Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Μυστηριώδη έντομα που μοιάζουν με σκνίπες κατακλύζουν τη Νέα Υόρκη: «Το τέλος είναι κοντά»

 Καλώς ήρθατε στο Bug Apple!


Ένα σμήνος μικροσκοπικών εντόμων που μοιάζουν με σκνίπες έχει καταλάβει τη Νέα Υόρκη - με τους Νεοϋορκέζους να παρομοιάζουν τη μυστηριώδη μόλυνση με βιβλική πανούκλα.

Βίντεο από τα αγνώστου ταυτότητας ζωύφια που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα μικροσκοπικά πράσινα έντομα να βουίζουν στον αέρα το βράδυ της Πέμπτης.


"Σύννεφα από πράσινες σκνίπες καταλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη", έγραψε ένας χρήστης του Twitter μαζί με ένα απόσπασμα των ιπτάμενων ζωυφίων.

"Αυτά τα σμήνη από έντομα καταλαμβάνουν την πόλη. Βρίσκονται και στην πλατφόρμα του μετρό. Η πόλη γίνεται όλο και χειρότερη", μοιράστηκε ένας άλλος.

Ορισμένοι παρατηρητές αστειεύτηκαν ότι η άφιξη των εντόμων ταυτόχρονα με την επιστροφή του καπνού της πυρκαγιάς υποδηλώνει ένα δυσοίωνο τέλος για το Μεγάλο Μήλο.


"Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη από έντομα αυτή τη στιγμή και ο ουρανός μοιάζει άγριος. Το τέλος πλησιάζει", έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος John Haltiwanger μαζί με μια φωτογραφία ενός ιδιόμορφου πορτοκαλί ήλιου που δύει πάνω από τον ορίζοντα.

"Πλημμύρες, στάχτη που βρέχει και ένα σμήνος εντόμων... Η Νέα Υόρκη 3/10 στη βιβλική πανούκλα sh-t αυτή τη στιγμή", έγραψε ένας άλλος Νεοϋορκέζος στο Twitter.

Clouds of green 'gnat-like insects' are taking over NYC.
Clouds of green ‘gnat-like insects’ are taking over NYC.
Twitter / @NeverAnother1
Many New Yorkers are taking to social media to share their experiences with the gnats.
Many New Yorkers are taking to social media to share their experiences with the gnats.
Twitter / @jerm_cohen
The gnats and smoke from the wildfires arrived in NYC at the same time.
The gnats and smoke from the wildfires arrived in NYC at the same time.
Twitter / @olow

Άλλοι σχολίαζαν τα ενοχλητικά έντομα που μπαίνουν στο στόμα τους.


"Κυριολεκτικά δεν μπορείς καν να ανοίξεις το στόμα σου όταν περπατάς", έγραψε στο Twitter ένας μπερδεμένος και μπουχτισμένος Νεοϋορκέζος.

Gnats take over store window in NYC
0 seconds of 49 secondsVolume 90%
 

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ταυτοποιήσει τα ζωύφια, είναι πιθανό να πρόκειται για πυρόφιλα έντομα, ένα είδος που έλκεται από καπνισμένες περιοχές για ζευγάρωμα και πόρους, αναφέρει το Gothamist.

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου