Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΔΩΝ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙA KAI ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.

ΣΧΟΛΙΟ : Σύμφωνα με τον Γέροντα Βασίλειο Καυσοκαλιβίτη,την πληγή των ακρίδων θα την ζήσουμε και στην Ελλάδα.

Ένα τεράστιο σμήνος ακρίδων που τρώει τα πάντα στο δρόμο του στην Αφρική διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα στη Σαουδική Αραβία. Προς το παρόν, οι Άραβες το έχουν υπό έλεγχο, αλλά εάν συνεχίσει να εξαπλώνεται (κάτι που φαίνεται να κάνει), θα μπορούσε να φέρει μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα στην Υεμένη που έχει υποστεί πόλεμο, της οποίας οι πεινασμένοι κάτοικοι θεωρούν την ακρίδα ως λιχουδιά.
ΑΚΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Οι ακρίδες μαστίζουν την Αφρική εδώ και αρκετά χρόνια, δημιουργώντας έναν τρομερό λιμό, τώρα πέρασε την Ερυθρά Θάλασσα και μπήκε στη Σαουδική Αραβία, καλύπτοντας περισσότερα από 300 μίλια ακτογραμμών από το Jizan έως το Λιθ.

Το σμήνος διέσχισε τα σύνορα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ομάδες ελέγχου της Αρχής Γεωργίας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Αμπού Ντάμπι (ADAFSA) ψέκασαν πάνω από 21.000 στρέμματα μολυσμένων περιοχών χρησιμοποιώντας τα συνιστώμενα φυτοφάρμακα, για να μειώσουν τον αντίκτυπο της ακρίδας της ερήμου στις καλλιέργειες και την παραγωγή. 125 μηχανικοί και 144 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις ελέγχου, ενώ 72 οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στον ψεκασμό ακρίδων.

Ομοίως, τον Ιανουάριο του 2019, ένα σμήνος από ακρίδες κάλυψε τη Μέκκα, την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ, καλύπτοντας το Μεγάλο Τζαμί και το επίκεντρο του, την Κάαμπα. 

ΑΚΡΙΔΕΣ: Η ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ

Παρά τις προσπάθειες των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων για τον περιορισμό της προσβολής, οι ακρίδες έπληξαν τρεις ηπείρους το 2020 .  Ένα σμήνος που υπολογίζεται σε 40 εκατομμύρια πλάσματα πέρασε από την Αργεντινή, εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες. Ένα άλλο σμήνος έπληξε την Ασία.

Οι ακρίδες της ερήμου υπάρχουν πάντα στην περιοχή αλλά είναι συνήθως μοναχικές. Οι ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής δημιουργούν σμήνη και η συμπεριφορά τους αλλάζει καθώς σχηματίζουν ομάδες μήκους χιλιομέτρων και περιέχουν ένα δισεκατομμύριο άτομα.

 Τα σμήνη είναι συχνά δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μέγεθος. Ένα σμήνος μόλις ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου τρώει την ίδια ποσότητα τροφής σε μια μέρα με 35.000 ανθρώπους. Τα σμήνη μπορούν επίσης να ταξιδεύουν 93 μίλια την ημέρα κάνοντας τις προσπάθειες για τον έλεγχο μιας επιδημίας ακόμη πιο δύσκολη. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι περαιτέρω βροχές στην περιοχή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εστία.

Η προσβολή της ακρίδας εμφανίζεται στην περιοχή κάθε λίγα χρόνια, αλλά διαφέρει σημαντικά από την πιο καταστροφική ακρίδα. 

Εάν το σμήνος εξαπλωθεί νότια, αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για τη γειτονική χώρα της Υεμένης. Η Υεμένη υπέστη μια αυξανόμενη κρίση λιμού ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου. Περισσότερα από 85.000 παιδιά έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του λιμού από το 2018. Τον Μάιο του 2020, η UNICEF χαρακτήρισε την Υεμένη ως τη «μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο» και υπολόγισε ότι το 80% του πληθυσμού, πάνω από 24 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αν και οι ακρίδες καταναλώνουν καλλιέργειες, οι προηγούμενες προσβολές έχουν χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνουν τις συνθήκες πείνας. Το καλοκαίρι του 2019, οι ακρίδες εισέβαλαν στην Υεμένη λίγο πριν τη νηστεία του Ραμαζανιού. Τα έντομα άρπαξαν οι Υεμενοί που παραδοσιακά τα τρώνε ψητά ως πρωτεΐνη που σερβίρεται με ρύζι και λαχανικά. Οι αγρότες φάνηκαν να πωλούν τα φρέσκα αλιεύματά τους σε περίπτερα. Οι Υεμένοι ισχυρίζονται ότι το φαγητό έχει οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του διαβήτη και η υπέρταση. 

ΑΚΡΙΔΕΣ KOSHER

Παρά το γεγονός ότι η ανθρώπινη κατανάλωση εντόμων απαγορεύεται αυστηρά από την Τορά, οι ακρίδες αποτελούν την αξιοσημείωτη εξαίρεση και είναι halal. 

ΑΚΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, οι Εβραίοι σε συναγωγές σε όλο τον κόσμο διάβαζαν την Parsha Bo, το τμήμα της Τορά που περιγράφει την πληγή από ακρίδες που έπληξαν την Αίγυπτο πριν από την Έξοδο. Αυτή η τρέχουσα ενσάρκωση μοιάζει πολύ με τη Βιβλική πληγή , που έρχεται ως μέρος ενός κύματος καταστροφών που άφησαν τη γη της Αιγύπτου να στερείται καθόλου φαγητού.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση και βάσει ενός στίχου στη Μίκα, οι δέκα πληγές θα επανεμφανιστούν ενώπιον του Μεσσία. 

Οι εβραϊκές πηγές προβλέπουν ότι όλες οι πληγές θα επανεμφανιστούν στην τελική Εξαργύρωση αλλά σε ακόμη πιο ισχυρές μορφές. Είναι γραμμένο στο Midrash Tanchuma , ομιλιακές διδασκαλίες που συλλέχθηκαν γύρω στον πέμπτο αιώνα, ότι «όπως ο Θεός χτύπησε τους Αιγύπτιους με 10 πληγές, έτσι και θα χτυπήσει τους εχθρούς του εβραϊκού λαού τη στιγμή της Λύτρωσης».

Αυτή η ιδέα εξηγείται από τον Ραβίνο Μπαχέν Μπεν Άσερ , έναν Ισπανό σχολιαστή του 13ου αιώνα, ο οποίος έγραψε: «Στην Αίγυπτο, ο Θεός χρησιμοποίησε μόνο μέρος της δύναμής Του. Όταν έρθει η τελική λύτρωση, ο Θεός θα δείξει πολύ περισσότερο τη δύναμή Του. "

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου