Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Αποκάλυψη: Είχαν σχέδιο στη Δυτική Θράκη-Στην Άγκυρα θέλουν εδώ και τώρα “τουρκική μειονότητα” για να εγείρουν θέματα κατά της Ελλάδος.

 Προκλητική ανακοίνωση από το «Κίνημα Ανθρωπίνων και Δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας» ζητά την νέα ονομασία ως Μουσουλμανική Μειονότητα των Μη Ανταλλάξιμων Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Κάθε ημέρα που περνά αποδεικνύεται περίτρανα το μεγάλο σχέδιο της Άγκυρας με την βοήθεια μειονοτικών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για να τεθεί επίσημα θέμα “ τουρκικής μειονότητας” στην Δυτική Θράκη στα πλαίσια του άλλου σχεδίου επιστροφής των Τούρκων στα Βαλκάνια ή αλλιώς “ Μεγάλη Ρούμελη”.   

Δεν πρόκειται για  φαντασίωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν.Ερντογάν, αλλά για νέο τουρκικό ύπουλο σχέδιο ιδιότυπης “κατάληψης” των Βαλκανίων, ή επιβολής της τουρκικής υψηλής στρατηγικής.
Μοχλός σε όλα αυτά είναι εθνικιστικοί κύκλοι σε Δυτική Θράκη, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία, Σκόπια, Γκαγκαούζοι σε Ρουμανία, και Κόσσοβο.

Υπενθυμίζουμε ότι “ Ρούμελη” οι Τούρκοι ονόμαζαν επί Οθωμανικής κυριαρχίας ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, και είχαν τοποθετήσει και πασά μάλιστα με αρμοδιότητες.

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία, ότι αυτό είναι το νέο όραμα του Τούρκου προέδρου για την περιοχή μας, το οποίο θα δούμε το επόμενο διάστημα να υλοποιείται με πολλές μορφές και τρόπους.

Η Άγκυρα θέλει να παρεμβαίνει σε ότι λαμβάνει χώρα στην Βαλκανική χερσόνησο, με οποιαδήποτε αφορμή και τρόπο, ώστε να παίζει το δικό της γεωστρατηγικό παιχνίδι ελέγχου της περιοχής.

Αυτό σκηνικό το βλέπουμε ήδη στην Δυτική Θράκη, στην Νότια Βουλγαρία, σχετικά πρόσφατα στο Κοσσυφοπέδιο και σε Σκόπια και Αλβανία.

Ανακοίνωση από το «Κίνημα Ανθρωπίνων και Δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας»

“Tο να βαφτίζουν κάποιοι την μουσουλμανική μειονότητα ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσουλμανική μειονότητα εντός της Ελλάδας είναι αντίθετο στην Συνθήκη της Λοζάνης.

Το «Κίνημα Ανθρωπίνων και Δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας» τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές, δεν έμεινε αμέτοχο στα πρόσφατα γεγονότα στη Δυτική Θράκη και εξέδωσε γραπτή δήλωση.

Στη γραπτή δήλωση που εστάλη στην Εφημερίδα BIRLIK περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δηλώσεις:
Η “Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα”.

καταγγέλλει απερίφραστα την υποκρισία όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων του ελληνικού κατεστημένου που αρνούνται να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα και να αναγνωρίσουν τον τουρκικό χαρακτήρα της συντριπτικά μεγαλύτερης αριθμητικά μερίδας της μειονότητας της Θράκης.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα καταδικάζεται για το συγκεκριμένο θέμα στο Στρασβούργο, επειδή με εμμονή και δογματισμό αρνείται να εφαρμόσει τις καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών μειονοτικών σωματείων στη Θράκη, καταδίκες που φυσικά κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τις τελευταίες μέρες, αποκρύπτοντας την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες και εκλογείς.

Συνεπώς καταρρίπτεται το υποκριτικό επιχείρημα των εθνικιστών της Ελλάδας ότι δήθεν μόνο ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός είναι θεμιτός.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπήρξε σαφές ως προς την κατοχύρωση και του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, καθώς στις υποθέσεις «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» & άλλοι κατά Ελλάδας, Bekir Usta & άλλοι κατά Ελλάδας και Emin & άλλοι κατά Ελλάδας, ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να επιτρέψουν την εγγραφή ενώσεων με την επωνυμία της επιλογής των ιδρυτικών μελών τους, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής του ονόματος μιας εθνοτικής ομάδας ή της λέξης «μειονότητα».

Άλλωστε, ας μη λησμονούμε πως το Συμβούλιο των Υπουργών – ως όργανο αποφάσεων του Συμβουλίου της Ε.Ε. – προειδοποίησε την Ελλάδα, στις 6 Δεκεμβρίου 2013, για την έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ε.Δ.Δ.Α., ενώ στις 5 Ιουνίου 2014, υιοθέτησε Ενδιάμεσο Ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλούσε τις Ελληνικές Αρχές να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Ε.Δ.Δ.Α., απαιτώντας εμμέσως την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως τουρκικής.

Μάλιστα στις 12 Ιουνίου 2023 το Συμβούλιο της Ευρώπης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι υπόλογη για την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο  πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΑ, ομότιμος καθηγητής στο ΕΚΠΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης δήλωσε πρόσφατα ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» στις σχέσεις του ελληνικού κράτους με τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης και αυτό αφορά την «επιμονή των ελληνικών αρχών να μην επιτρέπουν στους ανθρώπους και τις οργανώσεις της μειονότητας να χρησιμοποιούν τον όρο τούρκος ή τουρκικός.

Συνεπώς, μετά από όλα αυτά, το να ζητείται από τους υποψήφιους βουλευτές Θράκης να απαρνηθούν την τουρκικότητα τους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ελευθερίας της συλλογικής τους έκφρασης.

Επίσης, η Κίνηση μας τονίζει ότι η ερμηνεία της Συνθήκης της Λωζάννης γίνεται από την ελληνική Πολιτεία και από τα ελληνικά ΜΜΕ με εσφαλμένο τρόπο, καθώς παραγνωρίζεται ότι ο τίτλος του Κειμένου είναι σαφέστατος και ορίζει την «ανταλλαγή ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών» (κάτι που υπάρχει και στο αγγλικό κείμενο, δηλαδή “exchange of Greek and Turkish populations”), ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η χρήση θρησκευτικής ορολογίας οφείλεται στο γεγονός ότι την εποχή εκείνη οι εθνοπολιτισμικές ομάδες που είχαν αναδυθεί με την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας προσδιορίζονταν θρησκευτικά.

Πέραν αυτού, νεότερα διεθνή κείμενα όπως η Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης θέτουν ειδικούς νομικούς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλα τα συναφή μειονοτικά θέματα.

Όμως και η ίδια η πρακτική του ελληνικού κράτους, όταν ακόμη και οι κυβερνήσεις Παπάγου (της Δεξιάς) και Πλαστήρα (του Κέντρου) μέχρι τη δεκαετία του 1960 αναγνώριζαν τη μειονότητα ως τουρκική, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Εξωγενείς πολιτικές κρίσεις και αναταραχές, όπως τα Σεπτεμβριανά και το Κυπριακό ήταν οι μόνοι παράγοντες που άλλαξαν τα δεδομένα, και επομένως δεν ευθύνεται η ίδια η Συνθήκη της Λωζάνης για την απαράδεκτη αλλαγή στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων και για την εργαλειοποίηση της μειονότητας.

Κατά συνέπεια, το να βαφτίζουν κάποιοι την μουσουλμανική μειονότητα ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσουλμανική μειονότητα εντός  της Ελλάδας είναι αντίθετο στην Συνθήκη της Λοζάνης.

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η μόνη σωστή και η πρέπουσα ονομασία της Μειονότητας είναι:
Μουσουλμανική Μειονότητα των Μη Ανταλλάξιμων Τούρκων της Δυτικής Θράκης”,
 καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εφόσον εκλεγούν οι δύο μειονοτικοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια στιγμή θα θέσουν ευθέως θέμα “τουρκικής μειονότητας” εντός ελληνικού κοινοβουλίου, αφού ο Ερντογάν μετά την νοθευμένη επανεκλογή του επιδιώκει μεγάλα παιχνίδια στα Βαλκάνια με τις μειονότητες.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου