Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Δαίδαλος και Ίκαρος η πραγματική ιστορία πίσω από τον Μύθο.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Aς συνεχίζουμε την ιστορία μας από ΕΔΩ, που την είχαμε αφήσει. Η κατασκευή αντικειμένων και συσκευών που πετάνε ήταν από τα πλέον χρήσιμα αντικείμενα ενασχόλησης των τεχνικών της Κρήτης στα εργαστήρια του Μίνωα. Δεν ήταν μόνο ένα αλλά πολλά. Αυτά τα εργαστήρια βρίσκονταν μέσα στην γη μέσα σε δαιδαλώδεις υπόγειες στοές. Ολόκληρη υπόγεια πόλη είχε φτιάξει ο Μίνωας κάτι σαν την σημερινή μυστική περιοχή 51 στην Αμερική.

Κοντά του ο Δαίδαλος είχε έναν βοηθό, που τον έλεγαν Ίκαρο. Ο Ίκαρος ζούσε με τον Δαίδαλο από τότε που ήταν μικρό παιδάκι και είχε χάσει τους γονείς του.Ο Ίκαρος λοιπόν θεωρούσε τον Δαίδαλο ως πατέρα του και αντίστοιχα ο Δαίδαλος υπεραγαπούσε τον Ίκαρο θεωρώντας τον παιδί του. Ότι έφτιαχνε ο Δαίδαλος ο Ίκαρος ήταν κοντά του. Γνώριζε τα πάντα, αλλά σαν νέος που ήταν ήθελε τα πάντα να γίνονται ποιο γρήγορα. Ήθελε να κάνει πολλά πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο.

Ο Δαίδαλος προσπαθούσε να τον συμβουλεύει να τον καθοδηγεί, να τον κρατάει κάτω από τον έλεγχο του , όμως κάποια μέρα δεν τα κατάφερε. Ο Ίκαρος έκλεψε μια από τις ιπτάμενες συσκευές από τις ποιο καινούργιες , που όπως του είχε πει ο Δαίδαλος μπορούσε να πετάξει και ψηλά και μακριά. Αυτό όμως ο Ίκαρος ήθελε να το ζήσει ο ίδιος και επειδή γνώριζε ότι ο Δαίδαλος θα του έλεγε "όχι" , απλά την έκλεψε. Όταν ο Δαίδαλος κατάλαβε τι έγινε, ο Ίκαρος ήδη πετούσε απομακρυνόμενος από την βάση όπου κατασκεύαζαν και δοκίμαζαν τις πτητικές μηχανές.

Άρχισε να απομακρύνεται και να ανεβαίνει ποιο ψηλά, με κατεύθυνση το ανοιχτό Αιγαίο Πέλαγος. Στα ψηλά όμως έβρισκε πολύ κρύο , στα χαμηλά συναντούσε ρεύματα αέρα που θα μπορούσαν να τον γκρεμίσουν. Προσπαθούσε να κρατηθεί στον αέρα , όμως τότε οι μηχανές του σταμάτησαν. Του είχε τελειώσει το καύσιμο , το υλικό που τις κινούσε. Άρχισε να χάνει ύψος και σιγά σιγά έφτασε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και εκεί έπεσε και έχασε την ζωή του. Από τότε ο Δαίδαλος από την θλίψη του σταμάτησε να φτιάχνει ιπτάμενες συσκευές έφυγε από την Κρήτη και εξαφανίστηκε. 

Τώρα θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς : Γιατί μάστορα οι αν είναι έτσι οι Μυθολόγοι μας είπαν ότι ο Ίκαρος πέταξε με φτερά που έδεσε στα χέρια του, από τους ώμους του και τα κόλλησε μεταξύ τους με κερί μέλισσας και το κερί έλιωσε από την ζέστη και έπεσε;;

Πως αλλιώς θα μπορούσαν να πουν κεκαλυμμένα  το πέταγμα ενός ανθρώπου , οι μυθολόγοι και πως να το αναπαραστήσουν στους ανθρώπους τις τότε εποχής όταν δεν είχαν δει ποτέ τους μηχανές να πετάνε;; Ο Μύθος λοιπόν μας λέει την μισή αλήθεια.Ναι ο Δαίδαλος κατασκεύαζε πτητικές μηχανές. Ναι ο Ίκαρος πέταξε με μια πτητική μηχανή και έχασε την ζωή του. Αλλά δεν πέταξε με φτερά πουλιών αλειμμένα με κερί μέλισσας διότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει. 

Και το σημαντικότερο...αυτοί που γνώριζαν πως να κατασκευάζουν πτητικές μηχανές , βλέποντας ότι οι άνθρωποι τις χρησιμοποίησαν για κακούς και καταστροφικούς σκοπούς , αποφάσισαν να κρύψουν τότε από τους άλλους τέτοια θέματα και αυτήν την τεχνολογία , για να αποτρέψουν νέες καταστροφές, μια νέα κακή χρήση τους.

ΤΕΛΟΣ.

zeys-elaynon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου