Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Επιδείνωση Των Ελληνορωσικών Σχέσεων: Ελλάδα ΗΠΑ Μπλοκάρουν Την Διέλευση Ρωσικών Πλοίων Στο Αιγαίο!
Την προσπάθεια της Ελλάδας να κλείσουν το πέρασμα από την Μαύρη Θάλασσα προς την Μεσόγειο στα Ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το Fort Russ News με τίτλο : Will The US Use Greece To Block Russia In The Black Sea? ( Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να αποκλείσουν τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα;)Το ζήτημα αυτό συζητείται ενεργά από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ με την αντίστοιχη Ελληνική , η Ουάσιγκτον και η Αθήνα κατάφεραν να καταλήξουν σε ορισμένες συμφωνίες που θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα για τον Ρωσικό στόλο , η οποία θα συμπιεστεί πραγματικά στη Μαύρη Θάλασσα.

"Η διοίκηση του Trump πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός διαδρόμου υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, προσανατολισμένου προς την Ελλάδα, αφού ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Jeffrey R. Payette, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προτίθεται να αποκτήσει το στρατηγικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ιδιαίτερη σημασία για την Αμερικανική πολιτική όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά κυρίως στη Ρωσία.

Το λιμάνι είναι επίσης σημαντικό για τις μεταφορές, καθώς βρίσκεται στρατηγικά κοντά στα Τουρκικά ελεγχόμενα Δαρδανέλια , τα οποία συνδέουν το Αιγαίο με την Μαύρη Θάλασσα και επομένως και με την Ρωσία. Με την απόκτηση του λιμανιού, το ΝΑΤΟ μαζί με τις δυνάμεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια μπορεί σε μόλις λίγες ώρες  εύκολα να σταματήσει το Ρωσικό εμπόριο με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μπλοκάροντας τα Δαρδανέλια, αναφέρει η δημοσίευση!

Στην πραγματικότητα, έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο του λιμένα-Αλεξανδρούπολης, τα Αμερικανικά πολεμικά πλοία μπορούν να εμποδίσουν τη διέλευση Ρωσικών πολεμικών πλοίων κατά τη διαδρομή από τη Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα και αντίστροφα, γεγονός που δημιουργεί ορισμένους κινδύνους για τις Ρωσικές στρατιωτικές βάσης στην Συρία.Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου