Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Naturalnews : Προετοιμασία για την κατάρρευση, την πείνα και τον πυρηνικό πόλεμο: 12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ανθεκτικοί όταν συμβεί το γεγονός.

 Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προβλέψετε ως έτοιμος για προετοιμασία και σε αυτά περιλαμβάνονται σενάρια έκτακτης ανάγκης όπως η κοινωνική κατάρρευση, η πείνα ή ακόμη και ο πυρηνικός πόλεμος.


Αυτά τα γεγονότα μπορεί να φαίνονται τρομακτικά, αλλά η προετοιμασία πριν από το SHTF θα σας βοηθήσει να έχετε έτοιμες τις προμήθειές σας σε περίπτωση που μια μέρα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε ένα μακροπρόθεσμο σενάριο επιβίωσης.

Ακολουθούν 12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την κοινωνική κατάρρευση, την πείνα και τον πυρηνικό πόλεμο. (h/t to SHTFPlan.com)

Βγάλτε κάποια από τα περιουσιακά σας στοιχεία από το σύστημα του πλαστικού νομίσματος

Το σύστημα fiat, το οποίο είναι ένα στημένο, βασισμένο στο χρέος νομισματικό σύστημα δουλείας, θα καταρρεύσει όταν χτυπήσει η καταστροφή.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά πολύτιμα νομίσματα όπως ο χρυσός, το ασήμι και τα κρυπτογραφικά ως μέσα ανταλλαγής. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι πιο “τίμια” επειδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διογκώσει τεχνητά την προσφορά τους, δηλαδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τυπώσει χρυσό, ασήμι ή Bitcoin.

Ενισχύστε τη φυσική σας κατάσταση με προπόνηση καρδιολογίας και ενδυνάμωσης

Βελτιώστε τις διατροφικές σας συνήθειες και ασκηθείτε τακτικά για να παραμείνετε σε φόρμα.

Όταν η καταστροφή χτυπήσει, το να είστε σε καλή φυσική κατάσταση θα σας δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των μη-preppers που έχουν συνηθίσει σε καθιστική ζωή.

Λάβετε υπόψη σας ότι η οστική πυκνότητα είναι απαραίτητη για την ανθεκτικότητα και την επιβίωση. Θα χρειαστείτε επίσης αντοχή για τις βαριές σωματικές απαιτήσεις της ζωής μετά την SHTF.

Κάντε ό,τι μπορείτε αυτή τη στιγμή για να αυξήσετε τη δύναμη, την αντοχή και την οστική σας πυκνότητα για να βελτιώσετε την ανθεκτικότητά σας.

Αυξήστε τα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης με καρδιοαναπνευστική προπόνηση και προπόνηση δύναμης.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή προπόνηση όταν ξεκινάτε μια νέα ρουτίνα:

Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε υγιή επίπεδα ενυδάτωσης.

Η αναπλήρωση των υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι σημαντική για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης, ειδικά αν γυμνάζεστε σε υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν τελειώσετε, η ενυδάτωση μετά την προπόνησή σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε και να είστε έτοιμοι για την επόμενη προπόνηση.

Ακολουθήστε μια θρεπτική διατροφή

Η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής θα σας βοηθήσει να υποστηρίξετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Όλες οι ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητες για να διατηρήσετε υγιή επίπεδα ενέργειας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας. Χρειάζεστε υδατάνθρακες επειδή μπορούν να τροφοδοτήσουν τους μυς σας πριν από την άσκηση.

Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη βελτίωση της μυϊκής αποκατάστασης μετά την άσκηση, επιδιορθώνουν τις βλάβες των ιστών και χτίζουν τη μυϊκή μάζα.

Η τακτική κατανάλωση υγιεινών λιπαρών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καύση σωματικού λίπους και στη διατήρηση των μυϊκών καυσίμων κατά τη διάρκεια της προπόνησης, γεγονός που βοηθά την ενέργειά σας να διαρκεί περισσότερο.

Προθέρμανση πριν από την άσκηση

Η προθέρμανση πριν από την προπόνησή σας θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους τραυματισμούς και να βελτιώσετε την αθλητική σας απόδοση. Η προθέρμανση βοηθά επίσης στη βελτίωση της ευελιξίας σας και στη μείωση του πόνου μετά την άσκηση.

Ξεκινήστε με μερικές αερόβιες ασκήσεις, όπως ταλαντεύσεις χεριών, κλωτσιές ποδιών και βηματισμούς με περπάτημα.

Μπορείτε επίσης να προθερμανθείτε κάνοντας εύκολες κινήσεις της άσκησης που σκοπεύετε να κάνετε, όπως κάνοντας έναν περίπατο πριν από το τρέξιμο.

Ψύξη μετά την προπόνηση

Η ψύξη είναι σημαντική γιατί βοηθά το σώμα σας να επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση. Μετά την άσκηση, δροσιστείτε για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση των φυσιολογικών αναπνευστικών προτύπων και να μειώσετε την πιθανότητα μυϊκού πόνου.

Κάντε ελαφρύ περπάτημα για να δροσιστείτε μετά την αερόβια άσκηση ή κάντε διατάσεις μετά την προπόνηση με αντιστάσεις.

Ακούστε το σώμα σας

Είναι ιδανικό να γυμνάζεστε καθημερινά, αλλά αν ξεκινάτε μια νέα ρουτίνα προπόνησης, μάθετε τα όριά σας.

Αν αισθάνεστε πόνο ή δυσφορία κατά την άσκηση, σταματήστε και ξεκουραστείτε πριν συνεχίσετε. Το να πιέζετε τον πόνο δεν συνιστάται, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

Το να γυμνάζεστε “πιο σκληρά και πιο γρήγορα” δεν είναι πάντα καλύτερο. Ενώ ο στόχος είναι να γίνετε πιο δυνατοί πριν από το SHTF, θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς.

Ασκηθείτε τακτικά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο και να βελτιώσετε τη δύναμη και την αντοχή σας.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ασφαλή, ιδιωτική τεχνολογία ανταλλαγής μηνυμάτων

Ασφαλίστε τα δεδομένα σας και επικοινωνήστε χρησιμοποιώντας ασφαλείς εφαρμογές όπως το Session. Η εφαρμογή Session είναι ένας κρυπτογραφημένος από άκρο σε άκρο αγγελιοφόρος που ελαχιστοποιεί τα ευαίσθητα μεταδεδομένα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Session, η εφαρμογή “σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για ανθρώπους που θέλουν απόλυτη ιδιωτικότητα και ελευθερία από κάθε μορφή παρακολούθησης”.

Εάν επενδύετε σε Bitcoin, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε κρυπτογραφικά στοιχεία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την ασφάλεια των δεδομένων σας με τους στικάκια Apricorn με κρυπτογράφηση πληκτρολογίου.

Πριν από το SHTF, αποκτήστε δορυφορικά τηλέφωνα και ραδιοεπικοινωνίες ως εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας που δεν βασίζονται σε πύργους κινητής τηλεφωνίας και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον τριγωνισμό της φυσικής σας θέσης.

Μάθετε να καλλιεργείτε και να αποθηκεύετε/συντηρείτε τρόφιμα.

Εάν η ιδιοκτησία σας είναι ασφαλής, καλλιεργήστε φρούτα και λαχανικά σε έναν οικιακό κήπο, όπως π.χ:

Μαρούλι
Φασόλια
Ραπανάκια
Ντομάτες (με μεταφύτευση, δηλ. μικρό φυτώριο)
Κολοκυθάκια
Πιπεριές (με μεταφύτευση)
Παντζάρια
Καρότα
Σέσκουλα, λάχανο ή σπανάκι
Μπιζέλια

Αν δεν έχετε χώρο για κήπο ή θέλετε να καλλιεργήσετε περισσότερα τρόφιμα αλλά με έναν λιγότερο προφανή τρόπο, διαβάστε για την κηπουρική Guerilla.

Αποκτήστε μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους για να τους χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας. Μάθετε τεχνικές συντήρησης τροφίμων, όπως η οικιακή κονσερβοποίηση ή η αποξήρανση, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τρόφιμα για μελλοντική χρήση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα διατηρημένα τρόφιμα για ανταλλαγές.

Εξασφαλίστε τη συνολική σας ευεξία, προμηθεύοντας επίσης διάφορα συμπληρώματα όπως η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος.

Εξασφαλίστε μια αξιόπιστη παροχή νερού στο σπίτι σας και στην τοποθεσία διαφυγής σας.

Οι εξουσιαστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη λειψυδρία για να ελέγξουν τον πληθυσμό.

Μείνετε αυτάρκεις εξασφαλίζοντας μια παροχή νερού στην κύρια τοποθεσία σας ή στο σπίτι σας και στη δευτερεύουσα τοποθεσία σας ή στην τοποθεσία διαφυγής σας.

Θα χρειαστείτε επίσης λύσεις επεξεργασίας νερού, όπως ένα φίλτρο βαρύτητας ή ένα φίλτρο αντλίας/φίλτρο κατασκήνωσης υψηλής ποιότητας.

Εάν οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην περιοχή σας, βρείτε έναν αξιόπιστο τρόπο για την απόκτηση και το φιλτράρισμα του νερού χωρίς τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξετάστε πηγές όπως το επιφανειακό νερό, το νερό από πηγάδι και το νερό της βροχής.

Προμηθευτείτε ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης και είδη πρώτων βοηθειών εκτός δικτύου

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος στην οικογένεια πάσχει από κάποια πάθηση, όπως διαβήτη ή υπέρταση, βρείτε έναν τρόπο να προμηθευτείτε τα απαραίτητα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Πολλές ιατρικές προμήθειες και είδη πρώτων βοηθειών θα είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν μετά το SHTF, γι’ αυτό αποθηκεύστε βασικά είδη πρώτων βοηθειών, όπως ιβερμεκτίνη και αντισηπτικά είδη, όπως ποβιδόνη-ιώδιο.

Μάθετε πώς να ζείτε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ολικής διακοπής του ηλεκτρικού δικτύου, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για περιφερειακές, διακοπτόμενες διακοπές που θα μπορούσαν να βυθίσουν πολλές περιοχές της χώρας στο απόλυτο σκοτάδι.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι αντλίες νερού θα σταματήσουν να λειτουργούν. Τα βενζινάδικα θα κλείσουν και τα καταστήματα λιανικής πώλησης δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψυγείο, τον καταψύκτη και τον κλιματισμό σας.

Όπως απέδειξαν οι πρωτοπόροι, μπορείτε να ζήσετε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά δεν είναι βολικό ή εύκολο. Επενδύστε σε εργαλεία χειρός, όπως σφυριά και πριόνια, ώστε να μπορείτε να κατασκευάζετε και να επισκευάζετε πράγματα στην ιδιοκτησία σας ανάλογα με τις ανάγκες σας μετά το SHTF.

Προμηθευτείτε συσκευές ηλιακής φόρτισης για να φορτίζετε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και φακούς.

Εξασκηθείτε στο ντύσιμο

Ως prepper πρέπει να μάθετε πώς να είστε διακριτικοί. Να έχετε αυτοπεποίθηση, αλλά να παραμένετε ταπεινοί.

Μην φοράτε ή μεταφέρετε σημάδια ορατού πλούτου, όπως επώνυμα ρούχα ή ακριβές τσάντες και κοσμήματα. Μην οδηγείτε πολυτελές όχημα και μην επιδεικνύετε δεσμίδες μετρητών όταν αγοράζετε ψώνια.

Μάθετε τη φιλοσοφία του “γκρίζου ανθρώπου” και αναμειγνύεστε. Όταν έρθει η ώρα SHTF, το να ξέρετε πώς να εξαφανίζεστε ή να αναμειγνύεστε μπορεί να σας σώσει τη ζωή.

Μάθετε πώς να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας

Τα όπλα είναι ιδανικά για την αυτοάμυνα και για την προστασία της οικογένειάς σας όταν έρθει η ώρα SHTF. Κάποιοι λένε ότι το πιο εύκολο όπλο για να μάθει κανείς είναι ένα τουφέκι.

Εν τω μεταξύ, άλλοι θεωρούν ότι τα πιστόλια είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν και απαιτούν πολύ περισσότερη εκπαίδευση από τη χρήση ενός τυφεκίου, επειδή ένα πιστόλι προϋποθέτει την κατάκτηση της εικόνας του σκοπευτικού, την κυριαρχία των ματιών και τον έλεγχο της ανάκρουσης.

Αν δεν ξέρετε τι είδους πυροβόλο όπλο να αγοράσετε, πάρτε ένα AR-15 και ένα Glock 19. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε βαλλιστική θωράκιση, αν ανησυχείτε για τη βία με στόχο το νοικοκυριό ή την κοινότητά σας. (Σχετικά: Επιβίωση 101: Πώς να προστατεύσετε την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια εμφυλίου πολέμου).

Να έχετε ένα σχέδιο διαφυγής
Προετοιμαστείτε για το σενάριο της μαρξιστικής/κομμουνιστικής “Ημέρας Ενεργοποίησης” και έχετε ένα λεπτομερές σχέδιο διαφυγής.

Αποθηκεύστε αρκετές προμήθειες στην τοποθεσία bug-out σας, ώστε να έχετε μια πιθανότητα να ανακαταλάβετε το σπίτι ή το αγρόκτημά σας εάν κατακλυστεί μετά το SHTF.

Δεν χρειάζεται να είστε παρανοϊκοί, αλλά ως prepper πρέπει να είστε έτοιμοι να εκκενώσετε το χώρο αν χρειαστεί. Εάν τα χρήματα αποτελούν ζήτημα, σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα κρυπτογραφικό “εγκεφαλικό πορτοφόλι”, ώστε κανείς να μην μπορεί να τα εντοπίσει ή να τα κλέψει από εσάς.

Απομακρυνθείτε από τις πόλεις της “ζώνης θανάτου”.

Εάν η πόλη σας θεωρείται “νεκρή ζώνη”, μετακινηθείτε όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Αναζητήστε μια νέα τοποθεσία που να αντικατοπτρίζει την κουλτούρα και το κράτος δικαίου με το οποίο συμφωνείτε. Επιλέξτε μια τοπική περιοχή διαβίωσης που αντανακλά φιλοσοφίες ανθεκτικότητας, αυτοδυναμίας, ειλικρίνειας, συμπόνιας και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Διατηρήστε το διαβατήριό σας ενημερωμένο αν χρειαστεί να ταξιδέψετε

Προετοιμάστε ένα κρυπτογραφικό πορτοφόλι και απομνημονεύστε τη φράση σπόρου, ώστε να έχετε ένα “εγκεφαλικό πορτοφόλι” στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε.

Χρησιμοποιήστε μη ανιχνεύσιμα νομίσματα ιδιωτικότητας για να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή και να αποφύγετε προσπάθειες κατάσχεσης κρυπτογράφησης. Χρησιμοποιήστε ιστότοπους συγκέντρωσης ανταλλαγών κρυπτογράφησης για να ανταλλάξετε Bitcoin σε νομίσματα ιδιωτικότητας.

Ασκηθείτε, ξεκινήστε έναν κήπο στο σπίτι και οριστικοποιήστε το σχέδιο bug-out σας, ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε όταν έρθει η SHTF.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για συμβουλές σχετικά με το πώς να σκληρύνετε την τοποθεσία bug-out σας.

https://www.naturalnews.com/2023-06-28-prepping-tips-resilience-collapse-famine-nuclear-war.html

This video is from the glock 1911 channel on Brighteon.com.

More related stories:

Basic outdoor survival skills that will help you when SHTF.

 

8 Forgotten skills that helped the Native Americans survive harsh times.

 

Survival 101: How to prepare for and survive a tornado.

 

Sources include:

 

SHTFPlan.com

 

Healthline.com

 

GetSession.org

 

Almanac.com

 

Brighteon.comtriklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου