Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ο δεύτερος γύρος της επανάστασης αρχίζει στην Αστάνα.
Στις 20 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθησαν προεδρικές εκλογές στο Καζακστάν, με τον νυν μεγάλο ανώτατο ηγέτη Kassym-Jomart Tokayev να λαμβάνει το 80% των ψήφων. Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, αλλά κάτι πήγε στραβά:

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου έχουν διακοπεί στη χώρα, όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα σε ορισμένα μέρη. Αλλά ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους ακόμη και με 30 βαθμούς παγετού:

Δεν υπάρχουν πολλά αποσπάσματα από την Αστάνα λόγω του αποκλεισμού της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, αλλά φαίνεται να υπάρχουν πολλοί σκληροί τύποι στους δρόμους:

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι προκαλεί τη δυσαρέσκεια του λαού και σε τι θα οδηγήσει, αλλά ας κάνουμε μια εικασία. 


Φυσικά, δεν έχουμε υπολογίσει την εκτίμηση του κ. Τοκάγιεφ μεταξύ των συμπατριωτών του, αλλά δεν είναι 80%, αλλά 8% στην καλύτερη περίπτωση. Η ζωή των απλών ανθρώπων στο Καζακστάν είναι ΠΟΛΥ διαφορετική από τη ζωή στην ένδοξη Φλόριντα, ενώ ταυτόχρονα η ζωή του ίδιου του Τοκάγιεφ είναι σε τέτοιο επίπεδο, που οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley ούτε καν θα μπορούσαν να ονειρευτούν.  Σε μια τέτοια κατάσταση μόνο οι διανοητικά στερημένοι θα ψηφίσουν τον Τοκάγιεφ, και αυτοί, σύμφωνα με τις στατιστικές, αποτελούν το 8-10%. Στους βάλτους Μόκσα, βέβαια, το ποσοστό των ασθενών είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά ευτυχώς, το Καζακστάν έχει λάβει την ανεξαρτησία του από τη Μόρντβα εδώ και πολύ καιρό.

Υπό το φως των παραπάνω, για τους Καζακστάν, θα ήταν η πιο σωστή επιλογή να επαναστατήσουν με κάποιο τρόπο και να επιλέξουν έναν ηγέτη, ο οποίος δεν θα κλέψει τόσο πολύ, και ο οποίος θα επιλέξει είτε τη Δύση είτε την Τουρκία ως εγγυητές της ασφάλειας και της αναπτυξιακής κατεύθυνσης, αλλά όχι την Κίνα, στην αδελφική αγκαλιά της οποίας οι Καζακστάν έχουν την τύχη των Ουιγούρων. Επομένως, μια εξέγερση στο Καζακστάν είναι λογική και σωστή.

Ωστόσο, κάθε εξέγερση θα πρέπει να είναι οργανωμένη και τουλάχιστον να χρηματοδοτείται από κάποιον. Μια αυθόρμητη διαμαρτυρία δεν θα δώσει ποτέ τίποτα και θα συντριβεί γρήγορα.  Αλλά το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ερώτημα. 

Πρώτα απ 'όλα μπορούμε να σκεφτούμε σχετικά με την ονοματολογία adepts του κ. Nazarbayev, ωθείται στην άκρη από γούρνα, κάποιες άλλες φυλές - έχουν πολλούς λόγους για την οργάνωση της εξέγερσης και έχουν όλες τις δυνατότητες να πάρει Tokayev από το γραφείο μαζί με σκαμνί.   Αλλά η ονοματολογία μιας τόσο μικρής χώρας όπως το Καζακστάν δεν μπορεί να δράσει μόνη της - χρειάζεται κάποια εξωτερική υποστήριξη. Και εδώ, εκτός από τη Δύση και τον Ερντογάν, υπάρχουν παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής της Κίνας, όπου, επίσης, κάπως ξαφνικά θορυβήθηκαν:

 Χθες ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας για την εξέγερση των Ουιγούρων, αλλά φαίνεται ότι όλη η Κίνα είναι στα αυτιά της και τα πλήθη ζητούν να γίνει κοψίδι ο σύντροφος Σι. Τυπικά είναι σαν να μην θέλουν οι άνθρωποι εκεί αποκλεισμούς και καραντίνα, αλλά στην πραγματικότητα οι Κινέζοι κάθονταν στον κώλο τους για δύο χρόνια, και ξαφνικά όλοι τρελάθηκαν αμέσως μετά το συνέδριο του ΚΚΚ, στο οποίο ο σύντροφος Σι ανακήρυξε τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο και αναντικατάστατο αφεντικό του γαλαξία. Και τώρα, φυσικά, έπεσε πάνω σε μια εξέγερση της κινεζικής ονοματολογίας. Και δεδομένου ότι το Καζακστάν είναι ένα είδος νέου υποτελούς της Κίνας, οι εξεγέρσεις στην περιφέρεια είναι σε καλά χέρια των Κινέζων συντρόφων - οι υποστηρικτές του συντρόφου Σι θα είναι απασχολημένοι με την καταστολή τους.  

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμη παίκτης - οι άνθρωποι από τους βάλτους της Μόκσα, στους οποίους δεν έχουν κατασχεθεί ακόμη όλα τα χρήματά τους και μπορούν να κάνουν μια εξέγερση σε οποιαδήποτε χώρα της πρώην ΕΣΣΔ σε μια στιγμή. 

Αν δώσεις 1000 δολάρια σε έναν άνθρωπο για να περπατήσει και να φωνάξει, τότε 1000 διαδηλωτές σημαίνουν ένα εκατομμύριο δολάρια, ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σημαίνουν ένα δισεκατομμύριο. Συν ένα ακόμη δισεκατομμύριο για διοικητές και 10-20 χιλιάδες μαχητές με λοστούς. Όσο οι βάλτοι Mokshan δεν έχουν αποκοπεί από τη βρύση του πετρελαίου, οι ντόπιοι τρομοκράτες συγκεντρώνουν αυτά τα χρήματα σχεδόν σε μια μέρα. Επομένως, μπορούν κι αυτοί να κάνουν επανάσταση και να κάτσουν κάτω ο Κασίμ Ζομάρτοβιτς Γιανουκόβιτς, ο οποίος κλήθηκε από το Ροστόφ επί του Ντον και τα μάτια του έχουν στραβώσει από ένεση μπότοξ, και θα φωνάξει στον παππού του στο καταφύγιο: Φέρτε τα στρατεύματα!

Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό, διότι σε 24 ώρες το Χαμπάροφσκ θα ζητήσει από τον σύντροφο Σι ένα παρόμοιο αίτημα, αλλά υπάρχουν τρελοί που κάθονται στους βάλτους του Μοκσάν και δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε κίνησή τους. Επομένως, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την επανάσταση στο Καζακστάν - πρέπει να δούμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν.

Αν και κάθε παραλλαγή είναι καλή βέβαια, ειδικά ο Γιανουκόβιτς με πρόσωπο μπότοξ: τι θα κάνει μετά ο σύντροφος Σι με τις π-δορίες του Κρεμλίνου δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, αλλά θα παρακολουθήσουμε με χαρά την εκτέλεση, οπότε ας παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου