Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας ανέστησε το «Ναό του Σολομώντα» σαν κυβερνήτης της Βραζιλίας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolosnaro επισκέφθηκε πρόσφατα το Ναό του Σολομώντα, μια εκκλησία χτισμένη ως αντίγραφο του αρχικού ναού του Σολομώντα που κάποτε στεκόταν στην Ιερουσαλήμ. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν κυριολεκτικά «Μεσσιανός»: να χριστεί σαν ηγέτης με τον τρόπο που ο βασιλιάς Δαβίδ χριστήθηκε με λάδι από τον προφήτη Σαμουήλ.

Ο ναός του Σολομώντα (Templo de Salomão στα πορτογαλικά) της ονομασίας της Οικουμενικής Εκκλησίας του Θεού ήταν πραγματικά ένα θαυμάσιο σκηνικό για το προεδρικό γεγονός. Μετά από τέσσερα χρόνια κατασκευής με κόστος 300 εκατομμυρίων δολαρίων , ο ναός του Σολομώντα εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2014. Το κτίριο είναι τέσσερις φορές το μέγεθος του αρχικού, αλλά ακριβές σε κάθε λεπτομέρεια. Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν από τις πόρτες του από τότε που άνοιξαν.
Ο Μπόλσονάρο χρίστηκε από τον επίσκοπο Edir Macedo κατά τη διάρκεια της πρώτης υπηρεσίας της Κυριακής τον Σεπτέμβριο μπροστά σε 10.000 άτομα.
"Ο Κύριος επέλεξε αυτόν τον άνθρωπο να ηγείται περισσότερων από 210 εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα", δήλωσε ο επίσκοπος Macedo καθώς ο πρόεδρος κλέβει την προετοιμασία για την τελετή. "Ο Κύριος γνωρίζει ότι το έργο μας έχει αφιερωθεί στην ταλαιπωρία και έχουμε εμπνευστεί από πίστη για να τον αφιερώσουμε και να χύσουμε το λάδι που αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Θεού πάνω από το κεφάλι του. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω του Προέδρου Μπολσονάρο, ο Κύριος θα καθοδηγήσει το έθνος. "
Η εβραϊκή λέξη משיח (Mashiach), που είναι κυριολεκτικά «ο χρισμένος με λάδι». Το έθιμο του χρίσματος με πετρέλαιο είναι μια τελετουργική πράξη που αποσκοπεί στην ανύψωση εκείνων που έχουν οριστεί για ιερείς, βασιλικούς ή μερικές φορές προφητικούς ρόλους (όπως ο προφήτης Ελισσαιέ). Μάλλον μεταφράζεται ως «Μεσσίας» σε ορισμένα μέρη της Βίβλου.
Ο Bolsonaro είναι μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ενώ η σύζυγός του και ένας γιος του είναι Ευαγγελικοί Χριστιανοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του New Yorker Jon Lee Anderson, «ο ίδιος είχε βαφτιστεί ως ευαγγελιστής [προτεσταντικός] στις αρχές της εκστρατείας του, με την τελετουργία του να βυθιστεί στον ποταμό Ιορδάνη». Αναφέρεται ότι παρακολούθησε τη βαπτιστική εκκλησία για 10 χρόνια .
Η εκδήλωση σηματοδότησε επίσης ένα προσωπικό ορόσημο για τον πρόεδρο, σηματοδοτώντας ακριβώς ένα χρόνο από τότε που επέζησε αφού μαχαιρώθηκε σε εκδήλωση εκστρατείας.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τον πρόεδρο μας", δήλωσε ο Μητροπολίτης Μακεδό. "Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι εναντίον του, και καταλαβαίνω. [Η εκκλησία] βιώνει επίσης την κόλαση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των σχεδίων της. Αλλά είμαι εδώ, και ο πρόεδρος θα είναι εκεί και δεν θα σπάσουμε ποτέ ».
https://www.breakingisraelnews.com/137767/brazilian-president-anointed-temple-of-solomon-ruler-brazil/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου