Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Λουκασένκο: Πιο κοντά παρά ποτέ στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 


Λουκασένκο: Αν καταρρεύσει η Ρωσία, όλοι θα χαθούμε, όλοι θα ταφούμε στα ερείπια – όλοι θα πεθάνουμε.

Έχω θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε πολεμική επιφυλακή. Ήταν οδυνηρό για εμάς να δούμε τις εξελίξεις γιατί η πατρίδα μας είναι μία: από τη Μπρεστ μέχρι το Βλαδιβοστόκ
Η απειλή προέρχεται από τη Δύση, έχουμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές της Δύσης.


Η γενιά μας έχει σκληραγωγηθεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις εδώ και 30 χρόνια
Η απειλή μιας νέας παγκόσμιας σύγκρουσης δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο είναι σήμερα. Για άλλη μια φορά προσπαθούν να διαλύσουν τη χώρα μας, ολόκληρη την περιοχή μας, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Η στρατηγική τους είναι «να διαταράξουν την κατάσταση με κάθε μέσο» να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, να δημιουργήσουν τη δική τους τάξη, στην οποία ούτε οι χώρες μας ούτε οι λαοί μας θα υπάρχουν πια.
Σήμερα βλέπουμε ξεκάθαρα ένα νέο κύμα επέκτασης του ΝΑΤΟ και μια άνευ προηγουμένου συσσώρευση του δυναμικού των χωρών – μελών της συμμαχίας στην περιοχή, μεταξύ άλλων και σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας.

Οι διοικητές των τμημάτων επίθεσης Wagner κατά τη διάρκεια της απόπειρας εξέγερσης είχαν ισχυρή επιρροή στον ιδρυτή του PMC, Yevgeny Prigozhin, είπε ο Alexander Lukashenko, μιλώντας για τον ρόλο του στην επίλυση της κατάστασης

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μαζί του, ο ιδρυτής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin εγκατέλειψε τα αιτήματά του, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Οι αρχές της Λευκορωσίας δεν φοβούνται τους διοικητές του Wagner PMC: η εμπειρία τους θα υιοθετηθεί, ενώ θα έχουν τα “αυτιά τους ανοιχτά”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνάντηση με τον Λευκορώσο υπουργό Άμυνας Βίκτορ Κρένιν.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου