Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.

 Τα υπολείμματα μιας πόλης 6000 ετών που βυθίστηκε στα βαθιά νερά, στα δυτικά παράλια της Κούβας, ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα Καναδών και Κουβανών ερευνητών.

Βυθισμένη πόλη στην Κούβα
Η υπεράκτια μηχανική, Paulina Zelitsky και ο σύζυγός της, Paul Weinzweig και ο γιος της Ernesto Tapanes, χρησιμοποίησαν εξελιγμένες συσκευές βιντεοταινιών σόναρ και βίντεο για να βρουν «κάποιο είδος μεγαλολίθων που θα βρείτε στο Stonehenge ή στο νησί του Πάσχα», δήλωσε ο Weinzweig σε συνέντευξή του.

«Ορισμένες κατασκευές εντός του συγκροτήματος μπορεί να έχουν μήκος 400 μέτρα και ύψος 40 μέτρα», είπε. «Κάποια κάθονται το ένα πάνω στο άλλο. Δείχνουν πολύ ξεχωριστά σχήματα και συμμετρικά σχέδια μη φυσικού είδους. Τα έχουμε δείξει σε επιστήμονες στην Κούβα, τις ΗΠΑ και αλλού, και κανείς δεν έχει προτείνει ότι είναι φυσικά. "

Χάρτης που δείχνει την τοποθεσία της υποτιθέμενης αρχαίας πόλης που ανακαλύφθηκε από τους Paul Weinzweig και Pauline Zalitzki.

Επιπλέον, ένας ανθρωπολόγος που συνδέεται με την Κουβανική Ακαδημία Επιστημών είπε ότι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την βιντεοκασέτα δείχνουν σαφώς «σύμβολα και επιγραφές», είπε ο κ. Weinzweig. Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια γλώσσα γράφονται οι επιγραφές.

Οι εικόνες του σόναρ, πρόσθεσε, έχουν μια αξιοσημείωτη ομοιότητα με τον πυραμιδικό σχεδιασμό των ναών των Μάγια και των Αζτέκων στο Μεξικό.

Ο κ. Weinzweig είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής. Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει μια ακόμη εισβολή στην περιοχή - έξω από τη χερσόνησο Guanahacabibes στη δυτική άκρη της Κούβας. Ελπίζει να επιστρέψει ξανά, αυτή τη φορά με τον πρώτο κινητό εκσκαφέα βαθέων υδάτων, εξοπλισμένο με λειτουργίες που απαιτούνται για την επιτόπια αρχαιολογική αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να φυσήξει την άμμο από την πέτρα.

Οι γεωλόγοι υπέθεσαν πρόσφατα ότι μια χερσαία γέφυρα συνέδεε κάποτε την Κούβα με τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού. Και τμήματα του νησιού της Κούβας πιστεύεται ότι έχουν βυθιστεί στη θάλασσα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο μακρινό παρελθόν.

Οι δομές βρίσκονται σε ένα οροπέδιο που σχηματίζει τον πυθμένα του ηφαιστείου λάσπης, 650 έως 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, και κατά μήκος μιας σαφώς γεωλογικής γραμμής βλάβης. «Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί ήθελαν να χτίσουν στη βάση των ηφαιστείων, επειδή η γη είναι εύφορη. Αυτό είναι υποδηλωτικό », είπε ο κ. Weinzweig.

Η εταιρία Advanced Digital Communications, που εδρεύει στην Αβάνα, ανακάλυψε την περιοχή, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό σόναρ πλευρικής σάρωσης για να δει με τι έμοιαζε μια υποβρύχια πόλη, γεμάτη με δρόμους, κτίρια και πυραμίδες.

Η ομάδα επέστρεψε  το περασμένο καλοκαίρι με ένα μη επανδρωμένο όχημα τηλεχειριστηρίου 1,3 τόνων, ελεγχόμενο από το μητρικό πλοίο μέσω καλωδίου οπτικών ινών. Οι κάμερες του επιβεβαίωσαν τα προηγούμενα ευρήματα, δείχνοντας τεράστιο γρανίτη, που έχει μήκος μεταξύ δύο και πέντε μέτρων, κομμένος σε κάθετα και κυκλικά σχέδια.

Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο, η ADC διερευνά αυτό που ο κ. Weinzweig αποκαλεί «το πλουσιότερο υποβρύχιο νεκροταφείο στον κόσμο» για βυθισμένα ισπανικά γαλόνια. Εκατοντάδες πλοία που φέρουν θησαυρούς λέγεται ότι βρίσκονται γύρω από το νησί, σε βάθος εκατοντάδων έως αρκετών χιλιάδων μέτρων.

Πέρυσι, έξω από τον κόλπο της Αβάνας, βρήκε τα ερείπια του USS Maine, το θωρηκτό που βυθίστηκε το 1898. Αυτό το περιστατικό, που δεν εξηγήθηκε ποτέ εξ ολοκλήρου, σκότωσε 260 ναυτικούς και πυροδότησε τον ισπανό-αμερικανικό πόλεμο.

archaeology-world.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ARCHAEOLOGY-WORLD : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου