Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τσελέντης: «Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες» – Τρομακτική πρόβλεψη για μελλοντικό σεισμό 6 Ρίχτερ.

 Εξέφρασε τους φόβους του για μεγάλο σεισμό ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.Ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψη του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στο στο Πρώτο Πρόγραμμα με αφορμή τη σεισμική δόνηση στην Εύβοια που ταρακούνησε την Αττική.

«Με τις Αλκυονίδες πραγματικά έχω στον ύπνο μου, γιατί έχει μαζέψει πάρα πολύ σεισμική ενέργεια» δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή αναμένεται μεγάλος σεισμός στις Αλκυονίδες. Όπως τόνισε, γι αυτόν τον λόγο έχει αναπτυχθεί ένα πυκνό δίκτυο με 25 σεισμογράφους στην περιοχή, αλλά και με σταθμούς ανίχνευσης ραδονίου.

«Το ραδόνιο είναι ένα αέριο το οποίο βγαίνει πριν από μεγάλους σεισμούς και πιστεύουμε ότι θα δούμε αν είναι να γίνει κάτι έγκαιρα» ανέφερε ο καθηγητής και εξέφρασε την ανησυχία του:

«Το περιμένω μέσα σε 5 χρόνια πιστεύω ότι θα γίνει κάτι εκεί και θέλει πολύ προσοχή, προσέθεσε ο καθηγητής σεισμολογίας, κάνοντας λόγο ότι φοβάται για σεισμό της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Γι’ αυτό φοβάμαι. Παράλληλα παρακολουθούμε εκτός από τη σεισμικότητα και άλλα φαινόμενα, παρακολουθούμε μέσω δορυφόρων την εδαφική παραμόρφωση, που είναι αρκετά εκατοστά. Όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι θέλει πολύ προσοχή συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως γιατί όταν ενεργοποιηθεί ο ανατολικός Κορινθιακός επηρεάζει σίγουρα και την Αθήνα» δήλωσε ο κ. Τσελέντης.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου