Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πάτρα: «Δεν ξανακλείνουμε, τέλος» - Ο εμπορικός κόσμος απαντά στα «σενάρια» /Βουτιά θανάτου για 66χρονο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)./Λουκέτο σε καφέ-μπαρ, πρόστιμο και σε πελάτες.

 Τα μικρά καταστήματα είναι ξεκάθαρα στη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και στο εξής…

Πάτρα: «Δεν ξανακλείνουμε, τέλος» - Ο εμπορικός κόσμος απαντά στα «σενάρια»

"Δεν ξανακλείνουμε, τέλος". Αυτή είναι η φράση που βγαίνει από τα στόματα των εμπόρων και των επαγγελματιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πάτρας, αλλά και γενικότερα όλη της Ελλάδας.

Ο εμπορικός κόσμος είναι κατηγορηματικός στα σενάρια που ακούγονται για την επιστροφή του click away και τα όσα λέγονται για την αναχαίτιση του restart της αγοράς.

«Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την όποια διασπορά ας την αναλάβουν. Κι την ευθύνη δεν την έχουν σίγουρα τα μικρά καταστήματα και οι συνοικιακές επιχειρήσεις. Την έχουν οι πολυεθνικές και οι αλυσίδες» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.  

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές  που σχηματίστηκαν στην Ερμού της Αθήνας ή της Αγίου Νικολάου της Πάτρας, είναι ξεκάθαρος. «Οι εικόνες αυτές δεν είχαν να κάνουν με τοπικές επιχειρήσεις.

Αφορούσαν τις πολυεθνικές και ένα κομμάτι του καταναλωτικού κοινού που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το να στηρίζεις τις επιχειρήσεις της πόλης σου, αποτελεί μια στάση ζωής για το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας.

Ας κάνουν διαχωρισμούς.

Δεν γνωρίζουν μήπως ότι το 65% των χρημάτων που αφήνεις σε μια τοπική επιχείρηση γυρνάει στην αγορά της πόλης του, ενώ αγοράζοντας από τις πολυεθνικές επιστρέφει μόλις το 11%; Το γνωρίζουν, το έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες ως σύλλογος και ως ομοσπονδία για να τους πείσουμε.

Αυτοί επιμένουν. Το κράτος όμως και η πολιτεία που αύριο θα μας ζητήσει να κλείσουμε τα καταστήματα μας τι ελέγχους πήγαν και έκαναν σε αυτές τις ουρές που σχηματίζονταν έξω από τις πολυεθνικές; Ας πάνε να κλείσουν τότε αυτές, όχι τα δικά μας μαγαζιά που αγωνιζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Ας γίνει ένας διαχωρισμός, ας εφαρμοστούν διαφορετικά σταθμά για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή για τις περιοχές εκείνες που είναι στο… κόκκινο. Ας βρουν τέλος πάντων αυτοί τη λύση. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε να ξανακλείσουμε και να πάρουμε τα ψίχουλα που μας δίνουν ως αντάλλαγμα».

Ομαλή κίνηση για εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο ο εμπορικός κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί εξάλλου καμία μορφή περιορισμού στην λειτουργία των μαγαζιών πέρα από τα περιοριστικά μέτρα που αναφέρει το πρωτόκολλο και τα οποία ήδη εφαρμόζονται στο ακέραιο από το σύνολο των μικρών καταστημάτων.

Κατά συνέπεια δεν θα δεχθεί το click away που λέγεται ότι θα συζητηθεί από τους ειδικούς. Όπως υποστηρίζουν η αγορά έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν αντέχει κανέναν πισωγύρισμα.

Η κίνηση, πάντως, μετά από το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας του ανοίγματος της αγοράς είναι ομαλή και δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε περίοδο εκπτώσεων, ούτε το διάστημα της πρώτης καραντίνας όταν είχαν ανοίξει τα μαγαζιά.

patrasevents.gr

Βουτιά θανάτου για 66χρονο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο).

Από τον 5ο όροφο διαμερίσματος στην οδό Μελενίκου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 66χρονος άνδρας.


Το περιστατικό συνέβη στις 14:05, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, πάνω στον άτυχο άνδρα βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο εξηγούσε γιατί προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 66χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, στο σημείο έσπευσε μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και αμέσως μετά Κινητή Ιατρική Μονάδα και ένα ασθενοφόρο, όμως ήταν ήδη αργά.

Δείτε φωτογραφίες του thestival:

       

thestival.gr

Λουκέτο σε καφέ-μπαρ, πρόστιμο και σε πελάτες.

kafetereia geniki

Καμπάνα έπεσε από την αστυνομία σε καφέ μπαρ που λειτουργούσε πέραν των επιτρεπομένων στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου το κατάστημα βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τρεις πελάτες, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ και τέθηκε σε δεκαπενθήμερη αναστολή ενώ στους τρεις πελάτες βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον καθένα.

Το τελευταίο 24ωρο από τους ελέγχους που έκανε η αστυνομία βεβαιώθηκαν εξήντα παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου