Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Παγκόσμιο Οικονομικό Σύμφωνο: BAZOYN Nέους δυσβάσταχτους φόρους!! Κι όποιος αντέξει… - O ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ....

Παρά το ότι ήδη πληρώνουμε αμέτρητους παράλογους πράσινους φόρους!Υπέρ της θέσπισης μιας διεθνούς φορολογίας στις

χρηματοοικονομικές συναλλαγές, στα αεροπορικά εισιτήρια και στις θαλάσσιες μεταφορές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της φτώχειας στον πλανήτη, τάχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς France info, RFI και France 24.

Αυτό αυτόματα θα συμβάλλει στην νέα εκτόξευση του κόστους μεταφοράς αγαθών παντού στον κόσμο και με τη σειρά του σε νέες εφιαλτικές ανατιμήσεις προς τους καταναλωτές και συνεπώς σε οικονομική δυσπραγία!!

Παράλληλα οι νέοι δυσβάσταχτοι πράσινοι φόροι που εισηγούνται με επίκεντρο (όλως τυχαίως!!!) το Παρίσι θα καταστήσουν απαγορευτικά τα ταξίδια με αεροπλάνα και πλοία.

Αναφερόμενος στην διεθνή συνάντηση που πραγματοποιείται στο Παρίσι με στόχο τη σταδιακή δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου χρηματοοικονομικού Συμφώνου και με τη συμμετοχή 50 χωρών και πολλών Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ο Μακρόν τόνισε την ανάγκη διεθνούς συνεννόησης και κινητοποίησης, σε πρώτη φάση μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ποσού της τάξης των 100 δισ. ευρώ με πόρους τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Στη διεθνιστική Σύνοδο του Παρισιού συμμετείχε και η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχει επιβάλει φορολογία στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, επισημαίνοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να επιβάλουν φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια και ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Ναυτιλίας για να υπάρξει κάποια φορολόγηση στις θαλάσσιες μεταφορές.


(απεμπε-EPA-Glasgow Actions Team photo)

VIA

oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου