Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Το 45-50% των Ελλήνων θα αποφασίσουν για το υπόλοιπο 50-55%.

 Τεράστιο είναι το ποσοστό της αποχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου του 2023, καθώς αναμένεται το ποσοστό της συμμετοχής να πέσει για πρώτη φορά κάτω από το 50%, ή έστω να το ξεπεράσει οριακά. 

Όπως ανακοίνωσε Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών στο 40,77% διαμορφώθηκε η συμμετοχή στις εκλογές ανακοίνωσε στις 17:00, δύο ώρες προτού κλείσουν οι κάλπες, ενώ τον στο ίδιο χρονικό διάστημα η συμμετοχή ήταν κατά 8% μεγαλύτερη, είχε διαμορφωθεί δηλαδή στο 48,76%.

Όπως ανακοίνωσε, ακόμη, ο κ.Σταυριανουδάκης, η συμμετοχή υπολογίστηκε με στοιχεία από 18920 εκλογικά τμήματα, ποσοστό 88% και την ίδια ώρα ψήφισαν 3.564.116 άτομα.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό, καθώς σε λίγη ώρα (στις 19:00) κλείνουν οι κάλπες και όπως όλα δείχνουν το ποσοστό της συμμετοχής θα κινηθεί περί του 45 έως 50%!

Αυτό σημαίνει ότι η μειοψηφία των Ελλήνων θα ψηφίσει για την πλειοψηφία, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο ψηφοφορία, καθώς την ίδια ώρα είδαμε σήμερα τις παραλίες να γεμίζουν με κόσμο.

Η ζέστη και ίσως τ’ ότι γνωρίζουν όλοι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα -και με διαφορά από το δεύτερο- πιθανότατα απέτρεψαν τους πολίτες από το να πάνε να ψηφίσουν. 

Παράλληλα πολλοί νέοι βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κάποιον τουριστικό προορισμό για εργασία και δεν μπορούσαν να ψηφίσουν, ενώ αρκετοί πιθανότατα προτίμησαν να μην πάνε στο χωριό τους για να ψηφίσουν, για να γλυτώσουν και τα έξοδα.

Όλο αυτό μας δείχνει ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος ψηφοφορίας και να μπορούν οι πολίτες πιο εύκολα να ψηφίζουν το κόμμα της επιλογής τους, χωρίς πολλές φορές να χρειάζονται να μετακινηθούν σε άλλη πόλη απ’ αυτή που βρίσκονται. 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου