Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ο μαχητής θα είναι πάντα το απόλυτο "όπλο".

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας που ενσωματώνεται στα οπλικά συστήματα και τις τακτικές, δημιουργεί αναστάτωση στις στρατιωτικές υποθέσεις. Ωστόσο, τη «μεγάλη φάση θα την καθαρίζει» πάντα ο μαχητής. Ο μαχητής θα είναι πάντα το απόλυτο "όπλο".

Να γνωρίζετε ότι ανεξάρτητα από τεχνολογία & διαστάσεις σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος η μάχη πεζικού, στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της, παραμένει ένα πρωτόγονο σφαγείο. Αλλιώς δεν καταλαμβάνεται ούτε διατηρείται έδαφος.

Επίσης όσο μεγαλύτερη είναι η κλίμακα και η διάρκεια των επιχειρήσεων τόσο εμφανίζονται διάφοροι περιορισμοί που δεν είναι ορατοί σε ασκήσεις και πολέμους τύπου "σαφάρι". π.χ. η εξάρτηση από μπαταρίες, ευαισθησία σε παρεμβολές, κλπ. Διότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες , η αλυσίδα εφοδιασμού με ανταλλακτικά (πέρα από μπαταρίες), οι επισκευές πεδίου κλπ. βάζουν μεγάλες δυσκολίες και περιορισμούς. Και σε όλα αυτά αποφασιστικός παράγοντας είναι ο άνθρωπος.

Το πεζικό  είναι και θα είναι πάντα το Ατσάλι μέσα στη λάσπη. Το πεζικό ποτέ δεν θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δεν χρειάζεται καθόλου εκείνους τους «φουσκωτούς» τύπους με τις πλουμιστές στολές, παρά μόνο σκληροτράχηλους και λιτοδίαιτους πολεμιστές.

Την καλημέρα σε αυτούς τους σκληροτράχηλους και λιτοδίαιτους πολεμιστές. 

zeys-elaynon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου