Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ο Προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί.

 Ο προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί ότι στις έσχατες ημέρες ο Θεός θα "αναποδογυρίσει τον κόσμο". Διακηρύσσει: "Ιδού, ο Κύριος κάνει τη γη άδεια, και την κάνει άχρηστη, και την αναποδογυρίζει" (Ησαΐας 24:1).


Σύμφωνα με αυτή την προφητεία, ξαφνική κρίση έρχεται στη γη και θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μία μόνο ώρα. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας της ταχύτατα επερχόμενης καταστροφής μιας πόλης και ενός έθνους, και ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Αν είστε προσκολλημένοι στα υλικά πράγματα -αν αγαπάτε αυτόν τον κόσμο και τα πράγματα του- δεν θα θελήσετε να ακούσετε αυτό που προφήτευσε ο Ησαΐας. Στην πραγματικότητα, ακόμη και στους πιο δίκαιους από τους ανθρώπους του Θεού, αυτά που λέει ο Ησαΐας μπορεί να φαίνονται αδιανόητα. Πολλοί σίγουρα θα ρωτούσαν: "Πώς μπορεί ένας ολόκληρος κόσμος να χτυπηθεί μέσα σε μία ώρα;".

Αν δεν πιστεύαμε ότι η Αγία Γραφή είναι ο αγνός λόγος του Θεού, λίγοι από εμάς θα έπαιρναν στα σοβαρά την προφητεία του Ησαΐα. Αλλά η Γραφή το καθιστά σαφές: σε μία μόνο ώρα, ο κόσμος θα αλλάξει. Η εκκλησία πρόκειται να αλλάξει. Και κάθε άτομο στη γη θα αλλάξει.

Ο απόστολος Ιωάννης δίνει μια παρόμοια προειδοποίηση στην Αποκάλυψη. Μιλάει για καταστροφική κρίση που έρχεται πάνω σε μια πόλη και ένα έθνος: "Σε μία ημέρα, θάνατος και πένθος και πείνα, και θα καεί εντελώς με φωτιά- επειδή, ισχυρός είναι ο Κύριος ο Θεός, που κρίνει αυτήν..... Διότι σε μια ώρα ο τόσο μεγάλος πλούτος θα καταστραφεί" (Αποκάλυψη 18:8, 17).

Στην προφητεία του Ησαΐα, η υπό κρίση πόλη περιέρχεται σε σύγχυση. Κάθε σπίτι είναι κλειστό, χωρίς κανείς να μπαίνει ή να βγαίνει. "Η πόλη της σύγχυσης γκρεμίστηκε- κάθε σπίτι κλείστηκε, για να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα" (Ησαΐας 24:10). Ολόκληρη η πόλη μένει έρημη: "Μέσα στην πόλη έχει μείνει ερημιά, και η πύλη έχει χτυπηθεί με καταστροφή" (Ησαΐας 24:12). Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι της πόλης έχουν εξαφανιστεί. Η περικοπή δείχνει ότι έχει έρθει μια φωτιά, μια έκρηξη που έχει κλονίσει τα θεμέλια της γης (βλ. 24:6).

Εμείς που ζούμε στη Νέα Υόρκη ξέρουμε κάτι από τέτοιου είδους σκηνές. Όταν οι Δίδυμοι Πύργοι δέχτηκαν επίθεση, οι δυσοίωνες φωτιές και ο καπνός ήταν ορατοί στον ουρανό για χιλιόμετρα. Πρόσφατα, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης πανικοβλήθηκαν όταν μια μάζα ατμού ξέσπασε κάτω από έναν δρόμο της πόλης. Οι άνθρωποι έτρεξαν προς όλες τις κατευθύνσεις φωνάζοντας: "Αυτό είναι; Αυτή είναι η τελική επίθεση;"

Σήμερα, πλήθος κοσμικών προφητών λένε ότι μια πυρηνική επίθεση είναι αναπόφευκτη. Ο στόχος που αναφέρουν πιο συχνά είναι η Νέα Υόρκη, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη: Λονδίνο, Παρίσι, Τελ Αβίβ, Ουάσιγκτον. Ούτε ο Ησαΐας ούτε ο Ιωάννης κατονομάζουν την πόλη πάνω στην οποία θα πέσει η καταστροφική κρίση." Δεν σκοπεύω με αυτό το μήνυμα να τρομάξω κανέναν.

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο: Δεν σκοπεύω αυτό το μήνυμα να τρομάξει κανέναν. Ο Παύλος μας λέει ότι ως μαθητές του Ιησού Χριστού έχουμε ήδη περάσει από τον θάνατο στη ζωή. Εμείς που επικαλούμαστε τον Ιησού ως Κύριο πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι, ό,τι κι αν συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, το αίμα που έχυσε μας σώζει και μας λυτρώνει.

Επομένως, δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα δελτίο ειδήσεων, αλλά μάλλον να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι κάνει ο Κύριος στον κόσμο. Όπως πολλοί άνθρωποι, ακούω θλιβερές αναφορές που με κάνουν να θέλω να τα αποσιωπήσω όλα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Θεός κινείται μέσα σε τέτοιες εποχές και μέσω αυτών απευθύνει προειδοποιήσεις σε όλους όσοι θα ακούσουν τη φωνή του. η προφητεία του Ησαΐα δείχνει ξεκάθαρα τη δική μας γενιά.

Πιστεύω, μαζί με πολλούς επιφανείς μελετητές της Βίβλου, ότι η προφητεία του Ησαΐα δείχνει τις έσχατες ημέρες. Με τον όρο αυτό, εννοώ την παρούσα εποχή μας. Εν ολίγοις, η ξαφνική κρίση έρχεται, και οι Γραφές υποδεικνύουν έντονα ότι βρίσκεται τώρα στην πόρτα.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε: "Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε η γενιά στην οποία αναφέρεται αυτή η προφητεία;" Μπορούμε να γνωρίζουμε από δύο λόγους ότι τέτοιες κρίσεις είναι επικείμενες:

1. Ένας αυξανόμενος αριθμός προφητών προειδοποιεί για μια αποκαλυπτική καταστροφή στην πόρτα. Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη "προφήτες", δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνους που βρίσκονται στην εκκλησία. Μιλάω επίσης και για τους "κοσμικούς προφήτες".

Υπάρχουν αρκετά προηγούμενα για τους κοσμικούς προφήτες στη Γραφή. Ο Θεός χρησιμοποίησε την Ασσυρία ως ράβδο διόρθωσης του Ισραήλ. Και διόρισε τον βασιλιά Κύρο ως υπηρέτη του για να βοηθήσει το Ισραήλ: "(Ο Κύριος) λέει για τον Κύρο: Αυτός είναι ο ποιμένας μου, και θα εκτελέσει όλη την ευχαρίστησή μου" (Ησαΐας 44:28).

Ομοίως και σήμερα, ο Θεός χρησιμοποιεί κοσμικούς προφήτες για να στείλει προειδοποιήσεις. Αυτοί γίνονται "οι προφήτες του" για μια εποχή. Και οι προφητείες τους μπορεί να είναι πιο σκληρές από εκείνες που εκφωνούν οι πιστοί. Το μήνυμα που γράφω εδώ είναι ήπιο σε σύγκριση με τις προφητείες που παραδίδονται από κάθε είδους κοσμικές φωνές. Απλώς ελέγξτε τις εφημερίδες ή τα ραδιοφωνικά σας δελτία.

"Σίγουρα ο Κύριος ο Θεός δεν θα κάνει τίποτα, αλλά αποκαλύπτει το μυστικό του στους δούλους του, τους προφήτες" (Αμώς 3:7).

2. Η ξαφνική καταστροφή έρχεται όταν το ποτήρι της βίας ξεχειλίσει. Ο αισθησιασμός, η διαστροφή και η απληστία οργιάζουν σε όλη την κοινωνία μας. Ωστόσο, όταν ο Θεός έστειλε τον κατακλυσμό στη γη, αυτό έγινε εξαιτίας μιας παγκόσμιας έκρηξης βίας: "Και η γη διεφθάρη ενώπιον του Θεού, και η γη γέμισε βία" (Γένεση 6:11).

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολυάριθμοι πόλεμοι και αιματηρές εξεγέρσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το κυριότερο στο μυαλό μου είναι η βία που ασκείται εναντίον των παιδιών παγκοσμίως:

Σκέφτομαι τη σεξουαλική βία των παιδόφιλων. Παιδιά σε όλο τον κόσμο βιάζονται, απαγάγονται και εξαναγκάζονται σε υποδούλωση στο παγκόσμιο εμπόριο του σεξ. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένας παιδόφιλος στις ΗΠΑ που διατηρούσε έναν ιστότοπο που συμβουλεύει άλλους παιδόφιλους για τα ευκολότερα μέρη που μπορούν να μαζέψουν παιδιά. Δεν υπάρχει κανένας νόμος για να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό δόγμα στον κόσμο έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αξιώσεις όσων κακοποιήθηκαν στην παιδική τους ηλικία από κληρικούς. Πείτε μου, πόσο καιρό θα υπομένει ο Θεός τις θλιβερές κραυγές των παιδιών που κακοποιούνται από εκείνους που θα εκπροσωπούσαν τον Χριστό;

Χιλιάδες παιδιά στην Αφρική σφαγιάζονται σε φυλετικούς πολέμους, πετσοκόβονται μέχρι θανάτου με μαχαίρια. Νεαρά αγόρια - ακόμη και εκείνα που είναι κάτω των δέκα ετών - στρατολογούνται σε φυλετικές πολιτοφυλακές και αναγκάζονται να δολοφονούν άνδρες σε τελετές μύησης.

Εδώ στις ΗΠΑ, το αίμα εκατομμυρίων μωρών που έχουν κάνει έκτρωση φωνάζει από το έδαφος.

Οι αναφορές για δολοφονίες σε σχολεία δεν σοκάρουν πλέον πολλούς από εμάς, αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν τα παιδιά μας. Εμείς μπορεί να σκληραγωγηθούμε σε τέτοιες αναφορές, αλλά η καρδιά του Θεού θλίβεται από αυτές.

Σας λέω, δεν υπάρχει χειρότερη βία από τη βάναυση κακοποίηση των παιδιών. Ο ουρανός φωνάζει: "Αλίμονο, αλίμονο! Οι κρίσεις σας δεν έχουν θεραπεία "1. Σε μια ώρα, ο Θεός πρόκειται να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα ξαφνικό κατακλυσμικό γεγονός θα χτυπήσει, η πρώτη από τις τελικές κρίσεις του Θεού. Αυτό το μεγάλο γεγονός θα κάνει τη γη να παραπαίει. Και ο Ησαΐας λέει ότι, όταν χτυπήσει, δεν θα υπάρχει μέρος για να ξεφύγει κανείς: "Την υψηλή [υπερήφανη] πόλη, την κατεδαφίζει... μέχρι τη γη- την φέρνει μέχρι το χώμα" (Ησαΐας 26:5). "Οι κάτοικοι της γης καίγονται" (24:6).

Μόλις συμβεί αυτό, θα ξεσπάσει το απόλυτο χάος. Όλες οι αστικές δραστηριότητες θα σταματήσουν και η κοινωνία θα βυθιστεί σε μαζική αταξία. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα είναι ανήμπορες να αποκαταστήσουν κάθε είδους λογική. Ούτε οι κρατικοί αστυνομικοί, ούτε η εθνοφρουρά, ούτε ο στρατός θα μπορέσουν να βάλουν τάξη στην αναταραχή.

Θυμάστε καλά ότι όταν καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι, η βοήθεια ξεχύθηκε στη Νέα Υόρκη από όλο τον κόσμο. Ένας στρατός ανθρώπων ήρθε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Αλλά το σκηνικό στην προφητεία του Ησαΐα είναι διαφορετικό: αυτή η συμφορά ξεκάθαρα ξεπερνά την ικανότητα της ανθρωπότητας να ανταποκριθεί.

lewrockwell.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου