και εσένα όταν έρθεις, που**** γιε, γα** την μανα σου, εδώ είναι το καρπάτσο σολομού που θα φάει ο υπουργός», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με τον σερβιτόρο, το εστιατόριο ή τον υπουργό, αρκετοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την γνησιότητα του βίντεο ικάζοντας πως πρόκειται για γυρίσματα ταινίας.

himara.gr

Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για την ανοικοδόμηση σχολείου στα Τίρανα.

Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για την δωρεά από την Ελλάδα του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ανοικοδομηθεί επαγγελματικό σχολείο, στο συγκρότημα «5η Μαΐου» στα Τίρανα. Την συμφωνία που αποτελεί συμβολή της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου 2019 που έπληξε την Αλβανία, υπέγραψαν ο Υπουργός για την Ανοικοδόμηση, κ. Arben Ahmetaj, και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Σοφία Φιλιππίδου.
Στις δηλώσεις της, η κα Φιλιππίδου τόνισε: «Θα υπογράψουμε σήμερα μαζί με τον Υπουργό για την Ανοικοδόμηση, κ. Arben Ahmetaj, την συμφωνία για την δωρεά από την Ελλάδα 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία είχαμε ανακοινώσει στην Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών "Together for Albania", που έγινε στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και των λαών μας και της συμπαράστασης του ενός προς τον άλλο, όταν υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης.

Αυτή η δωρεά έρχεται να προστεθεί στην άμεση ανταπόκριση της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και στην αυθόρμητη αλληλεγγύη που έδειξαν ο ελληνικός λαός και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, ήδη από τις πρώτες δύσκολες ώρες, μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019.

Χαιρόμαστε που προχωρούν τα έργα ανοικοδόμησης και που θα συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σημαντικό και μοντέρνο πρόγραμμα, όπως είναι η ανοικοδόμηση ενός επαγγελματικού σχολείου στο συγκρότημα «5η Μαΐου» στα Τίρανα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα ανοίξει και άλλες οδούς συνεργασίας σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης».

himara.gr

Κατεστράφη το αρδευτικό στο Βούρκο.

Το μεγάλης σημασίας για την τοπική αγροτική οικονομία στο Δήμο Φοινικιού αρδευτικό έργο, γνωστό ως το κανάλι «Θωμάς Φιλλιπαίος» υπέστη ζημιές λόγω της κακοκαιρίας που το καθιστούν πλέον άχρηστο. Συγκεκριμένα στο τμήμα που με τη μορφή ανοιχτού αγωγού – αερογέφυρα, στη στάθμη του Μπραϊλάτι, περνούσε στην απέναντι όχθη της παλιάς κοίτης της Μπίστριτσας, υποχώρησαν οι στύλοι βάσης στο μέσο τμήμα της αερογέφυρας.

Δεν αποκλείεται η ζημιά να επήλθε λόγω της πλημμελούς διαχείρισης των υδάτινων ροών του ποταμού Μπίστριτσα από πλευράς της τουρκικής εταιρίας Κυρύμ που εδώ και περίπου 7 χρόνια έχει κατοχυρώσει δικαιώματα χρήσης – αντιπαροχής των δύο υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής επί του συγκεκριμένου ποταμού. Τόσο ο έλεγχος των ροών απ’ το πρώτο έργο στο χωριό Μπίστριτσα κι παροχέτευση προς την παλιά κοίτη του ποταμού περισσευμάτων όσο και οι ποσότητες που άσκοπα διοχετεύονταν στον αρδευτικό αγωγό τη χειμερινή περίοδο αποτελούν κατά τους ειδικούς τους βασικές αιτίες της καταστροφής. Πριν από δύο χρόνια εξ άλλου στα πλαίσια πολιτικών της τουρκικής εταιρίας να επεκτείνει αρμοδιότητες επί της χρήσης των υδάτινων πόρων του Μπίστριτσα, πέραν των αυτών τους συμβασιοποιημένων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, είχε οδηγήσει σε ποινική δίωξη με πρωτοβουλία της αγρότες και τεχνίτες της περιοχής που θέλησαν να αυξήσουν τα νερά για πότισμα καλλιεργειών τους.

Το συγκεκριμένο αρδευτικό έργο είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’60 στα πλαίσια γενικότερων παρεμβάσεων τόσο για την εκμετάλλευση σε ηλεκτροπαραγωγή του ποταμού Μπίστριτσα όσο και για την βελτίωση της μεγάλης πεδιάδας του Βούρκου. Απ’ το έργο «Θωμάς Φιλλιπαίος» αρδεύονται πλέον των 16000 στρεμμάτων ιδιαίτερα εύφορης γης. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του έργου με ελληνική χρηματοδότηση προς υποστήριξη της αναζωογόνησης της γεωργικής οικονομίας της περιοχής.

tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου