Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΕ "ΜΆΧΗ"

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι το ΝΑΤΟ θα αλλάξει το καθεστώς της αποστολής της πολεμικής αεροπορίας για την προστασία του ουρανού των κρατών της Βαλτικής σε "μάχη". Προηγουμένως, είπε, εκεί το καθεστώς ήταν αεροπορική αστυνομία.


Η λεγόμενη αεροπορική αστυνομία ελέγχει τον χώρο πάνω από τις χώρες της Βαλτικής και δεν θεωρείται στρατιωτική αποστολή. Με εντολή μάχης, τα μαχητικά του ΝΑΤΟ θα μπορούν να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες και να ενσωματώνονται στα αμυντικά σχέδια. 

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του προτίθεται να αναπτύξει επιπλέον 4.000 στρατιώτες στη Λιθουανία σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αλλού, η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, σε απόσταση 1000 χλμ. τόσο από τη Συρία όσο και από την Ουκρανία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αεροπλανοφόρο μας στην ανατολική Μεσόγειο;

Οι έμπειροι παρατηρητές λένε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για να ξεσπάσουν τα πράγματα τόσο στην Οδησσό όσο και στη Λευκορωσία, με ένα τσίμπημα στη Συρία και για τη Ρωσία.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου