Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κανείς δεν το περίμενε από την Ελλάδα: Το «project» που θα κοστίσει έως και 10 εκατομμύρια ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ).

 Σημαντική ενίσχυση στον αμυντικό εξοπλισμό της αστυνομίας σχεδιάζει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη.
Η ΕΛ.ΛΑΣ, και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν την αγορά ενός υπερσύγχρονου συστήματος «anti drone» με σκοπό την αποφυγή των επιθέσεων με εκρηκτικά από αέρος στα κυβερνητικά κτήρια, στις πρεσβείες, τις κρίσιμες υποδομές της χώρας και φυσικά στη Βουλή.
Το παραπάνω «εγχείρημα», φαίνεται πως απασχολεί την αστυνομία αρκετούς μήνες. Το ποια ήταν η αφορμή της έναρξης αυτής της «επιχείρησης» είναι άγνωστο, ωστόσο υπάρχουν αρκετά περιστατικά σε παγκόσμια κλίμακα που προκαλούν ανησυχία στις αρχές. Για παράδειγμα, η προ μηνών επίθεση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αλλά και ο πρόσφατος βομβαρδισμός από drones των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία.
Σίγουρα επίσης, «βοήθησε» και το «άγνωστο» περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βουλή το οποίο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και στη χώρα μας! Συγκεκριμένα, ένα drone βρέθηκε…«ξαφνικά» να πετάει ακριβώς επάνω από την Βουλή. Όταν εντοπίστηκε, προκάλεσε την ανησυχία των αρμοδίων, αφού κανείς δεν γνώριζε ποιος ήταν ο χειριστής του και τι σκοπούς είχε. Ευτυχώς ο χειριστής ήταν απλά ένας τουρίστας που ήθελε να τραβήξει πανοραμικές φωτογραφίες.
Ωστόσο, θα μπορούσε ο χειριστής του drone να είχε κατά νου να προκαλέσει χτύπημα με εκρηκτικά στη Βουλή. Πληροφοριακά, ένα απλό drone, το οποίο ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί για μερικές εκατοντάδες ευρώ, μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους χτύπημα, με εκρηκτική ύλη 2,5 ή ακόμη και 5 κιλών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχεδιάζει μάλιστα, το εν λόγω σύστημα να εφαρμοστεί και στις ελληνικές φυλακές, αφού πολλάκις έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει ρίψη ναρκωτικών, όπλων ή άλλων παράνομων αντικειμένων στα προαύλια των φυλακών με τη χρήση drones. Υπάρχουν ακόμη και φόβοι να επιτευχθεί απόδραση με τον ίδιο τρόπο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 7-8 επιδείξεις τέτοιου είδους συστήματος κατάρριψης drones με το κόστος κάθε «μηχανισμού» να κυμαίνεται από 30.000 έως 10.000.000 ευρώ.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου