Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

«Πάγωσαν» νεαροί στη Σέριφο – Η στιγμή που καρχαρίας 3 μέτρων περνάει δίπλα από το σκάφος τους (βίντεο).

 Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη θάλασσα της Σερίφου, καθώς μια παρέα νεαρών, κατέγραψαν έναν καρχαρία να περνά από δίπλα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, είχαν καταγραφεί ανάλογες εμφανίσεις καρχαριών στη Ζάκυνθο και στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο βίντεο, μία παρέα νεαρών πάνω σε σκάφος, αποτύπωσαν το πέρασμα του τεράστιου ψαριού που έφτανε τα τρία περίπου μέτρα και πέρασε από δίπλα τους.

Για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε απαντήσεις σχετικά με του καρχαρίες στην Ελλάδα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με αυτό το τεράστιο ψάρι.

Όπως είπε δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί.

Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλά ήδη, αλλά η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές” είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου