Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΡΕΥΜΑ λόγω ΡΑΕ: “Μας ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να κάνουμε εξοικονόμηση”! Τι αλλάζει από 1/1/23; – vid.

 Ερωτηματικά ακόμα και στους ειδικούς επί της ενέργειας προκαλεί η ξαφνική και ακατανόητη ανακοίνωση της ΡΑΕ για τις σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος!Θυμίζουμε πως όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα:

«Με νέο τρόπο θα υπολογίζονται οι χρεώσεις στο ρεύμα από την 1η Ιανουαρίου του 2023, καθώς η ΡΑΕ θέτει σε εφαρμογή τη χρέωση των καταναλωτών με κριτήριο (κατά κύριο λόγο) την ισχύ των εγκαταστάσεών τους και λιγότερο το ύψος της κατανάλωσης. Η νέα μεθοδολογία υπολογισμού των χρεώσεων – όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας – μπορεί να δημιουργήσει κίνητρο σε καταναλωτές που έχουν υπερδιαστασιολογήσει τις παροχές τους (π.χ. έχουν τριφασικές παροχές ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους με μονοφασικές), να προχωρήσουν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις ώστε να έχουν χαμηλότερες χρεώσεις στο ρεύμα».

Μιλώντας στο ΟPEN o ενεργειακός αναλυτής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την έκπληξή του για το μέτρο λέγοντας πως «δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά στην κατανάλωση αν λειτουργεί μία συσκευή (π.χ. φούρνος) επί 1 συνεχόμενη ώρα είτε έχουμε τριφασική παροχή είτε μονοφασική».

ΩΣΤΟΣΟ -και εδώ είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ- ο ειδικός επί των θεμάτων ενέργειας δήλωσε τα εξής:

“Θα κάνω την εξής πονηρή σκέψη, ότι θα παρασύρουν τον κόσμο να πάνε από τις τριφασικές στις μοναφασικές παροχές ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2-3 ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Υποτίθεται ότι στις ώρες αιχμής δεν μπορείς να λειτουργείς πολλές συσκευές ταυτόχρονα. ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Άρα το νοικοκυριό θα χρησιμοποιεί μία ή δύο”.

Παρενέβη τότε η παρουσιάστρια της εκπομπής και πολύ ορθά προέβη στο ακόλουθο συμπέρασμα:

“ΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ!!”.

Ακολούθησε μία συζήτηση αναφορικά με το πόσο παράλογη είναι η απόφαση αυτή, καθώς χιλιάδες επί χιλιάδων νοικοκυριά θα πρέπει ουσιαστικά, να “γκρεμίσουν το σπίτι τους”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, για να κάνουν καινούργια καλωδίωση!!!

«Όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει και η ποιότητα της ζωής μας. ΟΙ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΦΑΣΙΚΕΣ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ! Αυξάνεις τα φορτία σου, ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ! Άρα που είναι η λογική; Δεν ξέρω στη ΡΑΕ ποιοί είναι οι σύμβουλοι που προτείνουν αυτά τα πράγματα και δεν μας εξηγούν και τον λόγο! Θα πρέπει κάποιος να ξηλώσει τα πάντα στο σπίτι του και να πετάξει τις συσκευές του.»

(φωτο:pixabay)

el.gr

3 σχόλια:

 1. ΈΛΛΗΝΑ!.. σέ θέλουν νά μήν
  ζείς , νά μήν "αναπνέεις"
  νά μήν ελπίζεις,νά μήν Πιστεύεις,νά μήν έχεις μέλλον,νά είσαι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ...
  "ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ...ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ...
  ΔΙΑΒΟΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ...
  Θά τό δεχτείς αυτό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα πιτόγυρο γρήγορα στόν 7:38 μ.μ. μέ μπόλικο αφορισμό και ατελείωτο...οθωμανικό, μπάς καί "ισιώσει" ό ανύπαρκτος...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή