Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Μετά από Πούτιν "άκυρο" και από Μακρόν;

 Χαστούκι και από τον Μακρόν μετά τον Πούτιν;Μακρόν και Μητσοτάκης

Εάν αρνηθεί την πρόσκληση και ο Μακρόν, τότε μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση της χώρας.

Άσχημες ειδήσεις μαθαίνουμε μέσα στη νύχτα, όπως αναφέρει το newsbreak.gr και η αφωνία της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Πριν από λίγες ώρες είχαμε την πρωτοφανή διάψευση του Κρεμλίνου στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα παρευρίσκετο την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχει στην παρέλαση για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας.

Ήταν ένα ράπισμα άνευ προηγουμένου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία έκανε προσβλητικά λάθη στην διαχείριση μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης. Το πρώτο τραγικό λάθος ήταν ότι πρόσκληση στον πρώτο πολίτη μιας χώρας, στέλνει μόνο ο πρόεδρος μίας χώρας. Δεν μπορεί θεσμικά υποδεέστερος να προκαλέσει έναν αρχηγό κράτους σε οποιαδήποτε εκδήλωση.

Δεύτερο ολέθριο λάθος, είναι η συμπεριφορά της κυρίας Σακελλαρόπουλου η οποία έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται τα καθήκοντα που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο. Δεν μπορεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενός ανεξάρτητου κράτους, να πηγαίνει ως φιλοξενούμενη, στο ίδιο της το κράτος, ενός απλού πρέσβη! Και μάλιστα σε χώρο εμβληματικό για το έθνος του οποίου ηγείται! Η πρόσκληση του Πούτιν λοιπόν ήταν υποθηκευμένη εκ των προτέρων.

Το χειρότερο όλων όμως είναι οι φήμες που θέλουν για τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να αρνήθηκε την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεγονός που συνιστά ασύλληπτη πρόκληση, εάν το συνδυάσουμε με την παραγγελία – μαμούθ των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, που θα αποφέρουν δισεκατομμύρια ευρώ στα γαλλικά ταμεία.

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον πρωθυπουργό: Τι έγινε με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο; Γιατί τέτοια σιωπή;

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου