Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Η επιδημία του περπατήματος σε κύκλους έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Τι μας απειλεί όλους;

Η είδηση ότι τα αρνιά στην Κίνα είχαν αρχίσει να περπατούν σε κύκλους εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο και, κατά συνέπεια, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να μοιράζονται βίντεο με τις παρατηρούμενες ανωμαλίες:https://twitter.com/ronin19217435/status/1594811574992134144


Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα διευρύνεται και έχει ήδη εξαπλωθεί σε άλογα στη Μογγολία:

С птичками происходят тоже какие-то странные дела:

https://twitter.com/shouldhaveaduck/status/1594065475561922560

Τα πουλιά πετούν κυκλικά:

 


Και τα μυρμήγκια έχουν τρελαθεί:

Το πρόβλημα φαίνεται να αρχίζει και στους ανθρώπους, αλλά μέχρι στιγμής η επιδημία έχει πλήξει τους πιο αδύναμους, γιατί οι έξυπνοι δεν μπορούν να χορέψουν:

Γενικά, κάτι παράξενο συμβαίνει στα ζώα και οι άνθρωποι δίνουν κάθε είδους εξηγήσεις. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι εμβολιασμοί και το 5G:

https://twitter.com/ronin19217435/status/1595089251666137089

Ωστόσο, δεν είμαστε προκατειλημμένοι, αλλά αντικειμενικοί και ως εκ τούτου βλέπουμε τα εξής. 

Στην πραγματικότητα, το να περπατούν τα ζώα σε κύκλους δεν είναι πραγματικά μια ανωμαλία, καθώς συμβαίνει στη φύση. Είναι πιο συχνή σε ελάφια που βλέπουν λύκο ή κυνηγό. Ή στα πουλιά που βλέπουν έναν αετό. Στη συνέχεια, το κοπάδι παρατάσσεται σε έναν δακτύλιο και αρχίζει να τρέχει ή να πετάει σε κύκλους, προκαλώντας σύγχυση στο αρπακτικό. Και βοηθάει, γι' αυτό και η εξέλιξη έχει καθιερώσει αυτή τη δεξιότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: σε όλα τα κλιπ που παρατηρούνται τώρα, δεν υπάρχουν ούτε λύκοι, ούτε καρχαρίες, ούτε αετοί!

Με άλλα λόγια, τα ζώα αισθάνονται ότι απειλούνται και αρχίζουν να αμύνονται σαν να πρόκειται για κάποιο αρπακτικό, καθώς δεν υπάρχουν άλλες απειλές στο νευροπρόγραμμά τους. Αλλά ποια είναι αυτή η απειλή και από πού προέρχεται, δεν γνωρίζουμε, γι' αυτό συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ THE BIG THE ONE : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου