Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τσουνάμι «λουκέτων» σε υποκαταστήματα τραπεζών! Αγανακτισμένοι οι πολίτες που συνωστίζονται σε όσα έχουν απομείνει.

 Δεν βρίσκουν ούτε ΑΤΜ’s ακόμα και σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο θα εμφανίζονται τα προβλήματα που θα αφήσει πίσω της η πανδημία. «Θύμα» και οι τράπεζες ή πιο σωστά οι πολίτες-καταθέτες, που βλέπουν υποκαταστήματα τραπεζών να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά, αλλά και του ευρύτερου λεκανοπεδίου να μην έχουν ούτε ATM!

Έτσι εκτός του ότι οι πολίτες θα πρέπει να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να κάνουν τις συναλλαγές τους αναγκάζονται να συνωστίζονται έξω ή μέσα από τα ελάχιστα καταστήματα ή μηχανήματα αυτόματης ανάληψης που έχουν απομείνει.

Οι καταγγελίες πολιτών πληθαίνουν και η ΟΤΟΕ καταγγέλλει τις διοικήσεις των τραπεζών τονίζοντας ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα συναγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα κλείσει περισσότερα καταστήματα και θα μειώσει περισσότερο το προσωπικό της».

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

«Οι συνεχιζόμενες πολιτικές συρρίκνωσής σε καταστήματα, δραστηριότητες και προσωπικό, βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ αποδυναμώνουν τον ρόλο των Τραπεζών στην ανάπτυξη.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη συρρίκνωση δικτύου και προσωπικού, στη συρρίκνωση γενικότερα της δυνατότητας χρηματοπιστωτικής κάλυψης της οικονομίας, δημιουργώντας μια  κατάσταση εντελώς αναντίστοιχη με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τούτο προκαλεί έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, καταφέρει πλήγματα στην απαραίτητη εμπιστοσύνη της πελατείας και υποσκάπτει την ικανότητα των Τραπεζών να στηρίξουν την ανάπτυξη στη μετά-Covid εποχή, με τη διαχείριση των σημαντικότατων κονδυλίων που θα διατεθούν από τα Ταμεία της Ε.Ε. για το σκοπό αυτό.

Η πανδημία έδειξε ότι η πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και των συναλλαγών, αλλά και ανέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο των εργαζομένων και του δικτύου καταστημάτων στη διαδικασία αυτή, σε μια χώρα με γεωγραφικές ιδιομορφίες και με έντονη νησιωτικότητα.

Παρά ταύτα, οι Τράπεζες συνεχίζουν την κούρσα συρρίκνωσης και περιορισμού κόστους, συναγωνιζόμενες μεταξύ τους ποιά θα κλείσει περισσότερα καταστήματα και θα μειώσει περισσότερο το προσωπικό της.

Έχουν ήδη δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και ελλείψεις από τη συνεχιζόμενη μείωση προσωπικού με τις εθελούσιες εξόδους, ενώ η τηλεργασία εφαρμόζεται χωρίς κατάλληλη προετοιμασία και χωρίς το απαραίτητο ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο.

Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κερδοφορία και την ευθύνη των Τραπεζών απέναντι στην κοινωνία…»

newsbreak.gr

1 σχόλιο:

  1. Σέ πέντε μεγάλες πόλεις τής Ελλάδος θα ρέει τό αίμα στούς δρόμους σέ λίγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή