Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Αλεξέι Ναβάλνι: Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις σε πόλεις της Ρωσίας.

 Υποστηρικτές του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέες διαδηλώσεις σήμερα στη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας για δεύτερο συνεχές σαββατοκύριακο, παρά τα σαρωτικά μέτρα καταστολής σε βάρος των συμμάχων του και τη σχεδόν βέβαια αντιπαράθεση με την αστυνομία.Αλεξέι Ναβάλνι

Οι διαδηλώσεις εντάσσονται στην εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου επιστρέφοντας από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα. Ο 44χρονος πολιτικός κατηγορεί τον Πούτιν ότι διέταξε την απόπειρα δολοφονίας του, κάτι που διαψεύδει το Κρεμλίνο.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει δοθεί άδεια για τις σημερινές διαδηλώσεις και ότι θα θεωρηθούν παράνομες και θα διαλυθούν όπως και το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έχει επίσης πει ότι οι διαδηλωτές μπορεί να διασπείρουν τον κορονοϊό.

Αστυνομικοί συνέλαβαν πάνω από 4.000 ανθρώπους στις πορείες της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με ομάδα που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις. Σε μία μόνο πόλη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε θερμοκρασίες μείον 52 βαθμών Κελσίου.

Αυτό το σαββατοκύριακο, οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν κοντά στο Κρεμλίνο και το κεντρικό κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας). Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσουν επτά σταθμοί του μετρό και θα περιοριστεί η κίνηση των πεζών στην περιοχή λόγω των σχεδιαζόμενων διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου