Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

MIA ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

 Τα όσα θα αναφερθούν στο παρόν άρθρο είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά έλα που ως λαός έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και όχι μόνο κάνουμε delete στο -ένδοξο ή σκοτεινό- παρελθόν μας αλλά έχουμε παραιτηθεί και από το οποιοδήποτε αξιοπρεπές μέλλον! Και το ακόμα χειρότερο είναι, ότι αναγκάζουμε και τα παιδιά μας, να παραιτηθούν και τα υποχρεώνουμε, να αποδεχτούν, ότι από τούδε και στο εξής θα (ψοφο)ζωούν ως δούλοι! Του Κούλη; Του Μιχαλάκη; Του Αλέκθη; Της ΝΤΠ; Δεν έχει καμία σημασία! Ο δούλος είναι δούλος και το όποιο αφεντικό το μόνο που κάνει είναι, να τον καταδυναστεύει!Και προχωρώ ατάκα κι επί τόπου στο θέμα μου:

1) ΄Εχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα ή μήπως έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι;

2) Είμαστε κυρίαρχη χώρα ή μήπως υπό κατοχή;

3) Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων είναι νόμιμες ή τύπου Τσολάκογλου;

Και βέβαια σε όλα αυτά και άλλα πολλά παρεμφερή ερωτήματα δε θα μπορούσε να μας απαντήσει ο οποιοσδήποτε φούφουτος αλλά ο κορυφαίος εν ζωή συνταγματολόγος της χώρας, που ακούει στο όνομα Γεώργιος Κασιμάτης. Ας καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να τον απολαύσουμε, μήπως και κατορθώσει, να μας βάλει καρφιά και να σηκωθούμε μια και καλή από αυτόν:

Μας λέει λοιπόν ο -πιο έγκριτος πεθαίνεις- συνταγματολόγος, ότι η χώρα μας έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία -τουτέστιν γη και ύδωρ- στους δανειστές. Και τονίζει χαρακτηριστικά:

“΄Οταν είδα στη δανειακή σύμβαση τον όρο παραίτησης από την εθνική κυριαρχία, είπα: Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο!”

1) Και πώς υπεγράφη τότε;

Ας πάμε στο ιστορικό της υπογραφής αυτής: Εκεί που ολημερίς και οληνυχτίς τα βοθροκάναλα ασχολούνταν με το μνημόνιο και φιλοξενούσαν στα στρογγυλά τους τραπέζια κάθε τυχάρπαστο “ειδικό”, για να μας “ενημερώσει” περί της αναγκαιότητας του μνημονίου και πώς αυτό θα μας έσωζε από τα χειρότερα, ο διάβολος, ως συνήθως, κρυβόταν αλλού! Πού; Μα στη δανειακή σύμβαση, για την οποία ούτε λόγος ούτε φωνή ούτε ακρόαση δεν ακουγόταν.

Γιατί;

Επειδή το μνημόνιο είναι ένα κείμενο δευτερευούσης σημασίας, που απλά περιέχει τους όρους εφαρμογής της δανειακής σύμβασης! Εκείνη που δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα και περιλαμβάνει όλες τις υποχωρήσεις και δεσμεύσεις της χώρας είναι η δανειακή σύμβαση!

2) Πώς και από ποιους υπογράφτηκε το μνημόνιο;

Μέρος του μνημονίου ήρθε στη Βουλή, ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους!

3) Πώς και από ποιους υπογράφτηκε η δανειακή σύμβαση;

Πραξικοπηματικά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

4) Τι εννούμε, όταν λέμε πραξικοπηματικά;

Η δανειακή σύμβαση όφειλε, να έρθει στη Βουλή, όπως ακριβώς ήρθε και το μνημόνιο, ώστε να κυρωθεί ή να απορριφθεί από τους βουλευτές. ΄Ομως, επειδή περιείχε ειδεχθείς όρους, με πρώτο και χειρότερο αυτόν της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, το οποίο συνιστούσε ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, οι εμπλεκόμενοι -δανειστές και εγχώριοι προδότες- έπρεπε να το αποφύγουν πάση θυσία:

α) Επειδή υπήρχε περίπτωση, να βρεθούν κάποιοι εκ των βουλευτών, οι οποίοι θα αντιδρούσαν στην ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και να απέτρεπαν την υπογραφή αυτή.

β) Επειδή θα έβγαινε στο φως η αλήθεια, την οποία προσπαθούσαν -με συνεργό στο έγκλημα για μια ακόμη φορά τα βοθροκάναλα- να αποκρύψουν, για να αποφύγουν την αντίδραση του λαού.

5) Και πώς τέθηκε σε ισχύ η δανειακή σύμβαση, αφού δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή;

Με πραξικόπημα δεν είπαμε; Ιδού τι εννοούμε: Ξεφύτρωσαν από το πουθενά ένα νέο νόμο, τον 3547, ο οποίος -άκουσον, άκουσον- όριζε τα εξής:

α) ΄Οτι δεν απαιτείτο η κύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή των Ελλήνων αλλά…

β) Ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείτο να υπογράψει τη σύμβαση για λογαριασμό της Ελλάδας!!!

Το οποίο ήταν νόμιμο;

Μην τρελαθούμε κιόλας! ΄Ενας απλός νόμος υπεράνω του Συντάγματος; Ούτε με σφαίρες! Ανεπίτρεπτο! Και μάλιστα ο νόμος αυτός δημοσιεύτηκε -γιατί έτσι γούσταραν – λίγες μέρες αφού έπεσαν οι υπογραφές!
Και βέβαια δεν καταστρατήγησαν μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο είναι σαφέστατο:
” Οι διεθνείς συμβάσεις επιβάλλεται, να επικυρώνονται από το αρμόδιο όργανο του κράτους.” (Το οποίο στην περίπτωσή μας είναι η Βουλή!)

6) Και ποια μπουμπούκια ήταν συνένοχοι στο έγκλημα;

α) Η “ελληνική” κυβέρνηση…

β) Οι 16 δανειστές…

γ) Το ΔΝΤ…

δ) Τα ΜΜΕ…

ε) ΄Ολοι οι εν ενεργεία βουλευτές…

Εν ολίγοις, οι συνήθεις ύποπτοι! Ουάου! Τι πρωτότυπο!

7) Καλά όλοι οι υπόλοιποι! Αλλά όλοι οι βουλευτές γιατί;

Επειδή όφειλαν, να αναζητήσουν και να διαβάσουν τη δανειακή σύμβαση.

α) Αν δεν τη διάβασαν, αυτό αποτελεί εγκληματική αμέλεια!

β) Αν τη διάβασαν και το έκαναν γαργάρα, είναι 100% συνένοχοι στο έγκλημα!

8) Και τότε πώς βγήκε στο φως το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης;

Από τον κο Κασιμάτη, ο οποίος απευθύνθηκε αρχικά στο υπουργείο Εξωτερικών, για να τη ζητήσει αλλά -ω, του θαύματος- εκεί είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια πήγε στη Βουλή αλλά εκεί του έδωσαν το νόμο 3845, που ήταν τμήμα του μνημονίου, που κυκλοφορούσε και στις εφημερίδες. Οπότε είπε, να τους το κάνει φραγκοδίφραγκα και είπε:
“Θέλω τα κείμενα που έπεσαν οι υπογραφές!”
Και τσακίστηκαν, να του τα δώσουν…

9) Μα και οι ίδιοι οι πολιτικοί (βλ. ΓΑΠ) έκαναν λόγο δημοσίως για μειωμένη εθνική κυριαρχία. Τι δεν καταλαβαίναμε;
Προφανώς δεν μπορούσαμε ούτε καν να διανοηθούμε το μέγεθος της προδοσίας. Φανταζόμασταν, ότι είχαμε παραχωρήσει στους δανειστές το δικαίωμα, να ασκούν έναν έλεγχο στα οικονομικά της χώρας, ώστε να βεβαιώνονται, ότι δε θα υπάρξουν ατασθαλείες.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ πιο ζοφερή:

Δόθηκε στους δανειστές το δικαίωμα αμετακλήτως και άνευ όρων, να παρεμβαίνουν σε οποιοδήποτε δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας της χώρας!!!

΄Αρθρο 14 παρ. 5: “Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά στον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία.”

Παράρτημα 4, σημείο 11: “Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας.”

Πολύ νομικίστικα μας τα λέτε κε Κασιμάτη! Λίγο πιο λιανά, να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι;

Να σας το κάνω λιανά τότε:

Εχουμε ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας! Κοινώς δε μας ανήκει τίποτα! Ούτε το χώμα που πατάμε! Ούτε ο Παρθενώνας και τα λοιπά μνημεία μας! Ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουμε! Ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αποκτήσουμε στο μέλλον! Ούτε ο ορυκτός μας πλούτος! Ούτε πετρέλαια, φυσικά αέρια! Ούτε οι παραμεθόριες περιοχές μας! Ούτε ακόμα και αυτός ο στρατός!

Δεν άκουσα! Πώς είπατε; Ορίστε; Μήπως είστε τρελός; Μήπως τά ‘χετε χαμένα;

Oh no! Θα μπορούσαν π.χ. οι δανειστές να δώσουν τον ΄Εβρο σε μια δική τους εταιρεία για αξιοποίηση και εκμετάλλευση! ΄Η θα μπορούσαν, να βάλουν μια πολυεθνική της αρεσκείας τους, να εκμεταλλεύεται τους αρχαιολογικούς χώρους! ΄Η θα μπορούσαν, να αναθέσουν στην Τουρκία με ένα γερμανικό γεωτρύπανο να ψάχνει για πετρέλαια στο Αιγαίο! ΄Η τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι τους κα…πνίσει! Επικυρίαρχοι είναι, ό,τι θέλουν κάνουν! Καπίς, παίδες;

Και όχι μόνο! Η βαλίτσα πάει και ακόμα παραπέρα! Η χώρα, ως υποτελής εντάσσεται πλέον υποχρεωτικά και πολιτικά και οικονομικά στο μπλοκ των δανειστών! Τι σημαίνει αυτό; ΄Οτι δεν μπορεί να κάνει συμμαχίες εκτός ούτε ακόμα και οικονομικές συμφωνίες!
Και όχι μόνο! Αμάν! ΄Εχει κι άλλο; Oh yes! Θυμόσαστε κάποιο κατοχικό δάνειο που λέγαμε κάποτε; Ε, λοιπόν ξεχάστε το! Why? Because…

΄Εχουμε παραιτηθεί ακόμα και από το ενδεχόμενο συμψηφισμού, δηλ. από το να διεκδικήσουμε κι εμείς αυτά που δικαιούμαστε από έναν εκ των δανειστών! Και έτσι και η φίλτατη Γερμανία που συνηθίζει, να μας κουνά το δάχτυλο, για το πόσο τεμπέληδες, άχρηστοι και ανεύθυνοι είμαστε, τη βγάζει καθαρή, αφού εντάσσεται στο κίνημα “δεν πληρώνω”! ΄Οχι, παίζουμε! (Μα είναι φίλοι μας οι Γερμανοί! ΄Η μήπως όχι; Λέμε και καμιά μπιπ να περάσει η ώρα!)

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΠΑΙΔΕΣ:

REMEMBER ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΛΠ; Ε, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΜΠΑΛΑΖ!

“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ” ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΕΘΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ…

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ…

ΓΙΑΤΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ…

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου