Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Νέο θρίλερ με τις ακυρώσεις πτήσεων ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δραματική μείωση των αφίξεων αλλά και των τουριστικών εσόδων.


 

Βy The Wrong Man

Την ίδια στιγμή από όλα σχεδόν τα τουριστικά μέρη της Ελλάδας οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δραματική μείωση των αφίξεων αλλά και των τουριστικών εσόδων. Ακριβώς αυτό είναι που προμηνύει δραματική πτώση στις τιμές των ακινήτων και πολλά ερωτηματικά για την τύχη εμβληματικών επενδύσεων όπως εκείνη του Ελληνικού και πάει λέγοντας.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο πολύς κ. Klaus Schwab από τη Κίνα στην οποία βρίσκεται για το Θερινό  Davos δηλώνει για μία ακόμη φορά ζηλωτής του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος και του εκεί καθεστώτος.

Πάμε στο Αεροδρόμιο του Denver.

Με χιλιάδες πτήσεις που ακυρώθηκαν ή καθυστερούσαν στις ΗΠΑ ενόψει του Σαββατοκύριακου των διακοπών της 4ης Ιουλίου, ένα αστείο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας σχετικά με απείθαρχους επιβάτες άφησε ορισμένους αποκλεισμένους ταξιδιώτες απογοητευμένους.

«Είναι απογοητευτικό για μένα να ακούω ότι η FAA κάνει ανέκδοτα στο Twitter για απείθαρχους επιβάτες», είπε η Corinne στο Fox News στο διεθνές αεροδρόμιο του Denver. «Κάνουν tweet ενώ οι άνθρωποι χάνουν χρήματα, χάνουν μισθούς».

“Η FAA να συνέλθει!” είπε η Debby που έπρεπε να κοιμηθεί στο πάτωμα τη νύχτα με τον σύζυγό της καθώς προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία. «Θα έπρεπε να μας βοηθούν, όχι να μας κοροϊδεύουν».

«Απλώς φαίνεται ότι θα μπορούσαν να οργανωθούν καλύτερα».

«Δεν υπάρχει τίποτα μπερδεμένο σχετικά με την κακή συμπεριφορά σε μια πτήση – δεν πετάει και μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα ή χρόνο φυλάκισης», έγραψε η FAA στο Twitter το απόγευμα της Τρίτης με μια εικόνα ενός puzzle του Wheel of Fortune που γράφει «απείθαρχους επιβάτες».

Περισσότερες από 9.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τη Δευτέρα, ενώ άλλες σχεδόν 116.000 έχουν καθυστερήσει, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία παρακολούθησης Flight Aware. Μόνο η United Airlines πραγματοποίησε 500 ακυρώσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ, μια από τις πιο πολυσύχναστες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

H Corrine, η οποία ταξίδευε μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Denver, είπε στο Fox News ότι το tweet της FAA για απείθαρχους επιβάτες ήταν “απογοητευτικό” εν μέσω ακυρώσεων πτήσεων μεγάλης κλίμακας.

«Κατηγορώ τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες», είπε η Janette, η οποία ταξίδευε στη Νέα Ορλεάνη. «Νομίζω ότι κάνουν υπεράριθμες κρατήσεις και δεν αφιερώνουν χρόνο για να εξετάσουν τους πελάτες».

Η Janette δεν μπορούσε να βρει εναλλακτική πτήση μετά την ακύρωση της αρχικής της. Τελικά έπρεπε να εγκαταλείψει εντελώς τις διακοπές της με κρουαζιέρα.

Η United Airlines κατηγόρησε για τις ακυρώσεις της τον καιρό (!) και τους περιορισμούς προσωπικού της FAA. Σε δήλωσή της στο Fox News, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι οι συνθήκες βελτιώνονται καθώς έχουν «όλα τα χέρια στο κατάστρωμα» τώρα για να διορθώσουν την κατάσταση και ότι ελπίζει να είναι «σε καλό δρόμο για την αποκατάσταση» των λειτουργιών για το Σαββατοκύριακο των διακοπών.

Η πτήση της Amy επαναπρογραμματίστηκε έξι φορές και τελικά ακυρώθηκε στη μέση της νύχτας, με αποτέλεσμα να χάσει το ταξίδι της στις Συρακούσες για το μνημόσυνο της θείας της. Χάθηκαν και οι τσάντες της.

«Όλη η οικογένειά μου είναι εκεί και δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί», είπε η Amy.

Ο Bradley ξεκίνησε για το ταξίδι του στο Richmond αλλά κόλλησε στο Denver στο δρόμο του προς τη Montana. Είπε ότι η πτήση του καθυστέρησε αρκετές ώρες. Στη συνέχεια, λίγο μετά την επιβίβαση τα μεσάνυχτα, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο επειδή οι πιλότοι είχαν ξεπεράσει τις ώρες πτήσης τους.

«Έχει φτάσει στο σημείο να είναι γελοίο», είπε.

Η πτήση της Patricia για το Ορλάντο ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι ήταν ένα δεύτερο πρωί Πέμπτης.

«Δεν έχω κοιμηθεί, είναι άβολο», είπε.

“Δεν μας βοηθούν πραγματικά. Δεν μας λένε τίποτα”, συνέχισε η Patricia. «Το μόνο που κάνουν είναι να στείλουν μια ειδοποίηση στο τηλέφωνο του γιου μου ότι ακυρώθηκε, αλλά δεν εξηγούν γιατί ακυρώθηκε».

Ο Isaac, ο οποίος ήταν καθ’ οδόν από τη Μοντάνα στη Χαβάη, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για μια καθυστέρηση.

«Έφυγα νωρίς από τη δουλειά και τα πάντα», είπε. «Θα μπορούσα να μείνω και να δουλέψω την υπόλοιπη μέρα».

Η Peggy, η οποία ταξίδευε από το Ντένβερ στο Βερμόντ, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι η πτήση της είχε ήδη ακυρωθεί.

«Όλοι είναι σε καλή διάθεση και όλοι είναι υπομονετικοί και ευγενικοί μεταξύ τους», είπε, προσθέτοντας ότι το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας «δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, κατηγόρησε την FAA ότι απέτυχε, γράφοντας ότι η υπηρεσία μείωσε τα ποσοστά αφίξεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty, έναν από τους κόμβους της United. Η FAA, σε απάντηση, επεσήμανε τα καιρικά προβλήματα και είπε στο Fox News ότι «θα συνεργάζεται πάντα με οποιονδήποτε είναι σοβαρά πρόθυμος να συμμετάσχει μαζί μας για να λύσουμε ένα πρόβλημα».

kourdistoportocali.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου