Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Η Βρετανία ΠΡΕΠΕΙ να προετοιμαστεί για άμεσες επιθέσεις από τη Ρωσία, προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Οι τελευταίες απειλές ακολούθησαν τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να προβάλει δύναμη «πέρα από τα σύνορά της».
Η Βρετανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για άμεσες επιθέσεις από τη Ρωσία ή τους πράκτορες της, προειδοποίησαν ειδικοί ασφαλείας το βράδυ του Σαββάτου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν πλέον νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Μόσχα.

Οι επιθέσεις θα μπορούσαν επίσης να κυμαίνονται από τη δολιοφθορά σε κρίσιμες υποδομές έως τις αρνητικές ραδιολογικές ή χημικές επιθέσεις.

Πηγές του Βασιλικού Ναυτικού υποψιάζονται ήδη ιδιωτικά ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την αποκοπή των υποθαλάσσιων καλωδίων επικοινωνίας στα νησιά Σέτλαντ πέρυσι.

Ωστόσο, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστούν οι άμεσες επιθέσεις, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Μόσχα θα επικεντρωθεί στη σταδιακή μείωση της δημόσιας υποστήριξης προς την Ουκρανία μέσω παραπληροφόρησης.

Οι τελευταίες απειλές από τον Μεντβέντεφ, σύντροφο του Πούτιν που είναι αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας , ακολούθησαν τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να προβάλλει τη δύναμη «πέρα από τα σύνορά της».

Ο Keir Giles, ειδικός στη Ρωσία στο think-tank του Chatham House και συγγραφέας του Russian ’s War On Everybody, πιστεύει ότι η Βρετανία είναι από καιρό στόχος του Κρεμλίνου.

Είπε: «Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο ηγέτης του συνασπισμού επειδή αποθαρρύνεται λιγότερο από την απειλή της πυρηνικής ανταπόδοσης.

«Αλλά αυτό δεν είναι μια νέα απειλή. Η Ρωσία προσπαθούσε για πολύ καιρό να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου και, σε κάποιο βαθμό, τα κατάφερε λόγω της παραδοσιακής απροθυμίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές».

Εκφράζεται φόβος ότι ο Πούτιν θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει σε μια τακτική του Ψυχρού Πολέμου, βρίσκοντας σκληροπυρηνικές ιρανικές ομάδες με πεδίο δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Τζάστιν Κραμπ, της ομάδας στρατηγικού κινδύνου Sibylline, είπε ότι η Ρωσία είναι πιο πιθανό να επικεντρωθεί στην εξευτελιστική δημόσια υποστήριξη προς την Ουκρανία .

express.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου