Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Πολύς ντόρος και δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις για μια κυβέρνηση διάρκειας το πολύ 12 μηνών, θα πεις.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πολύς ντόρος και δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις για μια κυβέρνηση διάρκειας το πολύ 12 μηνών, θα πεις.

Βαρύ όμως το αναμενόμενο τμήμα: Ένα ακόμη μνημόνιο και μια ελληνοτουρκική συμφωνία κομμένη και ραμμένη σε βάρος μας η καυτή πατάτα, αυτή που δεν συζητήθηκε καθόλου προεκλογικά, επειδή αυτό "διέταξε" ένας αλγόριθμος ανάλυσης των big data, αυτά που απλόχερα αφήνεις πίσω σου πάνω σε δήθεν τζάμπα υπηρεσίες. 
 
(Έκανε και ο άλλος ότι μπορούσε για να χάσει, κάνανε πολλοί ότι μπορούσαν για να μην γίνει αυτό. Κέρδισε και αυτός, χαλάλι του, επειδή μας έβγαλε από τα προηγούμενα).
 
Παραφράζοντας τον Αναγνωστάκη, το θέμα είναι τώρα τι λες έχοντας φτάσει ως εδώ, κουτσά στραβά, πως δεν θα ξανακερδίσει πάλι ένας αλγόριθμος στα χέρια ενός πολύ καλού επικοινωνιολόγου. Σε βάρος μας και με ακόμη βαρύτερο τίμημα.Καθόλου τζάμπα δεν είναι τελικά το δωρεάν!
 
Η σταδιακή και γρήγορη μετάλλαξη της παραδοσιακής "φιλελευθερης" δεξιάς σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα είναι η δραματική συνέπεια της κατάρρευσης της νεοφιλελέ ιδεολογίας (λιγότερο κράτος, κοινωνικές ανισότητες κλπ ως στοιχεία προόδου) το 20, μαζί με την προηγούμενη παγκοσμιοποίηση.
Οι επιπτώσεις επί του πολιτικού σκηνικού έχουν αρχίσει και εδώ να γίνονται ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Το θύμα τους: η δημοκρατία .
 
Το εργαλείο επιβολής του τεχνοφεουδαρχισμού που ακολουθεί: Κάτι αλγόριθμοι σε συνθήκες απόλυτης ψηφιακής επιτήρησης. Ο Όργουελ άργησε 40 χρόνια
 
 
Καλή συνέχεια.
 
ΕΔΩ... ένα μέρος της τεκμηρίωσης της απόδειξης. Το πιο "ζουμερό " σκέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου