Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Χαμός στη Νέα Υόρκη! Σκληρές κουβέντες Τσαβούσογλου-Χριστοδουλίδη μπροστά στις κάμερες – Αγενής συμπεριφορά του Τούρκου ΥΠΕΞ (BINTEO).

hqdefault

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη, όταν είδαν τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου όχι μόνο να πιάνουν κουβέντα μπροστά στις κάμερες αλλά να ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες για το Κυπριακό και μάλιστα όταν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών έτεινε το χέρι του προς τον Τούρκο ομόλογό του, εκείνος δεν του το έδωσε!

Σύμφωνα με τα Κυπριακά ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι που περίμεναν στο χώρο που γίνονται οι διμερείς συναντήσεις των διαφόρων χωρών στη Νέα Υόρκη, για να καλύψουν την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκου Δένδια και Νίκο Χριστοδουλίδη, έγιναν μάρτυρες ενός «ντιμπέιτ» μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Χριστοδουλίδη.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντούσε τον Ινδό ομόλογό του και περιμένοντας είχε πιάσει κουβέντα με Έλληνα ανταποκριτή, όταν πέρασε από εκεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο υπουργοί χαιρετήθηκαν εγκάρδια. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του γιατί θέλει την άτυπη πενταμερή και δεν συμφωνεί με τους όρους αναφοράς.
«Θα συμφωνήσετε στους όρους αναφοράς; Γιατί χρειάζεται πριν, η άτυπη πολυμερής;», ρώτησε ο κ. Χροστοδουλίδης.

«Πρώτα χρειάζεται να συμφωνήσουμε το τι θα διαπραγματευθούμε», απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου.
Η απάντηση από τον κ. Χριστοδουλίδη ήταν: «γνωρίζουμε τι θα διαπραγματευθούμε».
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου