Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ./ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΚΑΙΑΝΑΣΧΕΣΗ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΜΗΝ "ΘΕΟΠΟΙΟΥΜΕ"ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ "ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ". ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ,ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΔΟΓΜΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ-ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΛΠ), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ).Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΕΠΙΦΕΡΕΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ.ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 50 ΚΑΙ 60 ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ MUTUAL  ASSURED DESTRUCTION) , EITE TO 1967 KAI EKTOTE ME THN FLEXIBLE RESPONSE/MC 14/3.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ/ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ AIRLANDBATTLE,  ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΛΕΜΑΝ-ΟΥΩΤΚΙΝΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ FOLLOW ON FORCES ATTACK  ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ   ΡΟΤΖΕΡΣ (ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ  ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ).ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ CONVENTIONAL DETERRENCE  ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΟΡΥΦΗΣ  ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ 1991,2004, 2012, 2014, 2016. ΠΡΟΣΟΧΗ .ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..

2)ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΜΥΘΟΠΛΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ , ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ.ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ,ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΜΕΤΑ ΨΥΧΡΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ /ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ 9/11 ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ. ΠΧ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ-ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΥΒΡΙΔΙΚΑ-ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΛΑΣΧΕΔΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΑΠΕΙΛΕΣ..ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ -ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΕΔΩ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΓΚΙΛ.Ή ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΥΠΟΗΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΥΠΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.

3)ΜΗΝ "ΝΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ"ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΝΑΤΟ -ΕΠΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΛΕΤΩ-ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΖΟΝ ΘΕΜΑ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ(ΠΧ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ/Ή Η ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS.  ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ INHΕRENT RESOLVE , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ.ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ  ΤΗΣ CENTCOM ΣΤΗΝ  ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

4)ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ/ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ(SNMG-1/2) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΕΣ  ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ  ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ/ΝΑΡΚΑΛΕΙΑ , ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑ.. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.ΠΧ ΓΙΑ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΚΗ/ΜΙΝΙ-ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΣΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1204 ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ/KFOR/ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ .  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ (ΠΧ ΓΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ISAF)ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΜΕΓΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 9/11, ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ NON-PΕRMANENT ALLIES/MAJOR NON-NATO ALLIES  , ΔΗΛΑΔH ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ(ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ-ΝΕΑΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ  ΚΑ).ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ 42 ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ..ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ, ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ(ΚΟΥΒΕΙΤ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΚΑΤΑΡ-ΗΑΕ), ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ  ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑ.

5)ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SΕA/AΕGΕAN GUARDIAN, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.ΚΑΙ 2-3 ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ  Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΙΣΧΥΝΤΑ., ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ  ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΤΟΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ,ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΜΟΝΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΝΑΔΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΣΧΟΛΕΣ/ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ RESOLUTE SUPPORT .. ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΦΙΚΗΣ ΛΙΒΥΗΣ(UNIFIED PROTECTOR). ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΗΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ.
ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ  ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ(ΧΗΜΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ). ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΚΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΓ/ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ.

6)ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ,ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ SNMG ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΤΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΟΝ 2-3 ΠΛΟΙΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ/ΤΙΙΣΧΥΕΙ/ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ/ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

7)ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΦΙΚΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ  MEΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ15ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ/ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  ΗΠΑ-ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ/ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΔ ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ CLAW 1-2-3  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ  ΚΑ(ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ)

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΟΦΙΚΑ-ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ"ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ-ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ". ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ NON-MILITARY SUBJECT. ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ-ΑΡΙΖΟΝΑ-ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΞΑΣ.ΥΠΟΨΗ Η ΑΝΩ ΤΩΝ 3300ΧΙΛΙΟΜ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ(ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ-ΕΔΑΦΙΚΑ-ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑ), ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΟΝΟΡΑ , ΣΤΟ ΛΑΡΕΝΤΟ ΚΑ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ , ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙ ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ-ΔΑΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ ΚΛΠ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΟΧΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ  ΠΧ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΤΗ/ΘΕΟΥΤΑ-ΜΕΛΙΛΛΑ ΚΛΠ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(ΑΛΛΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ).ΑΣ ΜΗΝΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΧΙΝΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΣΕ ΙΝΔΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ.ΟΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΙΑΝΜΑΡ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ., ΑΛΛΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ LESSONS LEARNED. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΙΝΑΙ "ΜΗΝ ΟΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ". ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΟΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

2)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ(ΕΝΝΟΩ ΤΗΣ XVIM/Κ ΜΠΖ  ΣΤΟ ΔΙΔΥMOTEIXO .ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ(ΕΝΝΟΩ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ 3 ΚΑΙ 30 ΣΕ ΚΑΒΥΛΗ ΚΑΙ ΛΑΓΟ)...ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΕΠΙΤΗΡΗΟΥΝ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙ Ν ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ-ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ-ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΡΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ, ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ, ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΥΠΟΥΛΕΣ" ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΩΣ ΕΝΑ  ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.ΑΣΦΑΛΩΣ  ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ.

3)ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΧΕΙ 3.657 .000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ , ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΖΙΜΟΥΘΙΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΛΕΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 800.900 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ. ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ INHERΕNT RESOLVΕ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

4)ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΤΙΡ ΕΛ ΖΟΡ,ΑΜΠΟΥ ΚΑΜΑΛ ΚΛΠ, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ  ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΤΟΠΟΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΖΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ. ΚΑΙ ΣΕ ΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΤΑ 3 ΕΚΑΤ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΗΟΨΗΦΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΠΑΛΜΥΡΑ, ΧΟΜΣ, ΧΑΜΑ, ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ ΚΑ.ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.

5)ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ  OI ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΕΙΣ ΝΗΣΙΑ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΉ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ/ΚΙΛΚΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ.

7)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ, ΕΝΩ ΜΕΣΩ ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΜΚΟ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ-ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΠΩΣ "ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΕΙ" ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΕ ΜΑΡΝΤΙΝ-ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ-ΧΑΤΑΙ-ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΠΡΟΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ "ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ".ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ....ΓΙΑ ΤΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

8)ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΤΕ -ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.(ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗ 9/11)ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΟΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου