Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τα περίεργα φώτα στον ουρανό της Αττικής και ο Ίλον Μασκ.

Διάφορα σενάρια πυροδότησαν οι φωτεινές κουκκίδες που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Αττικής κι άλλων πόλεων, ωστόσο επρόκειτο απλώς για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ.
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα -αν και η αλήθεια είναι πως έχει παρατηρηθεί ξανά- είχαν την τύχη να απολαύσουν κάτοικοι της Αττικής, το βράδυ της Παρασκευής (23/06).

Πρόκειται για τους δορυφόρους της Starlink SpaceX του Ίλον Μασκ, που έκαναν την εμφάνιση τους στον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας μερικά λεπτά πριν τις 22:00.

Το Magazine έχει ενημερώσει για τον τρόπο που η εταιρία του πλουσιότερου κατοίκου της Γης γεμίζει με δορυφόρους το διάστημα, μπερδεύοντας μεταξύ άλλων τα αστέρια -και εμάς που τα βλέπουμε.

Οι εν λόγω δορυφόροι βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από την γη, προκειμένου να παρέχουν γρήγορο Internet σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Οι δορυφόροι του Ίλον Μασκ έγιναν ορατοί το βράδυ της Παρασκευής και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις, πάντως, οι φωτεινές κουκκίδες στην ατμόσφαιρα, που κινούνταν σε μια σειρά, αναστάτωσαν τους κατοίκους στα social media, όπου έσπευσαν να αναρτήσουν σχετικές φωτογραφίες, συνοδευόμενες με την απορία τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου