Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

«Μην στέλνετε πολεμικά αεροπλάνα και βόμβες»: ο Ρουχάνι παρουσιάζει «σχέδιο ειρήνης» για τον Περσικό Κόλπο στον ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, προειδοποίησε ότι δεν θα πλημμυρίσει την περιοχή του Περσικού Κόλπου με όπλα και υποσχέθηκε να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη διασφάλιση της ναυτιλίας μέσω των στενών του Ορμούζ.


Ο Ρουχάνι προειδοποίησε να μην πετάξει η Μέση Ανατολή σε "κούρσα εξοπλισμών", καθώς απευθύνθηκε στο πλήθος σε στρατιωτική παρέλαση την Κυριακή.
"Μην στέλνετε πολεμικά αεροπλάνα, βόμβες και άλλα επικίνδυνα όπλα στην περιοχή" , είπε, προειδοποιώντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία "δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει" τα σύνορά της.
Οι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν τις εντάσεις με την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων κοντά στα ιρανικά ύδατα και την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στο Ιράκ. Νωρίτερα, το Πεντάγωνο έδωσε το πράσινο φως στην ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας των συμμάχων της, της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ, αφού η Ουάσινγκτον κατηγόρησε το Ιράν για τα κτυπήματα της περασμένης εβδομάδας στα διυλιστήρια πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Οι αντάρτες της Υεμένης Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου