Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΌΧΙ ΑΠΛΩΣ «ΚΑΤΑΠΙΑΝ» ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;; ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

1

Η συγκέντρωση για την «Μακεδονία» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και είχε διοργανωθεί από το «Εθνικό Μέτωπο», την «Εθνική Κοινωνική Δράση», τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο» και το «Δίκτυο Εθνικιστών, απαγορεύτηκε μετά από την άρνηση του Δήμου Αθηναίων.


Αντί να υπάρξουν διευκολύνσεις στους υπευθύνους της συγκέντρωσης, οι υπεύθυνοι του δήμου της πρωτεύουσας που χειρίστηκαν το θέμα βρήκαν διάφορες προφάσεις για να… μπλοκάρουν τη συγκέντρωση.
Τόπος συνάντησης είχε οριστεί το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Β. Όλγας & Β. Αμαλίας και ώρα συνάντησης 7 το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο Δήμος επικοινώνησε με τους διοργανωτές το πρωί της Παρασκευής δηλώνοντας αρχικά αδυναμία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παρ’ ότι είχε ενημερωθεί ήδη από τις αρχές της εβδομάδας όπως και η αστυνομία για την συγκέντρωση.
Όταν οι υπεύθυνοι απάντησαν ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την ηλεκτροδότηση, ο Δήμος απάντησε, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά πως δεν μπορεί να δώσει άδεια «για τεχνικούς και για λόγους ασφάλειας καθώς η περίμετρος του χώρου της συγκέντρωσης ήταν μικρή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων».
Τους είπαν να πάνε σε άλλη πλατεία
Κάτι παρόμοιο συνέβη με τον αστυνομικό διευθυντή ο οποίος τους είπε ότι «από τη στιγμή που δεν σας δίνει ο Δήμος άδεια εμείς έχουμε υποχρέωση να σας εμποδίσουμε να κάνετε τη συγκέντρωση».
Ο Δήμος προέτρεψε τους διοργανωτές να πάνε σε άλλη πλατεία, αλλά φυσικά εντός 24 ωρών ήταν αδύνατο για να γίνει κάτι τέτοιο και να ειδοποιηθεί το σύνολο του κόσμου που θα ερχόταν στην συγκέντρωση για τη «Μακεδονία».
Οι διοργανωτές έχουν δηλώσει πως δεν αποθαρρύνονται από τις απαγορεύσεις και θα πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση στα μέσα Οκτωβρίου.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου