Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Στη διαδρομή του μυστηρίου για την Άρτεμη…/Ομολόγησε ο δολοφόνος του οδηγού…

 

Τρεισήμισι μήνες μετά την εξαφάνισή της 19χρονης από το Κορωπί, το «Τούνελ» επανήλθε με νέα, βαθιά έρευνα.

Βρέθηκε στο δωμάτιό της και μίλησε με τα πρόσωπα που την είδαν τελευταίοι. Τα όσα είπαν η γιαγιά και ο μικρότερος αδελφός της, συγκινούν.

Η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τη διαδρομή, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, χάθηκε η Άρτεμις και βρήκε νέους μάρτυρες.

«Όταν έκανε έφοδο ο εισαγγελέας, την εξαφάνισαν…»

Μία μαρτυρία που έφτασε στα γραφεία του «Τούνελ», σήμανε συναγερμό και στην ΕΛ.ΑΣ. για τη 19χρονη αγνοούμενη.

Μάρτυρας που συνομίλησε με την Αγγελική Νικολούλη, ισχυρίζεται πως είδε την Άρτεμη λίγο πριν φυγαδευτεί μετά από έρευνα σε συγκεκριμένο χώρο παρουσία εισαγγελέα.

«Η αστυνομία της Ομόνοιας ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται η Άρτεμις. Υπάρχουν συγκεκριμένοι αστυνομικοί που ειδοποιούν όταν είναι να γίνει «ντου». Την ημέρα που πήγε εισαγγελέας, έφυγαν από την πίσω πόρτα. Την εξαφάνισαν… Βρισκόταν στην Ιάσωνος στο Μεταξουργείο. Την έχουν πάρει από εκεί τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί έχουν επαναλάβει τις έρευνες και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πιστεύεται ότι κανείς δε θα έπαιρνε το ρίσκο με τέτοια δημοσιότητα, να εκμεταλλευτεί μία αγνοούμενη σε τέτοιους χώρους.

Τι είχε συμβεί λίγο πριν χαθεί…

Η κολλητή φίλη της αγνοούμενης από το Κορωπί αναφέρει στο «Τούνελ» ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο και πιθανόν να σχετίζεται με την εξαφάνισή της.

«Μία ημέρα μέσα στο καλοκαίρι την έψαχναν οι γονείς της γιατί έλειπε για ώρες. Σ΄ εμένα είχε πει πως θα πήγαινε μόνη της για μπάνιο προς τη Βάρκιζα. Δεν την πίστεψα ωστόσο… Είναι πολλά τα σενάρια που μου περνάνε από το μυαλό. Φοβάμαι πως της έχει συμβεί κάτι κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλες φίλες της Άρτεμης λένε ότι πρέπει να ερευνηθεί η περιοχή της Βάρκιζας γιατί συνήθιζε να πηγαίνει εκεί και να ηρεμεί. Την ημέρα που χάθηκε, την είδαν να περιμένει στη δεύτερη στάση Αττικής στο Κορωπί. Από εκεί περνούν λεωφορεία που καταλήγουν στη Γλυφάδα και στη Βάρη.

«Υπάρχουν κάμερες που δεν έλεγξαν…»

Μαζί με τον αδελφό της 19χρονης, το «Τούνελ» ακολούθησε τη διαδρομή του μυστηρίου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής που τη γνώριζαν, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Κάποιοι είχαν κάμερες που σίγουρα θα την είχαν καταγράψει, αλλά κανείς δεν τις ερεύνησε τις πρώτες ημέρες.

«Για να πέρασε από τόσες στάσεις χωρίς να σταματήσει, σίγουρα κάποιος της είχε πει να πάει στη συγκεκριμένη. Το 308 λεωφορείο που θα έπρεπε να πάρει η Άρτεμις, πέρασε, ωστόσο δεν επιβιβάστηκε σ’ αυτό, άρα κάποιον περίμενε», τόνισε ο αδελφός της.

«Ο κόσμος αποφεύγει αυτή τη διαδρομή…»

Ένας περιπτεράς που είδε την Άρτεμη το μεσημέρι της εξαφάνισης, περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τη συνομιλία που είχαν και την κατεύθυνση που ακολούθησε.

«Πέρασε από εδώ εκείνο το μεσημέρι. Ήταν μόνη της, με ρώτησε για τη 2η στάση Αττικής και της είπα προς τα που να πάει. Ήταν μια χαρά, έλαμπε το πρόσωπο της, δεν παρατήρησα κάτι παράξενο στην συμπεριφορά της. Η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ εδώ για να ζητήσει το υλικό από την κάμερα που έχουμε», είπε ο μάρτυρας.

«Κάποια στιγμή την είδε ο θείος μου ενώ περνούσε με το αμάξι, να κάθεται στη 2η στάση Αττικής. Δεν την πήρε μαζί του γιατί είχε φορτωμένο το αυτοκίνητο», πρόσθεσε ο αδελφός της.

«Ψάξαμε μέχρι και οικοδομές…»

Ο αδελφός της 19χρονης λέει συγκινημένος:

«Έχουμε οργώσει όλη την περιοχή. Μαζί με φίλους έχουμε ψάξει παντού, ακόμα και σε οικοδομές και σε ακατοίκητα σπίτια. Πιστεύω πως κάπου την κρατάνε. Θέλω να ξέρει πως δε θα σταματήσω μέχρι να τη βρω.»

Απευθυνόμενος στην ίδια αν τον βλέπει, είπε χαρακτηριστικά:

«Μη χάνεις στην ελπίδα σου, θα σε βρω.»

«Είχε στενοχώρια με τον φίλο της…»

Η γιαγιά και ο μικρότερος αδελφός της Άρτεμης, ανακαλούν τις τελευταίες στιγμές που είχαν μαζί της πριν εξαφανιστεί.

«Θέλουμε να γυρίσει όσο πιο σύντομα γίνεται να τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο. Παρακαλάω το Θεό και πιστεύω πως κάποια ημέρα θα γυρίσει πίσω. Μόλις τη δω δε θέλω να της πω τίποτα, μόνο να την αγκαλιάσω», είπε συγκινημένη η γιαγιά της, με την οποία μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο.

«Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης έχουμε ψάξει όλο το δωμάτιό της, από τα ρούχα, μέχρι τα βιβλία της. Δε θα έφευγε ποτέ μόνη της, θα μας ενημέρωνε. Αποκλείω ένα τέτοιο σενάριο. Ήταν στενοχωρημένη τελευταία επειδή τη διέγραψε ο φίλος της από τα social media. Έχει λείψει σε όλους μας πάρα πολύ και την αγαπάμε. Αν μας βλέπει, ας γυρίσει για να τελειώσει εδώ όλο αυτό», ανέφερε ο μικρότερος αδελφός της.

Η δικογραφία και η ερεύνα παραμένουν στο Τ.Α. Κορωπίου. Τις περεταίρω παραμέτρους εξέτασε και συνεχίζει να εξετάζει με τη μορφή συνδρομής, το Οργανωμένο Έγκλημα.

anikolouli.gr

Ομολόγησε ο δολοφόνος του οδηγού…

Στην σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του οδηγού σχολικού λεωφορείου στα Βριλήσσια, που αποκάλυψε το «Τούνελ, προχώρησαν οι Αρχές.

Πρόκειται για έναν 43χρονο φίλο και συνάδελφο οδηγό του άτυχου Παναγιώτη Βόσσου, που εργάζονταν στον ίδιο παιδικό σταθμό.

Οι άντρες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που διερευνούσαν την υπόθεση, ακολούθησαν την ροή του χρήματος και σύντομα ανακάλυψαν που κατέληγαν οι αγορές που είχαν γίνει από τον λογαριασμό του άτυχου οδηγού.

Ο δράστης είχε εξαπατήσει το θύμα και είχε ανοίξει λογαριασμό e-banking με τα στοιχεία του,  μέσω του οποίου προχωρούσε σε αγορές. Όταν έγινε αντιληπτό από τον Βόσσο τι συνέβαινε σε βάρος του, τον κάλεσε στο σπίτι του στα Βριλήσσια για να μιλήσουν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Εκεί ο δράστης όπως ανέφερε στην ομολογία του, τον έπεισε να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητό του και πήγαν μαζί στην περιοχή της Αγριλέζας Σουνίου.

Ανέβηκαν στο πυροφυλάκιο Διάνθου, το οποίο είχε καταγράψει ο φακός του «Τούνελ». Εκεί ο 43χρονος του ομολόγησε πως εκείνος ευθυνόταν για την απάτη και την υπεξαίρεση σε βάρος του. Διαπληκτίστηκαν και καθώς κατέβαιναν τα σκαλιά, ο δράστης τον έσπρωξε, το θύμα χτύπησε στο κεφάλι και έμεινε αναίσθητος.

Τότε ο δολοφόνος πήρε ένα σεντόνι που είχε στο αμάξι του, στραγγάλισε με αυτό τον Βόσσο και τον έσυρε σε μια σπηλιά, όπου και τον εγκατέλειψε. Περιπατητής τον βρήκε τυχαία την Πρωτοχρονιά και ειδοποίησε τις Αρχές.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απάτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 64χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 1-1-2021 στην περιοχή Αγριλέζα Λαυρίου.

Μετά τον εντοπισμό της σορού ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πρόεκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση 43χρονου ημεδαπού.

Με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο 43χρονος εντοπίσθηκε, προσήχθη για εξέταση και ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ενώ προσδιορίστηκαν και τα κίνητρα της πράξης του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση. Σε βάρος του 43χρονου εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα».

Η πρώτη αντίδραση του αδελφού του θύματος στο «Τούνελ»…

Ο αδελφός του Τάκη Βόσσου μίλησε αποκλειστικά στο «Τούνελ» τις πρώτες ώρες της σύλληψης.

«Βρέθηκε ο δολοφόνος και τον έχουν συλλάβει. Ήταν συνάδελφος του, οδηγός σε ένα σχολικό στο ίδιο σχολείο. Του πήρε τα λεφτά από τον λογαριασμό. Ισχυρίζεται ότι τον πήρε την Κυριακή το πρωί με σκοπό να του πει αυτό που ήθελε. Πήγαν μια βόλτα προς το Λαύριο και εκεί διαπληκτίστηκαν απ’ ότι μου είπε η Αστυνομία. Τον έσπρωξε και έπεσε κάτω. Τον περίμενε λέει κάπου κανένα δεκάλεπτο για να δει αν συνέλθει από το πέσιμο και αφού δεν συνερχόταν, τον έδεσε με ένα σεντόνι και τον τράβηξε προς τη σπηλιά. Όπως τον είχε δέσει με το σεντόνι, πέθανε κιόλας. Εγώ δεν έτυχε να τον συναντήσω ποτέ στο σπίτι του, αλλά μία ξαδέρφη μου τον είχε πετύχει εκεί. Αν και το τέλος ήταν οδυνηρό, τουλάχιστον θεωρώ ότι συμβάλατε στην όλη προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να χωνέψω ότι αυτός ο άνθρωπος μετέφερε παιδιά…»

Ο ανιψιός του άτυχου οδηγού σχολικού λεωφορείου ανέφερε πως η εκπομπή βοήθησε σημαντικά στην έκβαση της υπόθεσης και θα μπορέσει πλέον να αναπαυθεί η ψυχή του.

«Δίκαιο, άδικο, καλώς, κακώς έγινε αυτό το πράγμα και ξέρουμε τουλάχιστον ποιος το έκανε. Αφού έκανε ότι έκανε γιατί να τον πετάξει σε μια σπηλιά λες και ήταν ένα τίποτα; Αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ. Δεν μπορώ να διανοηθώ, δεν μπορώ να το χωνέψω όσο και να προσπαθώ, να καταλάβω τι έχει συμβεί… Δεν μπορώ να χωνέψω ότι αυτός ο άνθρωπος μετέφερε μέχρι χθες παιδιά. Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος για τον εαυτό του, τι να πω… Ο θείος μου δεν χάρηκε τη ζωή του γιατί τα φύλαγε τα χρήματα, τα κράταγε σαν κόρη οφθαλμού για να τα έχει στα γεράματά του. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Ήρθε σε αυτή τη ζωή, πέρασε και έφυγε χωρίς να χαρεί τίποτα. Η εκπομπή έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και σας ευχαριστούμε πολύ.»

anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου