Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η Ρωσία στις φλόγες: Πούτιν: Καταστροφική πύρινη σφαίρα ξεσπά από βασικό διυλιστήριο πετρελαίου σε εφιάλτη για τον Πούτιν.

 Το Ανγκάρσκ βρίσκεται στη Σιβηρία, αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα.


Οι φλόγες κατέκαψαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην απομακρυσμένη ρωσική πόλη Ανγκάρσκ, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία. Ο Αμερικανός Ιγκόρ Σούσκο, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέβασε στο Twitter πλάνα από τη φωτιά, σχολιάζοντας: "Διυλιστήριο πετρελαίου καίγεται στο #Angarsk, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με τη Μογγολία".

Στο κλιπ φαίνονται σφοδρές φλόγες στην εγκατάσταση, η οποία επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο της Δυτικής Σιβηρίας που παραδίδεται μέσω του συστήματος αγωγών Transneft.

Views of Irkutsk


Αρκετοί άλλοι κοινοποίησαν επίσης το βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας Top Disaster στο twitter, η οποία σχολίασε: "Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στο έδαφος μιας πετροχημικής εταιρείας στο #Angarsk. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε σε έκταση 250 τετραγωνικών μέτρων, κανείς δεν τραυματίστηκε".

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε ξέσπασε η πυρκαγιά, αν και ο δημοσιογράφος Adam Porter Nasseur, επίσης μέσω Twitter, υπέθεσε ότι ξεκίνησε χθες.

Ο Ιγκόρ Κομπζέφ, ο κυβερνήτης της περιοχής Ιρκούτσκ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έσβησε τις φλόγες. Έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το διυλιστήριο άνοιξε το 1955 και βρίσκεται στην περιφέρεια Ιρκούτσκ στη νοτιοανατολική Σιβηρία, σύμφωνα με το offshoretechnology.com.

Το Ιρκούτσκ, που περιλαμβάνει τη λίμνη Βαϊκάλη, είχε πληθυσμό 2.428.750 κατοίκους κατά την απογραφή του 2010.

Irkutsk

Irkutsk Oblast includes Lake Baikal

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο διυλιστήριο στο οποίο διασυνδέονται μονάδες διύλισης και πετροχημικές μονάδες, το οποίο ανήκει στην Rosneft Oil.

Ο Πούτιν διαθέτει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, κεντρικό στοιχείο του πολέμου του κατά της Ουκρανίας και θεωρείται ευρέως ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο.

Η Transneft είναι μια κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία μεταφοράς αγωγών με έδρα τη Μόσχα της Ρωσίας και η μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 70.000 χιλιόμετρα αγωγών κορμού και μεταφέρει περίπου το 80% του πετρελαίου και 30 προϊόντα πετρελαιοειδών που παράγονται στη Ρωσία.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.

express.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου