Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Το Ναυτικό στέλνει τρία πλοία στη Μαύρη Θάλασσα καθώς η Ρωσία λαμβάνει γνώση.

 Το αμερικανικό ναυτικό διαθέτει τρία πολεμικά πλοία που λειτουργούν στη Μαύρη Θάλασσα, αυξάνοντας την παρουσία του στην περιοχή μετά από πτώση της συνολικής θαλάσσιας δραστηριότητας του ΝΑΤΟ εκεί πέρυσι.

Το USS Donald Cook εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα το βράδυ, 23 Ιανουαρίου 2021. 

Ο καταστροφέας USS Porter ξεκίνησε τη διέλευση του στη θάλασσα την Πέμπτη για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ, ενώνοντας δύο άλλα πλοία του Ναυτικού που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στη στρατηγική πλωτή οδό, δήλωσε ο 6ος στόλος της Νάπολης.

Την Κυριακή, το πετρελαιοφόρο- αναπλήρωσης, USNS Laramie, μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα για να ανεφοδιάσει το USS Donald Cook, επιτρέποντας στον καταστροφέα να συνεχίσει τις επιχειρήσεις χωρίς να πάει στο λιμάνι, είπε το Ναυτικό.

Το USNS Laramie μπαίνει στη Μαύρη Θάλασσα, 24 Ιανουαρίου 2021. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει τρία πολεμικά πλοία που λειτουργούν στη Μαύρη Θάλασσα από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.
YORUK ISIK

«Η παρουσία έχει μεγαλύτερη σημασία όταν είναι επίμονη και ο ανεφοδιασμός στη θάλασσα κάνει αυτή την πραγματικότητα», δήλωσε σε δήλωση ο καπετάνιος Joseph Gagliano, διοικητής της Task Force 65, ο οποίος έχει επιχειρησιακό έλεγχο πλοίων στην Ευρώπη.

Για τα τελευταία δύο χρόνια, το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι θέλει μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, η οποία περιλαμβάνει τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Αλλά το 2020, ο αριθμός των ημερών που οι βασικοί σύμμαχοι λειτουργούσαν εκεί μειώθηκε.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πέρασε 82 ημέρες στη Μαύρη Θάλασσα, κάτω από 19 ημέρες από το προηγούμενο έτος, δήλωσε ο Luke Coffey, ειδικός στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και αναλυτής ασφάλειας στο Heritage Foundation με έδρα την Ουάσινγκτον.

stripes.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRIPES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου