Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Εγκρίθηκε σήμερα το σχέδιο του ΠΟΥ για Παγκόσμιο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Υγείας από την ΕΕ!!!

 Όλα προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς. Τονίζεται ότι το παγκόσμιο πιστοποιητικό υγείας θα έχει ΨΗΦΙΑΚΗ μορφή!


Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε σήμερα τη σύσταση για τη “διασφάλιση της ομαλής μετάβασης” του συστήματος πιστοποίησης COVID-19, σε ένα παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο πιστοποίησης υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με απλά λόγια, σκοπεύουν να μετατρέψουν το πιστοποιητικό Covid-19 (που υπενθυμίζεται μπορούσε να είναι είτε εκτυπωμένο είτε σε ψηφιακή μορφή, πχ στο κινητό), σε ένα Παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό Υγείας (δηλαδή μόνο σε ψηφιακή μορφή), μέσα από ένα παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο πιστοποίησης!

Υπενθυμίζεται ότι το el.gr είχε τονίσει στις 5/6/2023, ότι ο ΠΟΥ ξεκίνησε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτευχθεί αυτή η μετάβαση και η δημιουργία του Παγκόσμιου Πιστοποιητικού Υγείας που θα έχει ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ.

Για το Παγκόσμιο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που προχωράει πλέον όπως προκύπτει με ταχύτατους ρυθμούς, είναι αρκετοί εκείνοι που αναφέρουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία που προωθεί ο Bill Gates με τα QUANTOM-DOT-TATTOOS.

Τι προβλέπει η “σύσταση” που εγκρίθηκε σήμερα από την ΕΕ

Η σύσταση ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να ενταχθούν, να ακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου ψηφιακής πιστοποίησης υγείας του ΠΟΥ. Μέχρι να συνδεθούν τα κράτη μέλη σε αυτό και κατά την περίοδο μέχρι το τέλος του έτους, ενθαρρύνονται να παραμείνουν συνδεδεμένα με την πύλη της ΕΕ (την υπάρχουσα ψηφιακή υποδομή της ΕΕ για την επαλήθευση των πιστοποιητικών).

Το παγκόσμιο δίκτυο πιστοποίησης ψηφιακής υγείας του ΠΟΥ θα ενσωματώσει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ.

– Σύνδεση με το παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο πιστοποίησης υγείας – Είναι για την ώρα προαιρετικό για τα κράτη αλλά ενθαρρύνονται να το κάνουν…

Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συνδεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υγείας που δημιουργείται από τον ΠΟΥ. Ωστόσο, εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν και πότε θα συνδεθούν με αυτό.

– Έκδοση και αποδοχή πιστοποιητικών

Μόλις συνδεθούν στο δίκτυο, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εκδίδουν και να αποδέχονται πιστοποιητικά COVID-19 συμβατά με τις απαιτήσεις του δικτύουιδίως σε περίπτωση που έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος.

– Περαιτέρω εξέλιξη του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου πιστοποίησης υγείας – ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου πιστοποίησης ψηφιακής υγείας του ΠΟΥ, όπως η πιθανή επέκτασή του σε άλλες ασθένειες πέρα από την COVID-19 ή άλλες χρήσεις στο πλαίσιο της υγείας.

– Μεταβατική περίοδος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023

Η Επιτροπή θα διατηρήσει την πύλη της ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους. Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να παραμείνουν συνδεδεμένα με την πύλη ΕΕ και να συνεχίσουν να εκδίδουν πιστοποιητικά πανομοιότυπα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID19 της ΕΕ ακόμη και μετά τις 30 Ιουνίου 2023.

Ο ισχύων κανονισμός για το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID έχει οριστεί να λήξει στις 30 Ιουνίου 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 5 Ιουνίου 2023 η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με ένα παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας.

Με την έγκριση, η σύσταση τίθεται σε ισχύ την ίδια ημέρα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου