Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Θα «πνιγούμε» στο χιόνι μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα Μερομήνια.

 


Για άλλη μια φορά λοιπόν τα Μερομήνια μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και στα πεδινά της Αττικής.Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στα…. ύψη.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.
Μήνυμα για χιόνια στην Ελλάδα από τον Σάκη Αρναούτογλου; «Οι σφοδρές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών…»

Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν έχει κρύψει την αρέσκειά του στο να αναλύει τα φαινόμενα πέραν των απλών καθημερινών προγνώσεων, μιλώντας για όσα παρατηρούνται για τα χιόνια τις τελευταίες ημέρες.


Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί εσχάτως χιονοπτώσεις και σύντομα πρόκειται να δώσει τις διευκρινίσεις του για το αν η χώρα μας επηρεαστεί, αν και για την ώρα σχολιάζει πως στα Βαλκάνια τα χιόνια είναι πολύ λίγα, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρεται στο τι θα δούμε στις επόμενες μέρες.
Η ανάλυση του Αρναούτογλου για τα χιόνια

«Η χιονοκάλυψη στο Βόρειο Ημισφαίριο και στην Ευρώπη στα μέσα Νοεμβρίου 2022 – Καλυμμένη απο χιόνι στο σύνολο της η Ρωσία.

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται η χιονοκάλυψη στο Βόρειο Ημισφαίριο οδεύοντας προς το χειμώνα 2022-2023. Εκτεταμένη χιονοκάλυψη παρατηρείται σε περιοχές της Σιβηρίας, της Αλάσκας καθώς και στο σύνολο της Ρωσίας. Το 95% της Ρωσίας καλύπτεται πλέον απο χιόνι. Η έκταση της χιονοκάλυψης στο Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι στιγμής είναι η 2η μεγαλύτερη τα τελευταία 17 χρόνια.


Στην Ευρώπη η χιονοκάλυψη (αν και αυξημένη σε σχέση με αυτή στις αρχές Νοεμβρίου), παρατηρείται αρκετά περιορισμένη στα μέσα προς τα τέλη του Νοεμβρίου του 2022. Εκτεταμένη χιονοκαλύψη εντοπίζεται κυρίως σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη, στην Ισλανδία καθώς και σε περιοχές της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, όπου έντονες χιονοπτώσεις έπληξαν την περιοχή της Στοκχόλμης τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας πάνω απο μισό μέτρο φρέσκου χιονιού στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Στη Νότια Ευρώπη η χιονοκάλυψη εντοπίζεται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και κυρίως στις Άλπεις, στα Πυρηναία και στα Καρπάθια Όρη. Στα Βαλκάνια η χιονοκάλυψη είναι ελάχιστη και περιορισμένη σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Αυξημένη χιονοκάλυψη παρατηρείται στη Βόρεια Αμερική και κυρίως στην περιοχή των μεγάλων λιμνών, όπου οι σφοδρές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημέρων με το μηχανισμό του Lake Effect, επέφεραν μέχρι και 2μ φρέσκου χιονιού σε διάστημα 2-3 ημερών σε περιοχές του Μπάφαλο!». 
ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου