Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ θα στείλει το Ιράν πίσω «χιλιάδες χιλιόμετρα» - Gallant.

 Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ και η αεροπορική του δύναμη θα αναγκάσουν το Ιράν να αποσυρθεί από τις στενές μάχες με την Ιερουσαλήμ πίσω χιλιάδες χιλιόμετρα στα σύνορά του.


Μιλώντας από την Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Gallant είπε: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τις προσπάθειες του Ιράν να αγριέψει στην περιοχή μας. Θα δράσουμε εναντίον τους, θα τους χτυπήσουμε και θα τους στείλουμε πίσω στη χώρα καταγωγής τους χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά από το Κράτος του Ισραήλ».

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για να αποτρέψει την Ισλαμική Δημοκρατία από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο .

Συνάντηση για την «πρωτεύουσα του τρόμου» του Ιράν.

Ο Gallant τόνισε επίσης τον παγκόσμιο ρόλο της Τεχεράνης στην τρομοκρατία, σημειώνοντας μια πρόσφατη συνάντηση στο Ιράν με κορυφαίους ηγέτες τρομοκρατών της Χαμάς και ηγέτες τρομοκρατών από διάφορες άλλες οργανώσεις.

«Αυτή ήταν μια συνάντηση τρόμου στην πρωτεύουσα του τρόμου» για να επιφέρει τρόμο εναντίον του Ισραήλ και όλου του κόσμου.

Ένας ιρανικός πύραυλος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης για την ετήσια Ημέρα Quds, ή την Ημέρα της Ιερουσαλήμ, την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στην Τεχεράνη, Ιράν, 29 Απριλίου 2022. (Προσφορά: MAJID ASGARIPOUR/WANA (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ) ΜΕΣΩ REUTERS)Ένας ιρανικός πύραυλος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης για την ετήσια Ημέρα Quds, ή την Ημέρα της Ιερουσαλήμ, την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στην Τεχεράνη, Ιράν, 29 Απριλίου 2022. (Προσφορά: MAJID ASGARIPOUR/WANA (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ) ΜΕΣΩ REUTERS)

Στην ίδια τελετή, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα εμποδίσει το Ιράν να διακινήσει λαθραία όπλα ακριβείας κοντά στα σύνορά του.

Ομοίως, ο Νετανιάχου είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο και ότι θα υπερασπιστεί το Ισραήλ ακόμη και αν η Δύση υπογράψει μια νέα πιθανή πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ονόμασε τους νέους αποφοίτους, «φύλακες των ουρανών μας», λέγοντας ότι το Ισραήλ «έχει ένα πλεονέκτημα ταλέντου…μαζί με την τεχνολογία, αλλά η τεχνολογία δεν τελειώνει τη σημασία της ανθρωπότητας», σημειώνοντας ότι μια βασική πτυχή της δύναμης της ισραηλινής αεροπορίας είναι το προσωπικό της .

Ο Νετανιάχου επανέλαβε τα πρόσφατα μηνύματα που έχει τονίσει ότι κατακρεουργεί όλους τους έφεδρους του Ισραηλινού Στρατού που διαμαρτυρήθηκαν για τη δικαστική του αναθεώρηση καλώντας τους συναδέλφους τους εφέδρους να αρνηθούν να υπηρετήσουν.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι είπε: « Η αεροπορία είναι ένα τεράστιο μέρος της δύναμης του Ισραηλινού Στρατού και μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε χτυπήματα ακριβείας με δύναμη, ευελιξία και ικανότητα να ενεργούμε αποφασιστικά».

Ο Χαλέβι είπε ότι οι επόμενες δεκαετίες είναι απρόβλεπτες για την αεροπορία, αλλά «θα υπάρξουν σίγουρα απειλές για την ασφάλεια στο κράτος του Ισραήλ, έναντι του οποίου θα πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί. Θα υπάρξουν διαφωνίες, κάτι που είναι σημάδι μιας υγιούς και εμπλεκόμενης ισραηλινής κοινωνίας».

Παρά τις εσωτερικές διαφωνίες, «θα υπερασπιζόμαστε πάντα τον εαυτό μας και η αποστολή της διατήρησης της ασφάλειας» πρέπει να είναι πάνω από οποιαδήποτε από αυτές τις διαφωνίες.

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ Υποστράτηγος Tomer Bar εξέτασε δεκαετίες επιχειρήσεων στις οποίες η αεροπορία έκανε αποφασιστική διαφορά, λέγοντας ότι ήξερε ότι οι νέοι απόφοιτοι θα συνέχιζαν αυτή την παράδοση.

Ο Μπαρ προειδοποίησε για τις πρόσφατες προσπάθειες «να διαταραχθεί η ορχήστρα» της πολεμικής αεροπορίας από ορισμένους έφεδρους διαμαρτυρόμενους, λέγοντας ότι όλο το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας πρέπει να ανταποκριθεί στην κλήση για καθήκον ανεξάρτητα από τις προσωπικές του ιδεολογίες.

jpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου