Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Γιούβαλ Χαράρι: «Έρχονται τα τροποποιημένα ανθρώπινα όντα – Θα είναι ανώτερα – Όσοι δεν “βελτιωθούν” θα μείνουν φτωχοί»!

 O βασικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιουβάλ Χαραρι, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με νέες δηλώσεις του στις οποίες αποκάλυψε ότι σύντομα θα εμφανιστούν τα «τροποποιημένα ανθρώπινα όντα»!

Όπως είπε μάλιστα η γενετική μηχανική μαζί με τα εμφυτεύματα και με τη χρήση της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για να τροποποιήσουν τα ανθρώπινα όντα, τα οποία «θα έχουν πλέον ασύλληπτα βελτιωμένες νοητικές και σωματικές ικανότητες».

Ο Χαράρι λέει ότι το πρόβλημα θα είναι ότι δεν θα έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτά, δημιουργώντας υποσυνείδητα την αγωνία ότι όποιος μείνει πίσω θα γίνει υποδεέστερος, καθώς δεν θα είναι σωματικά “αναβαθμισμένος” όπως οι υπόλοιποι!

Συγκεκριμένα είπε:

“Πλησιάζουμε σε ένα σημείο στην ιστορία όπου θα είναι όλο και πιο πιθανό ότι οι οικονομικές διαφορές θα μεταφράζονται σε πραγματικές βιολογικές διαφορές, το οποίο παλαιότερα στην ιστορία ήταν αλήθεια σε κάποιο βαθμό.

Όπως το ότι οι πλούσιοι είχαν καλύτερο φαγητό, συνεπώς ψήλωναν περισσότερο και είχαν και άλλα πλεονεκτήματα. Αλλά ουσιαστικά παρέμεναν τα ίδια ανθρώπινα όντα.

Αλλά ένας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε τώρα με τη νέα τεχνολογία είναι ότι αν δεν διασφαλίσουμε ότι ωφελούνται όλοι τότε ίσως να αναδύεται η μεγαλύτερη ανισότητα στα χρονικά λόγω αυτών των καινούργιων τεχνολογιών. Αυτός είναι σαφέστατα ένας πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος.“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου